Freezbee Cup’ 09 Piliscsaba (HU) 7-8.3 2009

11 March, 2009 – 21:43

6.3.2009

Cesta začala tradične so Zochovej a Fajo netradične nebol posledný. Trošku sa posťažoval, že tu musí čakaťJ

Bolo nás 10 v dvoch autách:

Keso: Marta, Dada, Dan, Čoli (ich auto bolo nadľahčované a cestou lietalo)

Blažej: Fajo, Bea, Dominika, Xao (Fajo v bunde sedel vzadu, bola tlačenka)

Perličky z cesty:

Maďari nemajú diaľničné známky, ale keď si tú známku akože kúpite, zaznamenajú si len EČV a kamery popri diaľnici vedia tieto EČV čítať. Ak ho nemajú v systéme, tak si poznačí vaše EČV a platíte pokutu. Možno vás aj polícia začne naháňať

V Piliscsabe majú zákerné benzinky. Vyjdete blbým smerom a vyjdete aj von z mesta, no niet sa kde otočiť späťJ

Piliscsaba je trošku kopcovitá a raz sme potrebovali zastať pred vlakovým priecestím. Bolo to do kopca. Blažej ako novopečený šofér (jazdí 6 mesiacov a úplne skvelo, ani Keso svojim diaľničným kľučkovaním ho nevyviedol z miery) a tiež posádka, ktorej ľudia nešóférujú alebo aktívne skúšajú trenažér zažili vzrušujúce cúvanie smerom na Kesovo auto

Ubytovanie bolo v škole. Privítal nás Gyula fajnou angličtinou. Bol už trošku pod parou, ale zvládal to. Vyviedol nás hore a všetkých 10 šupol do jednej izby. Mne tam plesnivela stena, tak som si dala posteľ ďalej. A bola tam dosť zima. Baby si čítali, ale potom sme sa šli hrať Sabotéra. A Gyuli s Metaxou už úplne pri dne nám to trošku sabotoval a miešal nám vyložené karty.

7.3.2009

Keso nás neľútostne vyháňa z postele. Raňajky boli fajn, dalo sa najesť, ale nemohlo sa. S plným bruchom sa zle behá.

Hrali sme hneď prvý zápas o 8:30 so záhrebským tímom MALI DIM. Remízovali sme 5:5. Vyzerali určite namakanejšie, aj vekový priemer mali vyšší. Dominika a Blažej boli na turnaji prvý raz, tak sa zaškoľovali a postupne sa stávali smelšími v nabiehaní k disku. MALI mali menej báb, ak sme od nás boli tri na lajne, tak jednej vychádzalo brániť chlapa. Tak sa mi darilo brániť jedného, čo mal skoro každý druhý disk. Len bolo strašne namáhavé kričať UP a ešte za ním behať. Nevládala som s dychom a jedno UP bolo strašne tiché. Disk presvišťal okolo Kesových rúk a dali bod. Iniciatívu v rukách mali hlavne Keso, Xao, Čoli. Lebo čas ostatných ešte len príde.

V druhom zápase o 10:30 s HALLOD sme nezvládali behať s niektorými hráčmi. I keď ich kapitán sa ledva hýbal a ostatní tiež len efektívne behali. Myslím, že to šlo často cez naše breaky a menej skúsených hráčov. Zápas sme prehrali 3:9. Tie 3 body sme dali celkom rýchlo a vyzeralo to na začiatku vyrovnane, ale potom sme sa zlomili.

Tímov na turnaji bolo 12, z toho vytvorili 3 skupiny. Z každej dva prvé tímy išli do horného pool-u. V spodnom máme šancu maximálne na 5. miesto a znamená to aj menej kvalitných súperov.

Čiže o tom, kto pôjde do horného pool-u rozhodne pre Chorvátov aj pre nás skóre. Keso zvolal bojovú poradu. Spýtal sa nás, či budeme hrať na regulované striedanie alebo si každý zahrá. Rozhodli sme sa pre reguláciu a snáď sa dostaneme do horného pool-u. Budeme skúšať hrať zónu. V zápase s ELTE sme sa snažili zbierať body. To sa celkom darilo. Zle hádzali a nabiehali. Zo zóny boli dosť mimo, ale nie až tak, lebo iné tímy už na nich zónu skúšali. Párkrát sme ich zatlačili v ich zóne. Dokonca som skoro dala callaghana, ale chytila to so mnou naraz aj útočiaca hráčka. Bol tam však jeden vysoký chalan, ktorého Čoli s Dadou a nižšie stvorenia nevedeli ubrániť, keď mu hodili vysokú. Dostali sme tak 2 body. Dali sme im na frak 9:4. Ale MALI DIM nad nimi vyhral 12:1. To sú 3 body náskok. S HALLOD by podľa výpočtov nemali dať ani bod. To je viac menej nemožné. Nakoniec HALLOD MALI-m DIM-om vyhralo 9:3. My sme teda tretí v skupine A. Postupujeme do dolného pool-u LOWER I.

Najprv hráme s IGAZ-e? už 4. zápas. Som strašne unavená. Padajú mi hneď 3 disky-sekery v zóne, čiže 3 body. 4. už chytám, ale tiež som ho skoro preklopila. Dostala som potom po paprčiach od Kesa….hádzal si so mnou prudké pred 5. zápasom. Ale k hre. Išlo nám to parádne. Im stále niečo nešťastne popadalo, hlavne Gyula robil zvláštne ťahy. Na nábehy sa už osmelil ktokoľvek. Marta čakala vzadu na svoju príležitosť, Dan sa tiež tmolil správnym smerom. Oni si požičiavali baby z HALLOD, takže baby to mali ťažšie, lebo to boli kvalitné hráčky. Skončilo to 10:3 pre nás.

Piatym zápasom bol zápas MORTHENS. Tešili sme sa naň, ale pravdupovediac sme ich na začiatku podcenili. Oni sa nás nezľakli až tak ako iných súperov. Hrali s nami poriadne, sebavedome. Na začiatku nám našúpali 2 body, tak sme sa hecli a dorovnali to. Asi nám v tom pomohli aj Keso-Xaovky. To je také, keď sú obaja handleri, dostane to Keso, Xao beží do zóny a chytá sekeru. Vyhrali sme dosť tesne 9:7.

Do spŕch sme šli v ubytovni. Boli v pohode. Na večeru bolo nejaké bravčové so zemiakmi a fajný mäkkučký chlebík. Išli niektorý do obchodu, potom sa nám Xao sťažoval, že Čoli s Danom nakupujú dlho a blbosti. A Xao si zvykne perinou zakrývať iba hlavu J

Zišli sme dole, že sa bude dať tancovať. Púšťali tam len staré maďarské EDDA-ovky (to je ako naše ELÁN-ovky). Tak som sa spýtala DJ-a Balázsa, či by nepustil dačo nemaďarské, aby aj cudzinci vedeli tancovať. A púšťal dosť dobré potom. Keso tancoval ako drak. Draci netancujú:-P Sme sa spojili s Morthensami a tancovali spolu, lebo od nás bolo málo (Dan, Čoli, Marta, Fajo, Bea). Ale Marta tá sa vyšantila, dokonca aj Gyula kvôli nej zavítal do našich kruhovJ S Fajom sme boli na Beerrace. Fajo sa bál, že mu to pivo vyžerie hrdlo, tak pil pomaly a ešte viac sa zľakol, keď videl, že do seba šupujem druhý pohárik tvrdého. Ten prvý bol voda. Ale jedni nás dali. Pili ešte pomalšie……a ak sa dobre pamätám, tak nás Keso hnal večer do postele.

8.3.2009

A ráno zase budil. Bolo sa treba naraňajkovať, zbaliť, vyprázdniť izbu a stihnúť sa rozcvičiť.

Hrali sme znovu s MALIm DIMom. Tentoraz Keso dával pozor ako striedame. Držali sme s nimi krok, my sme zvykli viesť o jeden bod, ale nikdy nie o dva. Pri konci zobrali timeout (zápasy už trvali 27 min a nielen 18) a podarilo sa nám spraviť dvojbodový náskok, lebo sme ich zaskočili novou obranou. K bodom pomohli Keso-Xaovky aj spolupráca celého tímu. Tesne pred koncom oni dali bod a stav bol 9:8 pre nás. Zrazu však zastavili hru, lebo bol nejaký call ešte pred tým bodom, takže znova bolo 9:7 a zatrúbili koniec hry. Takže víťazstvo bolo naše. Nakoniec to predsa skončilo 9:8.

Ideme do hry o 5. miesto. Skvelé. Hráme proti LOLKE, čo je Gábor a kopa detí. My sme Keso a kopa detí:-P Gábor má každý druhý disk, takže sa dá dosť predpokladať, čo asi bude robiť. Strašne veľa behá, ale nie na dlhé vzdialenosti, takže s ním zvládam behať. Aj som ho ubránila 2-krát, aj mi dal jeden bod. Na mušku si ho brali aj Xao a Keso. Keso mu dal handblock. To nás povzbudilo. Každý bránil odušu. A dali sme skvelé útoky, hádzali sme aj do zavretej strany. Bol to zápas behací a s veľkým nasadením. Prečo? Lebo za odmenu sme mohli Danovi odstrihnúť copík:-D Vyhrali sme o 2 či 3 body, neviem aký stav to bol nakoniec. Gábor nás v kruhu pochválil. Ale tak naozaj. To už je niečo.

Na vyhodnotení kecal zase Gyuli. Ženy a dievčice dostali kvietok, lebo Maďari sú slušní (dokonca sa stále zdravia bozkávam). Spirit-us vyhralo IGAZ-E?, MORTHENS skončili 10., vyhralo to celé HALLOD. Každý dostal čokoládku. Tiež veľmi milé od nich. A ešte Gyula keď vyhlasoval nás, tak vravel, že je rád, že tu bol tento mladý vysokospiritový tím so Slovenska. Hej, a pozeral na Martu.

Cesta domov bola v pohode, skoro sme pospali. Na Zochovej sme sa niektorí presadili do Kesovho auta a zajedli to pizzou na Búdkovej.

Bea H:-D

Diplom Piliscaba

  1. 4 Responses to “Freezbee Cup’ 09 Piliscsaba (HU) 7-8.3 2009”

  2. signatura, pls

    By cyro on Mar 12, 2009

  3. Heh, velmi podareny report, paci sa mi 🙂

    By Mesi on Mar 12, 2009

  4. A sprchovala sa aj marta?

    By Anonym on Mar 13, 2009

  5. ano Kubo, sprchovala som sa! dva krat!!! 😀 to s gyulom bolo pekne napisane:D:D

    By Marta on Mar 15, 2009

Post a Comment