Reportik z Blowoutu

20 March, 2014 – 10:44

V Bratislave sa 15.-16.3 uskutočnil turnaj v Ultimate frisbee v kategórii open aj women, v oboch mali Outsiteri zastúpenie, v kategórii open dokonca až dvakrát. Vystúpenie teamov Outsiterz a Outsisterz zhrnie nejaká iná dobrá duša (resp. 2), ja vám poviem pár slov o teame Outsiterz redefined.

Už pri pohľade na súpisky a nasadenie na turnaj by sa dalo predpokladať, že Outsiterz a Outsiterz redefined budú hrať o iné umiestnenia, ale netreba predbiehať, veď napr. vo futbale sa hovorí “lobda je gulatá, hrá sa od 0:0 a všeličo sa može stať”, navyše nášmu teamu pomáhali baby a fúkalo jak sviňa, takže aspoň v obrane sme mali šancu byť nepríjemní.

Sobota:

Nadišiel teda náš prvý zápas proti Veľkej Morave, hráči tohto teamu stáli už pripravení na lajne, tretina nášho teamu na čele s naším kapitánom ešte niekde čilovala, alebo si spomenula, že pred zápasom je dobré ísť na toaletu, takže sme si narýchlo vymysleli cheer a v improvizovanej zostave sa rozbehli na prvý bod. Nebolo to síce v súlade s papierikmi, ktoré nám Marcel pred turnajom rozdal, kde určil, kto má nastupovať primárne na útok a kto na obranu, museli sme však hrať. Ukázalo sa, že v jednom bode je v priemere aspoň 5-krát turnover, takže to vlastne vôbec nevadilo. Navyše sa nám podarilo dať prvý bod, takže vstup do zápasu sa podaril. Naša zóna robila Moravákom problémy, aj keď si občas zakričali “double team”, keďže nejeden člen nášho teamu nebol úplne zžitý s týmto systémom bránenia. Samozrejme k veľkému počtu záhodov, dropov atď na oboch stranách výrazne prispieval aj ujo vietor, takže niektoré body boli naozaj dlhočizné. Náš team mal však častejšie problém dostať po sérii dobrých prihrávok disk do zóny, čo súper vedel využiť. Takto sme sa preniesli do druhej polovice hry, kde už naši súperi viedli 4:2. Pomohlo im k tomu aj to, že vyhrali najdlhší bod a na konci sa nám zápas už otočiť nepodarilo, prehrali sme 5:3.

Povedali sme si, čo bolo dobré, čo treba zlepšiť a pred nami bol zápas proti rakúskym DiscoBoyz. Viacerí z nás si pamätali, že na Prague Winter pred pár týždňami hrali veľmi dobre a hádzali si kadečo. Tušili sme, že vetrík im to môže skomplikovať a s odhodlaním sme nastúpili do tohto zápasu. Opäť sme bránili zónu 3-1-1, čo v niektorých momentoch na Rakúšanov platilo. Náš útok mal však veľké problémy niečo vytvoriť, súper hral podobnú zóničku ako my a naši handleri boli často pod tlakom a museli hrať riskantný hod, taktiež podpora middlov nebola optimálna. Bojovali sme však naplno a v istom momente sa nám aj zdalo, že sme hru vyrovnali. Vzhľadom na to, že v úvode nám súper ušiel o cca 3 body bol konečný výsledok nie až taký zlý – 5:2.

Potom vietor troška zoslabol, avšak začalo pršať. Čakal nás súboj so Senicou, ktorá doposiaľ tiež všetko prehrala, takže nás čakal dôležitý zápas. Oba tímy boli nervózne, nanešťastie náš viac, a tak si Senica na začiatku spravila náskok. Nám nehralo do karát, že vietor ustal, pretože Seničania mali potom menšie problémy s prechodom cez našu zónu a zdalo sa, že dážď trocha sťažil chytanie disku najmä naším hráčom. O dlhé body opäť nebola núdza, ten posledný sa pre istotu nedohral, aj keď trval možno aj 10 minút. Konečné skóre bolo 3:6 a tentokrát sme spokojní neboli, lebo sme si zápas prehrali z veľkej časti sami.

Posledný zápas dňa sme hrali proti zlatým m(o)ravcom, ktorí boli úplne vpohodičke, lebo vyhrali skupinu a v šatni mastili celý čas mimo zápasov človeče nehnevaj sa. Dážď bol v tomto zápase ešte silnejší, všetci už boli mokrí a mali toho plné zuby, inšpiratívny bol však Luki Kvetan z Golden Ants, ktorý hral v zimnej bunde s kapucou na hlave a rukami vo vreckách. V tomto zápase sa naplno ukázali rozdiely nielen v skúsenostiach oboch tímov a preto nám už po piatich bodoch bolo jasné, že to bude nakladačka. Skončilo to tuším 14:3, potom sa počasie zbláznilo a o pár minút boli ihriská úplne premočené, takže nejaké zápasy sa museli zrušiť.

Nasledoval spoločný obed, kde sme sa presúvali autami (v jednom z nich nás bolo 6:), každý sa poriadne napapal a odobral sa domov osprchovať, prípadne zdriemnuť, pred nami bola totiž párty. Beforeparty bola u Marcela, kde sme koštovali domácu a potom sme sa odobrali na miesto párty na Páričkovej ulici. Nebolo tam zle, niektorí sa zdržali dlhšie, niektorí kratšie, niektorí popili viac alka, iní viac nealka a šlo sa domov spať.

Nedeľa:

Prvý zápas, ktorý začínal ešte pred 9ou hodinou ráno sme hrali proti Veľkej Morave. Marcel a aj ostatní členovia teamu tušili, že to bude ešte ťažší zápas ako pred necelými 24 hodinami, pretože zo zdravotných dôvodov, resp. logisticko-technických problémov prišli o 2 hráčov.  Našťastie Kača, ktorá pôvodne mala prísť až neskôr, si privstala a vďaka nej sme mali aspoň 1 človeka na striedačke. Súper však našu početnú nevýhodu náležite využil a tak Morava zvíťazila rozdielom triedy 9:1.

Ďalší zápas sme hrali proti Scorpions, ktorým oproti dňu predtým prišiel pomôcť aj jeden z ich najskúsenejších hráčov – Svetlo. Ukázal sa ako silná posila, keďže prihrával na viacero bodov nášho súpera a jedným z nich bol aj krásny overhead cez celé ihrisko, ktorému sme sa len neveriacky prizerali. Tento zápas bol z našej strany opäť nemasný-neslaný a prehrali sme ho v pomere 2:5.

Pred posledným zápasom o 15. miesto proti maďarskému teamu LOL (nie však jeho najsilnejšej verzii) sa logisticko-technický problém podarilo vyriešiť a počet hráčov Outsiterz sa zvýšil o 1. Navyše počas zápasu prišli na našu striedačku aj ďalšie baby, a tak nás už málo nebolo. Ukázalo sa, že maďarský team nebol až tak skúsený, keďže proti našej zóne dosť zahadzovali a takisto nám umožnili dať aj veľa obrán, naopak nám sa konečne darilo zredukovať chyby v útoku na rozumné množstvo. Zápas sa hral v priateľskej atmosfére a keď bol oznámený koniec zápasu, boli sme veľmi spokojní, že sme vyhrali. Konečný výsledok bol 6:2.

Potom šiel Marcel vyplniť všetky spirit sheety, keďže predtým sme akosi nefigurovali v čarovnom systéme, kde ho vypĺňali všetky ostatné teamy (papierová verzia má predsa len svoje výhody) a nakoniec sa už len čakalo na výsledky a prevzali sme si diplom.

Team OutRedef teda skončil na 15. mieste

zostava OutRedef: Marcel(c), Combo, Emil, Edo, Kača, Miško, Zuzka, HAgO, TomášB

 

Combo

  1. 6 Responses to “Reportik z Blowoutu”

  2. fiha, Combo nejak chytas slinu v pisani reportov, paci sa mi to 🙂

    By škrečok on Mar 20, 2014

  3. bol som vylosovany, takze som musel…a je to urcite prijemnejsie, ako pisat diplomku, takze mi to az tak nevadilo 😀

    By combo on Mar 20, 2014

  4. Hehe, Combo, z takticko-diskrétnych dôvodov si nespomenul, ktorí hráči ráno v nedeľu chýbali 😀
    Pedro, inšpiruj sa, čakáme report aj od teba!

    By Mesi on Mar 20, 2014

  5. Pedro asi prepadol kamión s bonboniérami, tak na to kašle…

    By škrečok on Mar 20, 2014

  6. Práveže minule to vybavil pivom a teraz sa znovu nádeja, že za jedno pivo si bude váľať šunky. Musíme mu klepnúť po prstoch, nech pustí perie 🙂

    By Mesi on Mar 20, 2014

  7. pustam perie

    By Miso on Mar 27, 2014

Post a Comment