Skyline cup – Frankfurt

10 July, 2014 – 22:02

Skyline cup vo Frankfurte mal byť našou previerkou pred WUCC v Lecco. Nakoniec z vysoko kompetitívneho turnaja sa stal len zaujímavý turnaj. Dátumovo sa totiž prekryl s nemeckými a rakúskymi mix majstrákmi, takže nemecké a rakúske tímy bojovali na iných fieldoch. Nevadí, aj tak bolo s kým a o čo hrať.

Cesta do Frankfurtu ubehla pomerne rýchlo. Naše prvé auto si štartovalo ako prvé a dalo si aj netradične pauzičku v Outlete v Parndorfe, kde som si kúpil nové kopačky. Zvyšok cesty “nuda v brne”. Jediné malé vzrušenie nastalo, keď som zistil, že som nenahral do navigácie nemecké mapy a budeme sa musiet spoľahnúť na veľmi starú integrovanú navigáciu v aute a výtlačok google maps. Beréň to ale zvládol bravúrne, nepozreli sme si žiadnu zaujívamú pamiatku, či slepú ulicu.

Prichádzame do cieľa po pravej strane. Na naše rozčarovanie nie je vidieť žiadny štadión. Vidíme lietať disky, tak sa vyberieme tým smerom. Obavy sa naplnili, nehráme na štadióne, ale na vnútornej strane oválu pre klusákov. Trávy vyzerá byť ceľkom dosť, len je hrbolatá a tvrdá.

Hneď som si v tichosti povedal, ach jaj a spomenul na rôzne staršie videá z USA. Keď na tom môžu hrať amíci, tak to nie je nič, čo by sme nezvládli my.

Postavili sme stany, popozerali sa dookola a zistili ze TOI TOI nás budú sprevádzať celým víkendom a voda bude z bandasiek. Nevadí, prežijeme, ale teraz šup šup do Lidlu, čo bol cestou. Teda pred tým ešte natankovať plnú aby sme sa v nedeľu nemuseli zdržiavať.

V Lidli nakupujeme rôzne dobroty a pár “lidl pív” aby sme zabili nudu a čas pokiaľ príde zvyšok.

Popíjame pivká, pozeráme prvý mixový zápas. Pripadám si ako v Sade Janka Kráľa. O kvalite či piva alebo hry sa dá polemizovať. Nevadí nejako bude. To už dorazil “párty van” s Marcelom. Zvítanie, debatky a tak, už len zabíjame čas a čakáme na posledné auto.

Prichádza okolo 0:30 rýchlo ich navigujeme do stanov a šup spať.

V sobotu sa zobúdzame do príjemného dňa. Predpoveď bola rôzna, niekomu malo pršať, niekto hlásal slnko. Zatiaľ to vyzerá bez dažďa ale nie sucho. Bolo tak hnusne sparne vlhko.

Prvý zápas by nemal byť ľahký, BDM sa umiestnili na Windmille pred nami a podľa toho sa pripravujeme. Škrečok ale zisťuje, že majú málo chalanov. Zápas celkom o.k víťazstvo 15:8 ideme ďalej. Pickup. Povinná jazda, hra ako v sade, najdôležitejšie je udržať si koncentráciu aby nás zápas nestál zbytočne veľa síl. Víťazstvo 15:8. Nasleduje tím Flying Rabbits, úplní začiatočníci. Dali sme ich asi 15:4 (bez záruky)

Posledný sobotňajší zápas proti DC Panters 1. Očakávali sme niečo iné ako doteraz a aj sme to dostali. Hra už bola na úrovni. Ich nie naša. My sme ešte stále boli v sade. Až záverom sme zo sadu odišli a začali hrat na ihrisku. Nestačilo to a prehrali sme. Výsledok môže niekto doplniť do komentárov.

Už len povinný nudný strečing a potom “túra” do spŕch. Sprchy boli síce kúsok ďalej ale pekné, veľké s teplou vodou. Všetko odpustené. Po sprche už len večera. Tá bola profi, dobrá a na môj vkus dávka až priveľká. Proste som sa prejedol a zúfalo som potreboval jeden Weizen na pretrávenie. Nahovoril som kopec ludí aby išli so mnou do podniku “pri sprchách”, len chlap nám to pred nosom zatvoril. Škoda, alebo naštastie? Čolka, Maťa a ja sme sa vybrali teda hladať inú krčmu. Našli sme príjemnú záhradnú, kde na plátno premietali Holansko vs CostaRica a čapovali Paulander. Paráda, príjemné posedenie, super chutné pivko všetko ako má byť. Len hodín trošku viac ako by bolo optimálne. Dali sme si jedno, naozaj každý len jedno pivo a išli sme naspäť.

V noci vraj pršalo, vraj celkom dosť, vraj aj francúzi niečo nadránom rozoberali ale ja neviem, ja som spal. Nedeľa ráno je príjemné slnečné počasie. Prvý zápas proti UFO. Parádny! Súper zdatný a my už nie sme v sade. Makáme a zápas naozaj vyzerá dobre. Vymieňame body a až tesne pred polčasom dávame brejk na 8:6. UFO to síce hneď po polčase dotiahne na 8:8 ale my sa preberáme a makáme ďalej. Ďalej to bolo ako na hojdačke, len odskakujeme na 14:12 hra do 15. Záverom 15:13 parádička.

Slnko začína poriadne pripekať a my pomíname ako sme behali floaty v 35 stupňoch. Čakajú nás druhí pantheri. Nezačali sme úplne presvečivo, ale po pár bodoch preberáme taktovku. Naša obrana si vynucuje útočné chyby a skóruje. Polčas 8:6. Hneď po polčase prišla chvíľka našej obrany a z 8:7 sa dostávame na 12:7. To už sme si verili vo víťazstvo. Prišlo 15:10 a sme vo finále!

Škoda len, že ho hráme hneď o 15 min. Takže sme len zobrali vodu a znovu na fieldy. Nevyzeralo to s nami veľmi dobre. Do finále sme dostali UFO a poriadnu nakladačku. Hneď zo začiatku zápasu 0:4 atď. Nebudem sa rozpisovať, nebola to príjemna skúsenosť. Nakoniec 4:14.

Už len sa rýchlo pobaliť a cestovať domov. Čo dodať k turnaju. Ak by boli lepšie fieldy tak mne osobne tam nič extra nechýbalo. Je síce nepohodlné šlapať 7min keď sa chce človek len umyť ale voda na pitie bola bližšie. Strava super, počasie nakoniec taktiež dobré.

ps. a naozaj si nemci pri stanoch grilujú a pijú kvantá piva.

Zostava: Annie, Aďa, Baša, Čolka, Kača, Lucka, Maťa, Zuzka, Škrečok, Pedro, Beréň, Petrž, Mesi, Tomáš, Miki, Keso, Emil, Marcel

Post a Comment