Blowout 2009, juniori, by Myrec

22 March, 2009 – 19:12

Pred turnajom sme vedeli, že je málo tímov juniorov a preto budeme hrať aj proti dievčenským tímom. Kedže na štvrtkovom tréningu sme vyhrali juniori proti našim woman verili sme si. Naš tím sa postupne stretol v 11-tke. Nie každý vedel kde presne je ihrisko, tak sme sa skupinovo vydali na miesto. Na mieste sme sa rýchlo prezliekli a začali sme si hádzať. Pomaly začínalo pršať. Pre niektorých z nás to bol prvý turnaj. Nevedel som čo presne od toho čakať.

Náš tím: Dan, HaGo, Kubo, OndroM, Spišo, Rišo a ja

O 9:00 sme začali hrať proti Skorpbrno. Bol to náš aj ich prvý zápas. Snažili sme sa hrať čo najlepšie, chceli sme vyhrať.  Boli sme dosť nezohratý. Nevyhli sme sa ani dropom. Dážď striedavo slabol a silnel. Naštastie nefúkal silný vietor. Nakoniec sme to aj vďaka tomu, že sme ich ubehali vyhrali 5:3.

Po prvom zápase sme si uvedomili, čo sa dá zlepšiť. Porozprávali sme si to pri teplom čajíku, ktorý tam rozdávali. Mali sme dosť času,asi hodinu, pred ďalším zápasom. Dážď neustával. Priebežne sme sledovali ďalšie zápasy našich tímov. Hlavne  Out sisters lebo proti ním sme mali hrať.

O 10:20 sme hrali proti Morthens woman. Nikoho sme nepodcenovali aj keď sme vedeli že našim dievčatám nekládli veľmi velký odpor. Našim velkým snom bolo dať kelehena (netuším ako sa to píše). Nepodarilo sa to, hoci pár krát vela nechýbalo. Vychytali sme však niektoré chyby z prvého zápasu a podarilo sa nám vyhrať na body 13:1.

Už nám v skupine ostával posledný zápas, proti Out sisters. Potrebovali sme ešte znížiť počet dropov a tak sme každú chvílu využili na hádzanie si. Začali sme okolo 12-tej. Dievčatá dali zónovu obranu. Mali sme problém dostať disk dopredu. Naučili sme sa swingovať, ale nedarilo sa nám dávať body. Dievčatá hrali zohrane a každú chybu potrestali. Snažili sme sa niečo vymyslieť, ale každým ďalším bodom to šlo horšie. Skončilo to (pre nás) neslávne 1:6. Po tomto zápase sme uč len čakali ako dopadne poradie v skupine.

1.Out sisters, 2. Outsitery juniors, 3. Skorpbrno, 4. Morthens woman.

Na nás ostalo hrať s najlepšími z druhej skupiny. Mental juniors. Z niektorých zápasov, ktoré sme videli sme vedeli že to nebude ľahké. Snažili sme sa všetci koncentrovať na jedinú vec, zahrať čo najlepšie. Občerstvili sme sa teplým čajom, ktorý v tom neutichajúcom daždi prišiel vhod. Začali sme hrať, dokonca nepršalo. Hra nám šla. Všimli sme si že ich hra stojí na pár ľuďoch. Nedokázali sme to však dlho využiť. Začalo liať ako z krhly. Začala sa prejavovať únava hlavne na hráčoch ktorí ťahali ich tím. Podarilo sa nám zo seba vydať ešte viac ako do teraz. Začali sme otáčať nelichotivý stav. Ale zápas bol veľmi krátky. Nakoniec sme prehrali tesne 4:5. Čaká nás zápas o tretie miesto.

Po výhre Out sistres nad Lay D’s sme vedeli že budeme hrať s druhými menovanými. Mali sme viacej času niekto sa rozhodol, že sa pojde najesť. Hago, Rišo a Dan si dali objednať pizze. Dážď nie a nie prestať. Čakanie sme si spríjemnili sledovaním Open časti. Keď konečne prišiel čas na náš zápas Lay D’s neboli nikde poblízku. Že vraj sa šli najesť a prídu tak o pol hodinu. Dosť nás to štvalo. Čas uplynul. Kontumačne sme vyhrali. Tak sme si aspoň mohli pozrieť finále medzi našimi holkami a Mental juniors. Nečakane však naše protivníčky dorazili. S miernym nesúhlasom sme sa dohodli, že im dáme šancu. Zo začiatku to vyzeralo že máme jasne “na vrch” ale nebola to úplne pravda. Po dlhom čakaní a zmierení sa  stým že si nezahráme sme úplne stratili koncentráciu na hru. Výsledok si nepametám (asi 6:3), ale až na jedno menšie zranenie to bol dobrý zápas o tretie miesto.

Po tom nasledovalo odovzdávanie cien. Dostali sme cenu ze tretie miesto. Turnaj dopadol v celku dobre. Nováčikom (ako napr. ja) dal pozitívnz feeling a ešte vačšiu chuť ísť na ďalšie turnaje. A ostáva mi len dodať nech sa to takto podari aj na WWL.

Good Spirit. Myrec

  1. 7 Responses to “Blowout 2009, juniori, by Myrec”

  2. “Tím” sa píše s mäkkým i ;).

    By Bus on Mar 23, 2009

  3. Dobrý report. A píše sa to Callahan (prečítajte si – http://www.frisbee.cz/clanky-34.html).

    Bus, taký dobrý hráči ako Branki píšu niekedy tím a niekedy tým, takže to môže byť aj tak aj tak 😀

    By Dan on Mar 23, 2009

  4. dan, ale tým pádom to neznamená, že to môže byť tím aj tým (veď gramatika s frisbee nemá nič spoločného :))

    By škrečok on Mar 23, 2009

  5. Ale dobrý hráč budeš vtedy, keď sa budeš sústrediť na hru a nie na gramatiku. Asi. 😛

    By Dan on Mar 23, 2009

  6. Celkom pekný report, je super, že veľa rôznych ľudí píše reporty, aspoň si môžeme prečítať reporty písané rôznymi štýlom.

    Dan: Dobrý hráč môžeš byť vtedy, keď sa budeš vedieť sústrediť na hru. Ale keď pišeš, nemusíš sa sústrediť na hru, takže tu nespájaj hrušky s jablkami do ovocného kompótu 😀

    By Mesi on Mar 24, 2009

  7. Však mne gramatika nevadí, ale keď to slovo tam je asi desaťkrát tak to už trochu bije do očí, a keďže táto stránka je prístupná aj školopovinnej mládeži tak z toho môžu vznikať zlé návyky :D.

    By Bus on Mar 24, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jun 16, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment