Winterliga 2011 – (top)

21 April, 2011 – 23:06

Tento rok je všetko tak nejak posunuté. Minulý rok som Winterligu absolvoval po X indoor turnajoch a po paganelle. Tento rok paganello je až po WinterLige a ja ani zďaleka nie som v takej forme ako pred rokom. Dlhotrvajúce a stále nekončiace trápenie s “trieslom” pokračuje a pred turnajom som mal veľkú obavu ako vydrží.

Počasie no, veterno, fest veterno. Zostava oproti minulému roku papierovo slabšia. Mal som veľkú obavu ako budeme zvládať ten veľmi silný vietor. Taktiež tento rok sa systém na WWL vrátil k swiss draw a to pri takto silnom vetre môže zamávať s výsledkami. Tiež počet kôl swiss draw nebol úplne dostačujúci. Nakoniec to vôbec nebolo také zlé.

Prvý zápas, LOL. Začíname odvážne. Prvá možnosť a ide dlhá do zóny kde ju chytáme a je to 1:0. Lol bol trošku v slabšej zostave ale nevzdávali sa. Nám sa darilo viac. My sme na rozdiel od nich nejaké body dávali a bolo to tuším až 4:1. Následne prišiel zlom, keď sa karta otočila. Lol začal dávať body a nám padať. Gábor akoby hral na 120%. Nakoniec sme sa museli o výsledok obávať ale výhra ostala v našich rukách vyhrali sme 5:4.

Dostávame zaujímavého súpera, Flugsaurier. Mladý rakúsky tím, v ktorom na naše počudovanie hral Pedro z LOL. Tu sme začali rovnako ako proti LOL. Dlhé odvážne a bez pardónu vychádzali. Flugsaurier keď to bolo asi 4:0 pre nás úplne zabalili zápas a my sme jednoducho vyhrali sme 10:3. Tento výsledok nás v swiss draw systéme celkom katapultoval na predné pozície.

Posledný zápas v sobotu mal byť proti Innsiders. Taká turnajová klasika, vždy sa stretneme. Veľmi vydarený zápas, teda jeho prvé 3/4ny. Viedli sme vždy o pár bodov a psychycky sme boli dostatočne hore. I keď už sa prejavovala únava po celom dni. Neviem si predstaviť ako by sme vyzerali ak by nebol tak silný vietor. Predsalen v obrane vietor pridával aspoň dvoch obráncov brániacemu tímu. Posledná štvrtina nám vôbec nevyšla. Vyhrávali sme hádam o 3 body. Približne štyri sekundy pred zaznením sirény sme dostali calahan. Následne sa hral ďaľší bod a ten sme taktiež nedali my. Víťazstvo sme ubránili 8:7 ale bolo krvavé. Minimálne sa nejaká tá krv vyzrážala Brankimi v členku. A to v tom poslednom bode. Radšej bez ďalších komentárov.

Večera, párty atď možno v reportoch od juniorov alebo open tímu.

V nedeľu dostávame posledného súpera v swiss draw. Je to BigEZ. BigEz zatiaľ idú turnajom neohrozene. My nastupujeme bez Brankiho a Kaji. Branki ma problém s členkom a Kaja s hlavou. Zrejme potajme žúrovala a teraz to nevie predýchať. Cielom do tohoto zápasu je udržať čo najprijateľnejší výsledok aby sme neleteli v swiss draw strmhlav dole. Na naše veľké počudovanie vyhrávame 4:0 a BigEZ je v koncoch. Skoro v koncoch. To poznáte, ako s tým cigáňovým koňom. “Keby ešte jeden deň vydrží nežrať, tak by sa úplne odučil”. BigEZ bol skoro v koncoch ale potom sa nejak odrazili od dna a nás privreli. Prehrávame nakoniec 4:7. Proste keď dropujete v zóne, nedá sa vyhrať. Prehra o tri body je veľmi veľmi na hrane. Nakoniec medzi nami a Innsiders o postupe do top four rozhoduje spirit. My ideme hore. Ciel aspoň trošku splnený.

Semifinále je zvláštne. Znovu BigEz. Máme hrať na ihrisku kde sa odohráva semifinálový zápas kategórie women. Nie a nie skórovať, nie a nie rozhodnúť zápas. Veľký boj s vetrom, silou, túžbou a vôlou nakoniec vyhráva jeden tím. Nás to ale oberá o viac ako polovicu času. Nastupujeme odhodlane. Zvyšok nejak nevyšiel. BigEZ dávajú jeden bod proti vetru a my pre krátkosť času márne hľadáme recept ako zápas otočiť. Nakoniec prehrávame tuším 1:3. Už samotný výsledok hovorí o dĺžke zápasu.

Posledný zápas nastupujeme skoro ako repete z minulého roku. Talianska La Fotta s Davidem na čele. Nehrali sme tak zle ako pred rokom ale istý ustráchaný prejav tam bol. Taktiež sme prvý krát hrali na ihriskách, ktoré boli ináč otočené vzhľadom na vietor a tak to dopadlo. Bol to proste len boj, nie veľmi pekný ultimate. Pridáva sa ďaľšie zranenie, tento krát Mirov členok neposlúchal. Prehrali sme asi o 3 body. La fotta viac bojovala a mali možno trošku viac šťastia. Nevadí, celkový dojem dobrý.

Na záver to naj naj najlepšie. Obhájili sme z minulého roku cenu Spirit of the game.

Zostava:
Branki, Pinďo, Keso, Kaja, Miro, Škrečok, MaťoB a Mesi

Výsledky:
1. BigEZ, 2. CosmoDisc, 3. La Fotta, 4. Outsiterz .

Report by Keso

  1. 7 Responses to “Winterliga 2011 – (top)”

  2. Cozee double spirit?? Neverim + congrats!!!

    By Bus on Apr 23, 2011

  3. Parádny turnaj, do prvej štvorice sme si to výbornými výkonmi vybojovali a potom sme už v oslabenej zostave nedokázali favoritov zdolať.
    Ja si dávam do denníčka dva handbloky Gáborovi a ubránenie Davideho aj za cenu nosa, čo bolí doteraz 🙂

    By Mesi on Apr 25, 2011

  4. Mesi, vyjadruj sa jasne, ide o Davideho nos alebo Tvoj? 😛

    By škrečok on Apr 27, 2011

  5. Asi by som nemohol cítiť, či Davideho doteraz bolí nos 😀

    By M€$I on Apr 27, 2011

  6. Keso, kazíš mi ilúzie. Mal som výborný pocit z nášho prvého zápasu s BigEZ. Myslel som si, že sme mali trochu smoly, ale inak to bol z našej strany výborný zápas. A potom si v reporte prečítam fatky: vyhrávali sme 4:0 a nakoniec prehrali 4:7. Nech sa na to pozerám akokoľvek, toto smola nie je a dobrý pocit z toho nemôžem mať.

    Inak sa mi veľmi páčilo (a pravdupovediac ma to aj prekvapilo) ako sme dokázali hrať v takom silnom vetre. Pred prvým zápasom sa nám s Brankim ani nechcelo ísť rozhádzať, lebo sme sa báli že si neprihráme na 5 metrov. Ale keď sme sa to naučili “precítiť”, už to išlo (účastníci vedia o čom hovorím a budú šíriť ďalej). Keso to dokázal precítiť až tak, že nahral na bod proti silnému vetru aj pushpassom.

    By tmalec on Apr 28, 2011

  7. Žiaľ je to tak. Tiež som si to uvedomil až pri písaní reportu. Aspoň jasne vidieť, že pocit ti dokáže dokonale zmanipulovať videnie reality.

    By Keso on Apr 28, 2011

  8. Ale zase to nemusíme hyperbolizovať, vyhrávali sme 4:1, nie 4:0 😀
    Preciťujeme, preciťujeme 🙂

    By M€$I on Apr 28, 2011

Post a Comment