Winter league 2009 – OutSisters

5 April, 2009 – 17:00

Sobota

Na WWL chodievame už tradične a zakaždým vo väčšom počte. Tento rok nás bolo neuveriteľných 32. Keďže je to viedenský turnaj vyrážali sme až v sobotu ráno. Skoro ráno o 6.30. Niektorí šli z intrákov, väčšina zo zošky a dvaja dokonca vláčikom. Okolo ôsmej sme boli na mieste. Pro hrali prvý zápas, takže sa šli rozcvičiť. Ostatní sme sa ešte pozreli čo je na raňajky, a potom sme sa tiež začali venovať frisbee.

Celý deň a vlastne aj turnaj bol pekný v tom, že keď sme nehrali, vždy bolo kde povzbudzovať niekoho nášho, občas dokonca na dvoch ihriskách. A keď sme hrali, tak sme mali výbornú divácku kulisu zase my.

Aby som nezabudla, v sobotu bolo nádherne, cca 15 stupňov, nebo bez obláčikov, kvietky v tráve… Proste krásny prvý jarný deň. Tak sme sa rozbehali, rozhádzali, vystrečovali, pomedzi to ešte trochu povzbudzovali náš Pro tím. A šli hrať aj my.

Prvý deň sa hralo špeciálnym systémom. Neviem úplne presne ako funguje, ale cieľom je aby spolu hrali družstvá na rovnakej úrovni. Teda je dôležitý každý bod a za výhru 12:1 dostanete viac bodov ako za výhru 6:0. Takže súper do ďalšieho zápasu sa spozná až po odohraní všetkých zápasov a porovnaní výsledkov. V nedeľu sa už hralo normálne, teda výhra ideš hore, prehra ideš dole.

9.15 OutSisters – W.adies 6:8

Prvý zápas sme hrali s W.adies. Nebol to zlý zápas, skúšali sme hrať zónu a vcelku nám šla. Myslím, že si spravili trochu náskok, ktorý sme zase stiahli. Za stavu 6:7 sa ohlásil posledný bod. Veľmi sme sa snažili, ale nevyšlo to. Vďaka systému to nebolo až také zlé, veď sme prehrali len o dva body.

11:30 Spirit L. – OutSisters 6:11

Druhý zápas bol s Poľkami. Mali sme prevahu. Naša zóna sa už vcelku zohrala, takže sa nám podarilo spraviť pár pekných obrán. Súperky sa časom naučili proti tomu trochu hrať a dali nám nejaké body. Potom sme zase zmenili na osobku a museli si opäť zvykať. Útoku sa tiež darilo, takže sme zápas dobre rozohrali a bezproblémovo dotiahli do víťazného konca. To nás v systéme posunulo zase hore k ťažším súperom.

Tu sme mali dlhú prestávku medzi zápasmi, tak sme sa flákali pomedzi fieldy, napapali sa a sledovali zápasy ostatných.

13.45 OutSisters – FUJ 8:5

Do zápasu sme šli so Xaovou podporou, ktorý veril viac nám ako svojmu pôvodnému tímu. Zmenilo sa nám počasie. Stále krásne svietilo slniečko, ale začalo fúkať. A to dosť silno. Našťastie už pred zápasom, takže keď sme vyhrali losovanie, brali sme namiesto útoku stranu. Keď súperky útočili proti vetru a proti našej zóne vcelku to šlo. Ale vďaka vetru bolo niekoľko veľmi dlhých a náročných bodov. Podarilo sa im dať zopár bodov, ale často sa stávalo, že keď si museli dlho hádzať, skôr či neskôr to spadlo. Nám útoky vcelku išli, hlavne tie po vetre. Skúšali na nás tiež zónu a nám to vcelku šlo na handli. Vydržali sme si to dlho posúvať a dávať si svoje body. Na začiatku sa viac darilo nám a vyzeralo to na nie moc ťažký zápas, ale v strede nás dotiahli a nebolo nám všetko jedno. Nakoniec sa nám podarilo spraviť si dvoj bodový náskok a udržať ho. Pri poslednom bode sme už len upravili výsledok. V podstate to bolo o tom, komu to viackrát odfúkne/spadne a padalo to veľmi veľa na oboch stranách. No a nám to odfúklo menej krát. No keďže sme už boli v tabuľke vcelku vysoko, tak nás toto víťazstvo dostalo do zápasu s FriskyBeez.

17.30 FriskyBeez – OutSisters 12:5

Vietor sa trochu utíšil a navyše fúkal zboku (v predošlom zápase v smere ihriska). A hrali sme pri západe slnka. Súperky mali prevahu (a asi boli aj kúsok lepšie 🙂 ) a na začiatku zápasu nás vcelku valcovali. Trvalo to pár bodov, pokým sme si dali prvý náš. Potom sme sa trochu pozbierali a mne osobne sa tento zápas páčil asi najviac. Najmä druhá polovica. Hrali sme naplno a podarilo sa nám dať zopár bodov. Zóna ako obrana až tak nefungovala, pretože tieto baby už hrávajú veľmi dlho, takže nemali problém hádzať overheady na druhú polovicu ihriska a podobné veci. Časom sme zmenili na osobku a potom zase späť na zónu. Vyskúšali sme si čo je to hrať s lepším tímom a uhrali zopár pekných bodov. Takže môžeme byť spokojné a vieme aké dobré raz môžeme byť. Jediná škoda je, že sme s nimi hrali až posledný zápas a prehrali o tak veľa bodov. Pretože kvôli tomu nás to hodilo do nižšej skupiny a nemali sme šancu na lepšie ako piate miesto.

A hurá do spŕch. Konečne turnaj s teplou vodou. A ani tá večera nebola až taká zlá. Až na to, že menšie baby, ktoré šli ešte hrať s juniormi, čakali na jedlo asi hodinu. Keď sme sa všetci najedli šli sme pohľadať telocvične. To bola asi najhoršie zorganizovaná časť turnaju. Keď sme videli telocvičňu kde sme mali spať, tak sa nás pár rovno pobralo do druhej k Čechom, kde bolo možno trošku viac miesta. Ostatný si našli miesto v časti telocvične, kde bolo odložené náradie. Takže Dada spala vo švédskej debne a podobne. Ale nejako sme sa pomestili. Okrem toho si niektorý povedali, že sa takto nevyspia a dve autá to otočili do Bratislavy. Večer časť výpravy ostala hrať v telocvični karty a zvyšok sme boli pozrieť párty. Bola vcelku príjemná, chytili sme si stôl, potancovali, pokecali, … . Pred dvanástou mali poslednú pesničku a šli sme spať. Lebo sme mali hrať skoro ráno.

Nedeľa

V nedeľu sme došli ráno na fieldy a zistili, že informácie zo včera sa zmenili a hráme až o dve hodiny neskôr ako sme si mysleli. Takže sme sa pokojne napapali. Ďalšia zmena bola v čase, museli sme vstávať o hodinu skôr, a ďalšia v počasí. Pršalo. Našťastie počas našich zápasov len trochu, ale chalanom pri posledných zápasoch už dosť silno.

11.45 OutSisters – Chicas 10:5

Do tohto zápasu sme šli s tým, že musíme vyhrať na celej čiare. Aj sa nám to vcelku darilo a v prvej časti zápasu sme vyhrávali o pár bodov. Potom sme mali trochu útlm, pár diskov nám spadlo a baby začali doťahovať. Zobrali sme si time out a pomohlo to. Opäť sme sa dostali do tempa, podarili sa nám nejaké obrany a dali sme pár bodov. Potom sa už hralo dobre a dotiahli sme to do víťazného konca. Okrem toho bol tento zápas, ako slovenský duel, divácky atraktívny a tak sa tam prekrikoval Mental s našimi. Pravdu povediac mi to liezlo na nervy, lebo sme sa občas nepočuli, ale čo už. Samozrejme mi vadil len Mental , naši povzbudzovali výborne :).

13.15 W.adies – OutSisters 8:4

Náš posledný zápas, o piate miesto. Veľmi sme ho chceli vyhrať, ale nepodarilo sa to. Už sme s nimi hrali v sobotu (a tesne prehrali), takže sme vedeli že na ne máme. Možno to bolo aj tým, že sme moc chceli. Možno sa dalo chcieť a ísť do toho ešte viac. Nehrali sme zle, ale občas sme strácali disk a súperky nie. Bránili zónu, proti ktorej nám to až tak nešlo. Napriek tom sme dali pár pekných bodov aj mi, ale nestačilo to a tak sme skončili na šiestom mieste.

Bol to veľmi príjemný turnaj, na ktorom sa ukázalo, že nám to spolu vcelku funguje a že by sme mali hrávať častejšie. Aby sme o rok dopadli lepšie. A ešte by som chcela pochváliť všetky baby za super hru a pekné momenty. Veď sme skončili šieste vo veľkej konkurencii, po ani nie roku čo spolu hráme. Čo je paráda a máme na oveľa viac keď budeme spolu trénovať a budeme ešte viac zohraté. A ďakujem hrá sa mi s vami super.

Zostava: Ajka, Bea, Beátka, Beka, Čolka, Dada, Kaja, Marta

  1. 4 Responses to “Winter league 2009 – OutSisters”

  2. (Report písala Ajka ;).)

    Chcel by som dodať že 1. prvý ranný zápas hral nie len pro tím ale aj open tím a 2. Dada nespala vo švédskej bedni preto že by musela ale preto že sme ju od toho nevedeli odhovoriť :).

    By Bus on Apr 5, 2009

  3. ale tak napad to moj nebol:)ale podla mna sa tam spalo super

    By Dada on Apr 6, 2009

  4. a ja chcem dodat, ze baby skoncili z celeho outsiterz zlozenia na winterlige nielen najlepsie, ale maju aj najskor napisany report;)

    By Čolka on Apr 6, 2009

  5. a ja chcem len dodat, ze nieco tu SMRDIIII ,PPP

    By cyro on Apr 10, 2009

Post a Comment