Blowout reporticek

21 March, 2014 – 0:37

Takže po roku sme sa opäť vychystali na tradičné otvorenie vonkajšej sezóny do Rače na Blowout. Tento rok sme sa snehu nedočkali, takže sa začalo pekne načas. V piatok sme si hovorili, že také pekné pochill počasie je, lenže dlho to moc nevzdržalo. Prišiel trošku orkán, čo poznamenalo väčšinu zápasov.
Ako prví sa proti nám postavili týpci z Discreditu, obohatení o nevídaný počet nových hráčov aj hráčiek. Proti našej zóne moc toho nevymysleli, my sme naproti tomu hrali s minimom chýb a poľahky sme vyhrali asi 13:2. Momentom zápasu bolo jednoznačne spracovanie si pullu bruškom pre vedla stojaceho spoluhráča.
Druhý zápas bol proti Hallodigaz-e od Maďarov. Mali tam takého fajného handlera, Zoltán sa volal, čo tam šupoval overheady a longy občas, ale s dosť mizivou úspešnosťou, takže sme žiadny odpor nemali opäť, body sme dávali jednoducho po obranách pri zóne, dokonca Mesi hecol aj Callahan. Vyhrali sme 13:3 tuším.
Na ďalší zápas sme sa dosť tešili a pripravovali, lebo sme vedeli, že Makaky nie sú moc začiatočníci a budú sa vedieť popasovať s vetrom. No bohužiaľ sme sa trpko sklamali. Mali problém poskladať aj tých 5 hráčov na lajnu, kročali na seba, hádzali hovadiny a svoje útoky sme si dávali jednoduchými prihrávkami až do zóny. 14:2 sme ich rozbili.
Vetrík sa zatiaľ držal na celkom znesiteľnej úrovni, ale v osemfinálovom zápase sa k nemu pridal aj dážď. Stretli sme sa s juniorským výberom Lolu. V niektorých momentoch hrali celkom pekne, ale skúsenosti boli jednoznačne na našej strane, takže sme vyhrali v pohodičke 14:4. To sa ale na ihrisku už začalo tvoriť celkom že jazero, dokonca aj krúpy padali, takže zápasy sa prerušili. Boli sme sa najesť a asi celý náš tím sa na párty vykašlal.
V nedeľu nás čakalo vysušené ihrisko a staronový súper Hallodigaz-e. Neočakávane si poradili s Baníkom v osemfinále. Vybehli na nás s taktikou huck´n´D, čo im prinieslo dva body a mierne vedenie. My sme pocítili trochu odfláknutú rocvičku a začali sme robiť hlúpe chyby v rozohrávke spolu s easy dropmi. Naštastie sme sa za stavu 4:5 dokázali skonsolidovať a zápas sme dotiahli do víťazného konca 8:5.
Tešili sme sa na poriadny zápas v semifinále proti Ufu v plnej zostave, ktorí zatiaľ takisto valcovali všetkých čo im prišli pod ruku. Tentoraz sa ale nervozita prilepila na ruky Špačinčanom. Hádzali ustráchané hody, my sme naproti tomu šúplali aj dosť dlhých a súboje sme s veľkej väčšiny povyhrávali. Snahu im nebolo možné uprieť, ale na tom povrchu sa niekedy fakt nedalo, Lehu sa tuším 3-krát šmykol pri cutoch. Vyhrali sme 9:1.
Vo finále sme chytili dosiaľ neporazených Mravcov+Lukyho. Začali sme Petržovým fajným chytom v zóne. Lenže opäť prišlo niekoľho ľahkých dropov, čo súper kruto trestal, kuriozitou bola taktiež zrážka 2 vlastných hráčov, Mesiho a Petrža. Za stavu 2:6 sme na chvílu zdvihli hlavy a ešte sme dúfali, ale vlastnými chybami sme si to opäť nechali vziať. V obrane nám nefungovalo nič, v osobke sme nestíhali, zónu prehadzovali. Oni zachránili, čo sa dalo, proste mali navrch. Aj nejakého Callahana nám Adam šupol, takže tradícia čo deň to Callahan pokračuje. Chvílu sme ich zaskočili zónou 3-1-1, ale už bolo neskoro na nejaký zvratok. Konečný výsledok bol tuším 6:15. Škoda toho, že sme si nezahrali viac takýchto zápasov, zastihlo nás to nepripravených. Šak nabudúce im to vrátime aj s úrokmi.

Zostava: Mesi, Keso, Miki, Petrž, Pedro(-pivo a bonboniéra), CD, MišoK, Čolka a Ja(Beren(+pivo a bonboniéra))

Post a Comment