HMSR 2014 – report

5 February, 2014 – 22:20

Vážení športoví nadšenci a fanúšikovia nášho tímu. Tento víkend sa stala pre náš tím jedna veľmi dôležitá udalosť. Konečne sa nám podarilo prekonať turnajovú smolu a Outsiterz vyhrali svoj prvý zápas tento rok a to priamo na Halových Majstrovstvách Slovenskej Republiky 1. februára 2014 o 16:24 proti tímu Scorpions. Viac o turnaji sa dozviete v nasledujúcom reporte od jedného z naších hráčov.

Turnaj bol pre nás celkom blízko a tak sme sa rozhodli cestovať až v sobotu ráno. Vstávanie o siedmej ráno bolo ako vždy náročné a cítil som sa jemne zahanbene, keď som v plánovanom čase odchodu nášho auta iba opúšťal izbu. Nepríjemný pocit ale opadol, keď som stretol dvoch spoluhráčov hneď na chodbe a tretieho vo výťahu. Jediný, kto z toho nemal radosť bol náš šofér, ktorý počas nášho príchodu k autu netrpezlivo pozeral na hodinky.

Na miesto sme došli načas. Dostali sme šatňu s mravcami, naštastie iba tými zlatými. Po príchode sme si dali taktické stretko a naši kapitáni nám vysvetlili, čo budeme brániť. Bol to typ zónovej obrany, ktorý sme zatiaľ veľmi nehrali a prejavilo sa to aj v prvom zápase.

Outsiterz – Kus Plastu 9:13

Tento zápas bol dosť zlý. Zopár hráčov spolu so mnou ešte stále spalo. Trvalo nám zvyknúť si, že nehráme vonku na veľkom ihrisku. Novo vysvetlené obrana trochu škrípala a boli sme jemne zmätení. V útoku sme boli zbrklí, nechali sme sa strhnúť ich tempom a zle sme nabiehali.

Po skončení zápasu sme mali dve a pol hodiny na zobudenie. Viacerí hráči to využili na raňajky. Šunka a toastové chleby bohužiaľ už neboli. Zato rožkov bolo ešte na tri turnaje. Pred druhým zápasom sme sa rozdelili na dvojičky, ktoré sa navzájom striedajú, pretože v prvom zápase sme mali v striedaní veľký chaos.

Mighty Mortens – Outsiterz 16:12

Zápas proti víťazom tohtoročných aj minuloročných halových majstráčov. Konečne sme sa zobudili a odohrali sme veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sa Trnave až na konci podarilo utiecť o pár bodov a vyhrať. Bolo to ale o veľa lepšie ako v prvom zápase a ja som po dlhšom čase odchádzal zo zápasu s tým, že som sa naozaj na ihrisku bavil. Combo si po tomto zápase môže zapísať do životopisu, že vyhral súboj v zóne s veľkým Lukym Kvetanom, ktorý, síce hral celý turnaj ľavou rukou, ale nebol o nič menej nebezpečný ako inokedy.

Po skončení zápasu opäť pauza dve a pol hodiny. Využitá prevažne sledovaním iných zápasov a hádzaním si počas každého prerušenia hry.

Outsiterz – Scorpions 17:11

Do zápasu sme si naloadovali útok a obranu zo zápasu s Mortens a ešte sme ich o niečo zlepšili. Na škorpiónov sme vyleteli v plnom nasadení, s tým, že konečne musíme prelomiť našu smolu a vyhrať.  Škorpióni takýto začiatok nečakali a tak sa nám podarilo urobiť náskok a udržať ho.

Nadšení prelomením kliatby sme sa šli pripraviť na posledný zápas tohto dňa s baníkom lásky. Baník mal na turnaji svoje nové disky so srdiečkom, ktoré sa rozobrali ako teplé rožky. Našťastie sa mi podarilo ukoristiť posledný z nástenky.

Outsiterz – Baník Lásky 17:12

Baník mal niektoré svoje vedúce osobnosti na ďalekom severe, niekde až v Nórsku. Napriek tomu nás celkom potrápili a bol to dobrý zápas,  v ktorom sme si udržali nasadenie z predošlých dvoch zápasov a tak sa nám podarilo zvíťatiť.

Po poslednom zápase sme si pozreli časť zápasu Expendables – Golden Ants. Na týchto starých hrdinov z Expendables sa bola radosť pozerať celý deň. Raz keď budem veľký a zrelý, chcem sa chodiť baviť na turnaje, tak ako sa bavili oni na ihrisku.

Potom už iba sprcha, rozlúčenie sa s Luckou, ktorá nás po prvom dni opustila na pol roka, večera a ubytovanie v telocvični.  Dvaja bádači, Michal a Michal sa vydali na hľadanie kešiek. Ostatní sme v telocvični zistili, že pravidelný nosiči hier chýbajú a Dobble, ktoré mal Joe nám prišlo ako veľmi náročná hra na večer po zápasoch. Tak sme niekedy okolo pol desiatej zaľahli spať, nech sme v nedeľu čerství.

Ráno nás okolo ôsmej zobudili florbalisti, ktorí mali telocvičňu zarezervovanú po nás. Zjavne ich netrápilo, že ju majú až od desiatej. Tak sme vstali, zbalili si veci a šli na raňajky.

Prvý nedeľný zápas bol cross-game o postup do semifinále so starcami.

Expendables – Outsiterz 22:11

Pre nás veľmi ťažký zápas. Starcom sme zabránili šupovať dlhé, ako sme ich videli robiť v iných zápasoch predtým. To je ale asi jediná vec, ktorú sme im zabránili. Našu obranu ľahko prečítali a rozbili. Hádzať si to vedeli veľmi presne. A v obrane na nás hrali takú poachovanú obranu, s ktorou sme tiež mali problémy. Boli sme trošku nervózny, že sa nám nedarí, zahodili sme nejaké prihrávky dopredu, pár prihrávok na swing nám zobral poach. A tak nás títo akční hrdinovia rozobrali ako malé deti.

Po tomto zápase sme vedeli, že vytýčený cieľ turnaja, semifinále, už nedosiahneme a tak sme si zmenili cieľ turnaja na skončiť piaty. Čo znamenalo vyhrať oba nastávajúce zápasy.

Golden Ants – Outsiterz 21:24

Rýchly zápas. Vedeli si tú našu obranu po chvíľke rozbiť. My sme tiež mali celkom isté útoky. A vlastne viac si z toho zápasu nepamätám. Iba, že som sa bavil a tých bodov bolo fakt veľa.

Po tejto výhre nás čakala odveta s organizátorom turnaja, Kusom Plastu.

Outsiterz – Kus plastu 22:17

Ja som v tomto zápase hral už iba na zotrvačnosť a tak si z neho tiež až tak veľa nepamätám. V obrane som ešte ako tak zvládal behať na plno. Útok ale bol problém. Predsalen bolo cítiť, že posledný mesiac som bol tri týždne chorý a jeden sa prežieral na konferencii. Mal som pár dropov a nedorozumení s handlerom pri nahrávke. Ako tím sme ale hrali dobre a dokázali sme Kusu plastu vrátiť prehru a kvalifikovať sa tak na HMSR2015.

Po zápase rýchla sprcha a Škrečkovo auto vyrazilo do Bratislavy. Časom sme sa dozvedeli, že Mortens vyhrali turnaj a Maťo vyhral tri pivá vo Weizi za správny tip poradia prvých štyroch tímov.

Takže sme získali piate miesto z desiatich tímov a priami postup na HMSR 2015.

Zostava bola Škrečok, MaťoB, Katka, Rišo, Virgo, MišoK, Petrž, Edo, Combo, Lucka.

Edo

  1. 2 Responses to “HMSR 2014 – report”

  2. čiže ako znela presne tá stávka? Maťo platí všetkým tri pivá vo Weizi?

    By skrecok on Feb 5, 2014

  3. len si trochu prehodil slovosled;) – vsetky tri piva vo Weizi matovi zaplatime..

    By mato on Feb 8, 2014

Post a Comment