Adventure Cup 2008 Juniors

3 December, 2008 – 21:45

29th November 2008

7:03:00 GMT: (8:03:00 nášho času)Nastúpil som do Zr 2515 Asparagus, kde ma už čakali spoluhráči (z pôvodných 11 len 9, pretože Palo nemohol a Maggie si zranila koleno) a tréner. Počasie nebolo priaznivé, fúkal severo-východný vietor rýchlosťou okolo 40 km/h, mrholilo, a bolo okolo 2 stupňov. Naštastie vo Viedni bolo pekne, ako som ešte pred odchodom stihol skočiť na internet a pozreť si aktuálne počasie vo Viedni.

8:11:00 GMT: Vystúpili sme vo Viedni, po kľudnej ceste, takmer prázdnym vlakom a plný síl sme zišli nižšie na stanicu metra. Odviezli sme sa na Johnstraße, kde sme vystúpili a vydali sme sa na cestu k ihrisku. Ako som už spomínal bolo chladno a vzduch bol hustý, ale nepršalo a fúkal len občasný slabý vietor.

9:00:00 GMT: Za pol hodinu hráme náš na turnaji, môj celkovo prvý zápas. Rozbehať sa, rozcvička, rozhádzať sa, atď. Aj napriek termo-vybaveniu som citíl chlad až v morku, ale napätie z prichádzajúceho zápasu prekonalo všetky pocity.

Zápasy: 1) Catchup → naši prvý súperi. Ich priemer rokov bol síce vyšší než náš najmenej o 2 roky, to však nevadilo, my sme si verili. A začalo sa hrať. Drop, TurnOver, Drop, TurnOver… Nejak tak to vyzeralo. Či už sme sa nepochopili alebo sme mali zlý deň neviem, ale to čo sme hrali sa nepodobalo na frisbee. Aj Kubo náš kapitán mal trochu zlý deň, vždy parádne obránil, ale potom sa nedarilo a väčšinou z toho bol ďalši turn-over. Inokedy to bolo zase nedorozumenie. Jednoducho zhodnotené, hrali sme na nedostatočnú. Tak sme aj skončili – prehrou.

2) Jein → Medzi zápasmi sme si dali ešte Angel’s a potom trochu zarmútený sme šli hrať náš druhý zápas. Naši súperi boli znova Rakúšania, boli len 5, ale tiež boli asi o rok starší. Začiatok sa niesol v znamení predchádzajúceho zápasu. Ale keď sme sa už dostali do akého takého tempa vyrovnali sme, a ako tak sme začali hrať. No naneštastie ani toto nestačilo a na krku sme mali ďalšiu prehru.

3) Double Trouble → Naši českí bratři a sestři. Celkom si verili a možno nás aj podcenili, neviem ale z počiatku sme mali možnože aj trošičku navrch. Potom sa každý bod začal naťahovať, a my sme sa ako keby zase dostali z tempa. Stále bolo ale vyrovnané. Potom však prišli ťažke chvíle a kým sme sa spametali už sme prehrávali o dva body a tak sme aj skončili.

4) Mushy → Z výsledku proti Catchup sme videli, že toto bude iný zápas. I keď sme ich aj asi trochu podcenili, ale tento zápas mohol skončiť 15:0. Zbytočne naťahované body, a keď si každý niečo dropne alebo pokazí asi aj zapríčinilo to, že nám nakoniec dali jeden bod. Využívali sme aj to, že od nich vedel 1 človek hodiť forehand, ale aj tak nám to moc nepomohlo, skôr šlo o náš útok. Na to že hrali ešte len 1 mesiac boli dobrý súperi a uhrali to na také isté skóre aké mali aj s Catchup 11:1.

5) Nein → Pravdepodobne náš najlepší zápas aj čo sa týka spiritovo. Každy nasadzoval maximum I keď sa možno niekedy nedarilo hrali sme v celku O.K. 5 minút pred koncom sme ešte vyhrávali, no naneštastie vyrovnali a začal sa hrať posledný bod. Bol najdlhší, najnapínavejší, najdôležitejší atď. 4 krát útočili s diskom pred zónou, 4 krát sme to obránili, ale ani raz sme nedokončili útok. Im sa to ale podarilo a tak po nádhernom zápase konečný stav 4:5. Ani som nebol zklamaný, lebo v tom čo som hral nešlo o to vyhrať nad súperom ale nad sebou.

Mali sme ešte hrať s Cornetto Heidelbeer, ale tí odišli skôr čiže sa nič nehralo. Najedli sme sa, osprchovali a šli sme fandiť ženám a potom šup domov sa vyspať.

Turnaj bol celkom vydarený. Nie v tom, že sme skoro všetko prehrali, ale v tom že sme získali neoceniteľné skúsenosti a doplatili na vlastné chyby z ktorých sme sa dúfam ponaučili. Tak to jest moj pohľad ďakjuem za pozornosť.

  1. 18 Responses to “Adventure Cup 2008 Juniors”

  2. a kto vlastne písal tento super report?

    By škrečok on Dec 5, 2008

  3. Spišo. Asi chcel zostať v anonymite.

    By Dan on Dec 5, 2008

  4. neviete, on chce byť meteorológ? :))

    By škrečok on Dec 5, 2008

  5. HH nie ale tak sak to je len trochu opisane… ani vlhkost a tlak som tam nedal… :)) inac diq O:-)

    By Spiso on Dec 5, 2008

  6. No ja by som este nejake veci doplnil. Vseobecne to bol velmi prijemny turnaj a ako spiso pisal trocha zima. Pocas prezliekania sa nas Spiso 6 krat spytal ze co si ma radsej dat alebo v akom poradi ale uplne ignoroval nase rady. Teda radil mu iba ondro ze ma zavolat mame…
    No a k zapasom… V prvom zapase to Spiso naopak napisal, ja som dal viacero obran ale potom som to hned zahodil, nie naopak, to je dolezite. Prehrali sme tusim 9:4 aj ked to mohlo byt vyrovnane, ale tento rozdiel beriem na zodpovednost hlavne ja lebo som mal pocit ze dokazem viac a branil som tak volnejsie a dost som pouchoval a cez mojho hraca islo potom asi 5 bodov. Bohuzial som si to uvedomil az po zapase ked sa ma keso spytal ze preco by mal byt ten rovnako stary chalan horsi.
    S Jein sme hrali uz lepsie, myslim ze sme prehrali len o bod, Jein to nakoniec vyhral.
    Zapas s Double Trouble bol velmi dobry a mohol byt aj dramaticky ked sme za stavu 5:4 pre cechov mohli vyrovnat ale tusim nejak hlupo sme to stratili a oni to uz zahrali dobre. Double Trouble boli tiez vo finale. A v tomto zapase za mi skoro podaril prvy greatest…odrazil som sa do autu chytil som to aj som to hodil spat este vo vzduchu a nebyt mna asi by to aj slo do ihriska. Hodil som si to totiz do pleca.
    K zapasu s Mushy nemam co dodat a s Nein to bol naozaj asi najlepsi zapas co sa tyka hry aj spiritu. Za stavu 4:4, posledny bod som po kesovej rade hadzal skoro len dlhe lebo mali o dost slabsi utok a naozaj sme im to asi 4 krat zobrali ale strasne ma stve ze sme to vobec nevyuzili. Nakoniec im vysla jedna dlha a prehrali sme.
    Hlavne v tomto a prvom zapase vela spravila moja nervozita a to ze som nejak nezvladol poziciu kapitana tymu. Za to sa vam chcem ospravedlnit a dufam ze este na buduci rok to budeme moct napravit.
    A este ak juniori pripadne keso, branki pridete na to ze preco vsetky zapasy ktore boli relativne vyrovnane sme prehrali tak sem napiste. Ine ako to ze som ja nezvladol tu zodpovednost.

    By Kubo on Dec 6, 2008

  7. Inac este Spiso tam mal fotak takze sa dufam mozme tesit na nake fotky

    By Kubo on Dec 6, 2008

  8. Takze nebojte sa aj napriek tesnym prehram ste hrali celkom dobre. Boli tam momenty kedy to bolo super (a nie len proti slabsiemi superovi) a boli momenty kedy to bolo dost slabe. Ja som si vsimol co mi u ostatnych outsiterov niekedy chyba a vam to nechybalo ani jeden bod je bojovnost. To je asi hlavne pozitivum co som postrehol. Takze len tak dalej. Kubo si myslim ze ako kapitan uvedomil ze to vobec nieje take jednoduche a ze to chce vela zodpovednosti a rychle reakcie na vzniknute situacie. Stale sa ucime a verte tomu dokonca aj ja a Keso. Nrhral som a aj tak vela veci som si uvedomil az po hre a nieco dokonca az doma. Tie Eva zapasi sa predrali koli tomu ze este nevieme dostatocne odhadnut vaznost situacie a ak aj ano nevieme co robit. Je to vec ktora sa tazko natrenuje inak ako sa realne do takej situacie dostat a preto dufam ze co najviac zapasou bude s takymto tesnym vysledkom. Dolezite je ze ste naprali skusenosti dobre si zahrali a bola sranda. Len skoda ze nebola ta ceresnicka na torye v podobe jedneho tesneho vitazstva. Ale hlavy hore mate toho este vela pred sebou. Sak ste juniori. :)))

    By Branki on Dec 6, 2008

  9. Sorry za chyby ale iPhone si roby upravi ako chce:))))

    By Branki on Dec 6, 2008

  10. njn fotky budu len musim si nieco vyriadit este s tym WordPressom…. Inac kubo nechapem preco by sa malo od teba ocakavat ze tam budes lietat a davat body aj tak si hral ovela lepsie nez my ostatny takze to nebola tvoja chyba…

    By Spiso on Dec 6, 2008

  11. Čo znamená “…som citíl chlad až v morku?”

    By Dan on Dec 7, 2008

  12. Ach ta dnesna mladez…. nieco v tom zmysle ze “som citil chlad az v kostiach”

    By Spiso on Dec 7, 2008

  13. Lebo mňa učili že morka je také zvieratko ktoré sa je a je škaredé.

    By Dan on Dec 7, 2008

  14. To by potom bolo “do morky” 🙂 A nehraj sa na hlupeho, ty si vsetkymi mastami mazany 😀

    By Mesi on Dec 7, 2008

  15. Dan morky vobec niesu skarede, mozno len sa ti tak na tom pekaci zdaju… 🙂

    By ajka on Dec 9, 2008

  16. Inak, kto robil tie fotky? Sú…zaujímavé 😀

    By Mesi on Dec 10, 2008

  17. To je aké zle že sa tu bavíte o “morkách”. Táto stránka dosiahla nového dna.

    By MatoS on Dec 11, 2008

  18. a aké bolo to predchádzajúce dno? 🙂

    By škrečok on Dec 14, 2008

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jan 11, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment