Bubblepest 2014 – report

21 January, 2014 – 16:44

Bubblepest bol prvý zo série prípravných turnajov na WUCC. Našou hlavnou ambíciou bolo odohrať v silnom štartovnom poli vyrovnaný zápas s každým tímom. Okrem tejto spoločnej ambície mal každý z hráčov určené osobné ciele od Škrečka, ktoré sa mal snažiť na turnaji plniť.


Keďže sme hrali v sobotu až v poobednej skupine, vyrazili sme do Budapešti až v sobotu doobeda. Cesta nepriniesla žiadne problémy a s väčšinou družstva sme sa stretli v šatni pred zápasom. Do bubliny sme dorazili akurát na zápas Grandmaster Flash – LOL, ktorý rozhodoval o poslednom mieste v doobednej skupine. Prvú priečku získal tím z Ruska, keď všetko vyhral a druhý boli Catchup s jednou prehrou.


Po rozbehaní, rozcvičení a rozhádzaní nás kapitán Škrečok rozdelil na dve lajny, jednu pod vedením seba a druhú pod vedením Maťa, v ktorých sme hrali v celom turnaji. Lajny vyzerali nasledovne: Maťo, Miki, Keso, Rišo, CD, Čolka, Katka, Aďa, druhá lajna: Škrečok, Beren, Miško, MišoK, Pedro, Lucka, Baša, Kača. Mali sme aj špeciálnu lajnu povzbudzovačov – Zuzku, Lukáša a Poliho, ktorý sa prišli len pozrieť na turnaj a nehrali.


Následne nás čakal náš prvý zápas, proti Heidees z Nemecka. Zápas sa začal vyrovnane, pre oba tímy to bol prvý zápas turnaja. Nemci od začiatku zápasu využívali fakt, že mali viac báb a stavali na lajnu vždy 4, čo pre našich 6 žien bol postupne problém ubehávať. Napriek tomu celkom priamočiaro nastal stav 6:6. Heidees ale následne zmenili taktiku a dali nám 8 bodov za sebou. Z toho sme sa už nestihli spamätať a zápas nakoniec skončil dosiahnutím hranice 15-tich bodov stavom 15:7.


Na spamätanie sa z prvej prehry sme mali dosť času, mali sme trojzápasovú pauzu. Cez túto pauzu sme si povedali čo bolo zle, čo zlepšiť. Takisto sme navštívili “raňajkovú” miestnosť a doplnili sme si zásoby či už ovocím alebo toastami. Počas troch zápasov cez ktoré sme nehrali sa vyjasnilo postavenie v skupine a jediná naša šanca na postup bolo vyhrať oba zvyšné zápasy.


Po ďalšom rozcvičení a vytrávení raňajok sme sa na ihrisku stretli s tímom IZAKA z Francúzska. Tento zápas už bol oveľa vyrovnanejší, a nielen na začiatku. Žabožrúti si ale udržiavali malé vedenie, ktoré sa nám nepodarilo zvrtnúť do konca zápasu a tesne vyhrali 12:11. V kolečku po zápase za nás hovorila Lucka po francúzsky, my sme jej síce nerozumeli ale Francúzi vyzerali že áno. Škrečok bol ohodnotený Francúzmi ako MVP, a dostal malú červenú plastovú Eifelovku.


Bez ďalšej prestávky nás vzápätí čakal zápas proti Good Lord! z Anglicka, ktorý boli minuloročnými víťazmi. Na tomto zápase už vôbec nič nezáležalo, my sme boli isto poslední v skupine a Angličania isto prví. Napriek všetkému sme ale začali hrať svoju hru a Angličania začali prehrávať. So stabilnou hrou a udržovaním náskoku sme aj vďaka Mikiho Layout Callahanu dosiahli stav 7:3! Angličanom riadne priháralo, avšak dokázali zvrátiť tento zápas na 11:8 a my sme boli stále bez výhry. Good Lord nám veľmi pekne poďakovali za zápas, vraj to bol suverejne ich najlepší zápas v skupine a že sa tešia na finále s nami. Boli naozaj zmätený, keď zistili, že sme prehrali všetky zápasy a sme v spodnom poole. Do spodného poolu sa s nami dostali ešte Heidees, Grandmaster Flash a LOL, ráno nás čakal zápas s poliakmi.


Po dohraní posledného zápasu sme si dopriali sprchu, zložili sme si veci na spanie a vybrali sme sa na večeru. Ochutnali sme aké majú v Maďarsku pivo, kolu, alebo “szörp” – špeciálny nápoj ktorý kvôli nám vymysleli a dali do jedálneho lístka (v skutočnosti sóda so sirupom). Dovolili nám platiť v eurách, ale konverzný kurz im veľmi nefungoval, lebo pivo v cene 550 Ft boli 2 eurá a kola v cene 330 Ft bolo 1 euro. Večer nás ešte čakal spoločný program “Párty na lodi”, o ktorom ale veľa neviem, spolu s niektorými ďalšími som sa nezúčastnil. Nakoniec sme sa všetci pobrali spať plný očakávania, čo bude ďalší deň.


Ráno sme sa všetci (až na Poliho a Lukáša) stretli na raňajkách, kde mali gofri, toasty, ovocie, pečivo, zeleninu, müsli, jogurty, .. Niektorí (že Mišo) sme sa poriadne najedli už pred zápasom, čo je vždy riskantný ťah. Rozcvičku sme mali poriadnu narozdiel od Poliakov, ktorí prišli všetci až cca 20 minút pred zápasom – asi mali ťažšiu noc. Na ihrisku ale všetko vyzeralo ináč, oba tímy hrali peknú a vyrovnanú hru. Nanešťastie pre nás sa na konci kúsok odtrhli a ani naša powerline nepomohla yvrátiť výsledok. Zápas skončil 11:8. Tým sa naše turnajové umiestnenie prepadlo na najlepšie siedme miesto. Ďalší zápas sme hrali hneď bez prestávky s domácim LOL – ktorý tiež nevyhrali ani jeden zápas na svojom turnaji.


Zápas začal celkom vyrovnane, aj keď bolo vidieť na našich hráčoch menší nedostatok síl. Poli ešte stále neprišiel, takže nám chýbalo povzbudzovanie, ktorého mali domáci Maďari až až. Zápas sa dostal do stavu 11:6, ktorý už vyzeral byť rozhodujúci. Siahli sme však na dno svojich síl a podarilo sa nám dotiahnuť na 11:10. Bohužiaľ, LOL sa podarilo skórovať ešte jeden bod pred zahlásením posledného bodu, takže sme sa museli uspokojiť s výsledkom 12:11 a posledným miestom. LOL nás ale pochválil za najlepší spirit ktorý zažili na tomto turnaji a dostali sme darček – mp3 prehrávač s reprákmi v tvare disku. Beren ho stihol v šatni pokaziť, ale aktuálne informácie sú, že funguje a bude prítomný na Prague Winter.


Skončili sme teda posledný, ale náš cieľ sa nám v podstate podaril – až na prvý zápas sme odohrali samé vyrovnané zápasy. Či sa pospĺňali aj osobné ciele, to vie každý sám. V každom prípade bol turnaj skvelý a bolo to niečo úplne iné hrať proti tak dobrým tímom. Myslím že nám to otvorilo oči, že koľko ešte musíme natrénovať na WUCC. Motivácia je rozhodne veľká. Veľa zdaru na ďalšom turnaji!

Na záver ešte link na video

CD

Zostava hore zľava: Lucka, Rišo, Keso, MišoK, Pedro, Beren, Maťo, CD, Miško.

Dole zľava: nehrajúca Zuzka, Baša, Škrečok, Aďa, Kača, Katka, Miki & Čolka

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jan 27, 2017: Outsiterz » Blog Archive » BubblePest 2017 – report

Post a Comment