schWEIZ’09 Open

24 February, 2009 – 20:16

V piatok okolo pol jednástej sme dorazili do Weizu. Uložili sme sa na (relatívne) dobrom mieste a prvý večer sme strávili hádzaním si, vykecávaním a tak podobne.

Sobota

vs. JJRR (niečo – niečo menej)

Prvý zápas sme hrali o 10:48, ako posledný z Open tímov, proti mladému tím, ktorý viedol Taxikár. Neboli sme ešte úplne zohraní, ale aj tak sme vcelku s prehľadom vyhŕali.

vs. OFÓzd (9 – 5)

Druhý zápas skupiny bol proti Maďarom z Ozdu. Zo začiatku sme hrali vyrovnanú hru, no za stavu 4 – 5 sme chytili dobrú slinu a dali sme 5 bodov za sebou, čím sme suverénne vyhrali skupinu.

vs. C.U.S.B. (16 – 2)

Na 1. Ko-Round sme dostali talianov z Bologne. Prvé štyri body (dva na ich a dva a našej strane) vyzeral zápas vcelku vyrovnane, no potom začali Taliani strácať dych. Mohli sme si hrať svoju hru a vôbec sa im nedarilo nás brániť, čiže nám umožnili dať 14 bodov v rade, čo nás dostalo na 2. miesto medzi víťazmi 1. Ko-Round (poradie sa robilo podľa rozdielu skóre).

vs. Innsiders (8 – 9)

V 2. Ko-Rounde sme nastúpili proti asi (priemerne) najmladšiemu tímu celého turnaja. Tipujem, že v priemere boli takí starý ako ja… A tu prišla prvá (ale zato poriadna) sprcha. 5 minút pred koncom zápasu sme vyhrávali 8:5, a Innsiderom sa to vďaka ich brutálnej dravosti (a našim chybám) podarilo otočiť na 8:9…. A nás vďaka tomu čakal prvý zápas “navyše” – tzv. Lucky Loser o postup medzi prvých 6 tímov.

Po 4 odohraných zápasoch sme sa pobrali na večeru (celkom fajn, aj vďaka šalátovému bufetu zadarmo…) a potom na “Party” do dosť zafajčeného klubu. Ja s Dadou sme mali najväčšiu haluz z toho, že keby prišli fízli, tak sa máme ísť schovať do kuchyne (lebo ešte nemáme 16…). Tak či tak sme sa odtiaľ dosť skoro vytratili a (krátky) zvyšok večera sme strávili v hale – na ´dalšie ráno sme totiž hrali prvý zápas zo všetkých.

Nedeľa

vs. FDK Zagreb (9 – 8 )

Prvý zápas, v ktorom išlo o veľa. Mám pocit, že celý zápas sme doťahovali ich 1 až 2 bodový náskok, ale posledný bod výpalil v náš prospech – za stavu 8:8 si Chorváti swingovali pred našou zónou, až dokedy sa Brankimu nepodarila geniálna obrana – vyrazil disk útočnikovi spred nosa tak, že ho odrazil na druhú stranu ihriska – a teda Keso rozohrával z nám priaznivej zónovej čiary a jednou jednoduchou prihrávkou na Xaa nás dostáva medzi 6 najlepších tímov turnaja.

vs.  Upsadaisy (niečo okolo 3 – 7)

Zápas 2. Ko-Roundu proti neskoršiemu víťazovi turnaja. Snažili sme sa, ale nedarilo sa tak, ako by sme si predstavovali (a súperovi sa darilo proste viac). K tomuto zápasu sa mi tiež viaže Kubov nádherný layoutý blok 🙂

vs. LOLka (asi 8 – 5)

Kvôli minulej prehre sa nám podarilo zahrať si druhú Lucky Loser hru – tentoraz už o postup medzi prvú štvorku. Mám pocit, že to bol najlepší zápas celého turnaja, hrali sme ako tím a postupne sa nám darilo Maďarov vyviesť z rovnováhy a hladko ich poraziť – to vidieť napríklad  na tom, že to bol jediný zápas, v ktorom sa Branki nemusel hodiť.

vs. Wunderteam (7 – 6)

Do semifinále sme dostali partu plesnivých švajčiarskych syrov. Na začiatku sa im podarilo dať nám niekoľko (4? 5?) bodov štýlom Zdvihnem – Šmarím – Niekto to v zóne chytí. Hneď ako sa nám začalo dariť tieto longy pokrývať, ich útok znervóznel, kazili jednoduché prihrávky, no aj tak sme ich náskok nedobehli. Tohoto zápasu bola škoda, mali sme šancu ho vyhrať.

o 3. miesto vs. Flugsaurier (4 – 11)

Celé zle. V tomto zápase sa naplno prejavila naša únava a neskúsenosť (aspoň nejakej časti tímu, napríklad mňa…). Obrana bola vcelku fajn, mohlo to skončiť aj oveľa horšie, našim kameňom úrazu bol útok – za celý čas sme poriadne nerozhádzali ich pouchovaciu zónu a tak sme tento zápas prehrali veľmi vysoko. Vedeli sme si predstaviť aj lepší záver turnaja, no ani 4. miesto predsa nie je na zahodenie 🙂
1. miesto po piaty krát obhájili Upsadaisy a k tomu si pripočítali aj Spirit of the Game.
Ja som veľmi rád, že som na tomto turnaji mohol byť (hlavne keď som si ešte vo štvrtok ráno myslel že nikam nejdem) a mám z neho stále veľmi dobrý pocit – zahrali sme veľmi dobré zápasy a z tých horších máme motiváciu sa zlepšovať.
A kto sme tam vlastne boli? Kubo, Keso, Xao, MaťoK, Mesi,Branki, MaťoS a Palo (v náhodnom poradí).
  1. 7 Responses to “schWEIZ’09 Open”

  2. tak Paľo na svoj ultimate skill nedá dopustiť. Keso, schválne, koľko si mal napísané? 🙂

    By škrečok on Feb 25, 2009

  3. Ja som nemal nič, Palovi som ho nechcel ukradnúť. Je tam nejaká ochranná perioda.

    By Keso on Feb 25, 2009

  4. Mohol by si konkretizovať tú ochrannú periódu 😉

    By Mesi on Feb 26, 2009

  5. hmm to by chcel kazdy vediet a preto by to pisal na poslednu chvilu ze? Inac uz sa tesim kto ti zoberie skill za Manic Miner ’08 🙂

    By Keso on Feb 26, 2009

  6. Dokelu, nemôžeš byť ticho? 😀

    By Mesi on Feb 26, 2009

  7. wow UD a spirit, tomu sa neda verit 😀

    By new-new on Feb 27, 2009

  8. Upsa hrala vynikajuco, je ale aj pravda ze namali super, Flugs sa celkom rychlo zlozili v semifinale

    By admin on Feb 27, 2009

Post a Comment