SANDSPLASH 2009

23 May, 2009 – 14:55

V sobotu ráno sme sa po krátkej ceste autom ocitli vo veľmi príjemnom rakúskom mestečku. Všade samá zeleň, rozkvitnuté stromy, upravené fasády budov, čisté ulice a k tomu slnečné počasie. Turnaj sa hral v areáli termálnych kúpeľov. Keď ste prešli cez vstupnú halu, naskytol sa Vám priam dovolenkový pohľad – dve pieskové ihriská, za nimi bazény s tobogánmi, fontány, trávniky, terasy so stolmi, stoličkami a slnečníkmi.

 

1461

 

Turnaj hralo 16 teamov na úvod rozdelených do 4 skupín po 4, my sme mali v skupine Catchup, AmPullen a UFÓzd. Prvý zápas s Catchupom bol pre mňa premiérovým na piesku a priznávam, že sa mi behalo tak, ako keby ma niekto stále brzdil, s cutmi ani s hodmi našťastie žiaden zásadný problém nebol. Po vyrovnanom úvode sme si vytvorili asi dvojbodový náskok, keď sa nám podarilo potrestať chyby súpera bodmi, záver nám však ušiel a zápas končí nerozhodne 6:6. V druhom zápase nás čakal UFÓzd. Oba teamy nasadili zónu, nám sa zo začiatku nedarilo skórovať a prehrávali sme asi o dva body, ale v závere sa zlepšujeme a doťahujeme, zápas končí opäť 6:6. Posledný zápas v skupine potrebujeme vyhrať, lebo byť remízový kráľ nikdy nestačí na najvyššie méty a my chceme predsa postúpiť zo skupiny hore. Nemôžeme to nechať ani na náhodu (v prípade rovnosti bodov sa mali ťahať paličky, kto vytiahne najkratšiu má smolu). Súperi majú zatiaľ plný bodový zisk. Branki uvedomujúc si situáciu motivuje team vyhlásením, že v prípade výhry sa stretávame v plavkách pri tobogáne, v prípade prehry sa na vodu ani nepozrieme. Zápas sa vyvíja dobre, skórujeme, hráme zónu a funguje to, skórujeme a vyhrávame asi o tri body. Huráááá do bazéna.

kopia-e28093-p1000411

 

Do hornej skupiny postupujeme spolu s AmPullen a zároveň si prenášame aj svoju jedinú výhru. Prvý zápas v hornej skupine hráme proti Baltmate – Lotyšom, ktorí svoju skupinu dosť jednoznačne vyhrali a musím uznať, že hrali celkom dobre. Vedeli hrať aj proti našej zóne a menej kazili ako my, takže prehrávame asi o tri body. Posledný zápas v sobotu nás čakajú Terrible Monkeys. A hráme celkom dobre, zóna funguje, súperi občas zo zúfalstva hodia dlhú alebo upside, ktoré končia odfúknuté kdesi úplne mimo ihriska, nám sa darí skórovať a vyhrávame. Preverila som organizátorov aj čo sa týka vybavenia a poskytovania prvej pomoci, porezala som sa na kameňoch, čo boli v piesku (toto bola jediná negatívna vec na turnaji) a musím uznať, že boli pripravení.

Večeru máme v neďalekom podniku, je organizovaná systémom švédskych stolov a boli sme tam prví, tak dúfam, že nikomu nebolo málo. Zvyšok večera trávime v ďalšom miestnom podniku pri ping pongu, stolnom futbale, šípkach, biliarde, hudobnom kvíze a vode z vodovodu :).

Na druhý deň nás na úvod čaká domáci Sp1n. Ak chceme ísť ďalej, potrebujeme vyhrať. Počasie sa mierne ochladilo, hlavne začalo dosť fúkať, rozfukoval sa piesok, mohli by sme to brať aj ako prípravu na Rimini. Hráme zónu a vedia si s ňou celkom poradiť, v útoku chceme hrať cez ich baby, ale hrajú tiež zónu a hrajú ju dobre, skórujeme s problémami. Zápas žiaľ prehrávame a musí nám stačiť zápas o 5. miesto s Wundertemom v nejakej mixnutej podobe, lebo tam hrá napríklad Richi z BigEZu aj s frajerkou. Chceme byť 5. Máme dobrý nástup do zápasu, vedieme 4:0. Hráme zónu s tým, že markuje stále ten istý človek, oni hrajú zónu tiež. Fúka. Pár bodov sa na jednej aj druhej strane len prehadzuje ihrisko, nikto nechce stratiť disk pri vlastnej zóne, snažím sa tie dlhé chytať, ale Richi aj vietor sú proti (dvaja na jednu, haluzáci!). No a potom to prišlo. Zasekli sme sa na 8 bodoch a hrá sa do 9. Vyhrávame 8:6, ale nie a nie dať jeden hlúpy bod, proste nie. Prehrávame 8:9. Ach jaj.

Naša zostava:

kopia-e28093-p10004261

Záver

Turnaj vyhrali Baltmate pred Sp1nom, takže sme prehrali len s finalistami a v poslednom zápase sami so sebou za pomoci Wunderteamu.

ALE

Bol to veľmi príjemný turnaj, na veľmi príjemnom mieste, s veľmi príjemnou atmosférou. Kebyže tam môžem ísť znova, tak určite idem. Čas ukáže, či sa mi to podarí… J

181

  1. 7 Responses to “SANDSPLASH 2009”

  2. Óóó aká ľubozvučná slovenčina, ako keby som Kaju počul :). Zdá sa že to bol fakt pekný turnaj, škoda že som tam nebol. A tobogany…

    By Bus on May 23, 2009

  3. tu prvu fotku ste asi nefotili vy, ze ne?

    By Kubo on May 24, 2009

  4. a kto sa podpise ??? ano-nym

    By cyro on May 24, 2009

  5. Písala to Kaja.
    A uprav prosím ťa to formátovanie Kaja.

    By Dan on May 24, 2009

  6. Neviem to upravit, bude mi niekto musiet pomoct …

    By Kaja on May 25, 2009

  7. Ok ja sa na to pozrem.

    By Dan on May 25, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Sep 5, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment