Wien Winter League – PRO division

2 May, 2010 – 11:15

Po hektickom mesiaci halových turnajov, menovite Yellow Submarine, Piliscaba, Frisbeercup a pieskové Paganello, ma čakala klasická Wien Winter League. Tento rok trošku v neskoršom termíne ako zvyčajne. Už to nebola príprava na Paganello (to bolo týždeň pred) a ani prvý turnaj vonku (Blowout).  WWL čo je moja skratka pre Wien Winter League sa presunula na nové miesto. Pred turnajom som akurát rozoberal, že WWL je veľmi stiesnený turnaj. Nie je taká pohoda aká byvala, všetci sa tlačíme, je málo miesta atď. O to bolo moje prekvapenie väčšie, keď som prišiel k novému dejisku WWL. Krásny areál miesta dosť pre každého, dokonca officiálne šatne boli len pre náš tím, parádička. Len keby trošku teplejšie bolo.

Malá vsuvka. WWL sa, ako každým rokom, trošku rozrástla. Teraz má štyri kategórie, Women, Juniori, Open a TOP. Mojím cieľom bolo aby Outsiterz mali zastúpenie v každej divízii. Plán mi narušil Oddi, keď sa sme sa nedostali do OPEN ako tím. Našu česť hájil Bus v dresoch Scorpions. Juniori po minulom roku mali ciele omnoho vyššie a baby klasika prešpekulovali dva tímy. Spojili sa rôzne slovenské hráčky za dosiahnutím lepšej kvality a vytvorili jeden silnejsí tím Lay-D a tím Outsisterz.
Plán bol pre Lay-D vyhrať, Outsisterz dobre si zahrať a Juniori chceli predviesť dobrú hru. Ako to nakoniec skončilo isto viete. A ešte TOP tím ciel.
Po vyhratom Frisbeercupe sme boli pri chuti. WWL je v PRO divízii náročnejší turnaj. Cieľom bolo predviesť dobrú hru a dostať sa do TOP8.

Ďalej sa budem venovať primárne len  Outsiterz v PRO divízii.

Skupina nevyzerala  jednoducho. YellowBlock ako minuloročný víťaz, LOL, Outsiterz a JJRR. Postupujú prvý dvaja, takže povinné víťazstvo nad JJRR a aspoň jedno nad LOL alebo YellowBlock. Za YellowBlock som hral týždeň pred WWL na Paganello. To mi pomohlo pochopiť ich taktiku a prístup a lepšie spoznať hráčov. No popravde z hráčov čo hrali na Paganello tu bol len Kačerr a Čupito. Mali sme proti nim hrať prvý zápas.

Block nebol v úplne najsilnejšej zostave, ale nebola to ani banda zelenáčov. Prvý zápas začíname v pohodovom tempe. Pre mňa je to niečo strašné. Prvý krát v roku mám na nohách kopačky.  Hneď umelá tráva. Veľký rozdiel oproti piesku na ktorom som štyri dni behal. Zlatý piesok. Na počudovanie zisťujem, že mam akoby viac odhodlania a Paga ma celkom rozohrala. Chudák Kawa dostal handblock hneď pri zóne, Čupítovi padá pri mojom pokuse o layout block, no nejdem sa dalej chváliť. Hrali sme celkom o.k. Teda hrali sme lepšie ako Yellow. Hneď od začiatku sme sa snažili udržať si útok. Yellow klasicky trpel nezohranosťou pri prvom zápase. Pár jednoduchých dropov a nedorozumení a my sme boli na koni. Záverom by som ešte chcel pripomenúť neskutočný bod z divízie “beginer” kde bolo asi milión turnoverov. Našťastie nám už o nič nešlo vedenie bolo viac bodové a tak sme to ukončili našim vítazstvom 12:7. V tom čase sme ani netušili ako nám toto víťazstvo pomohlo a určilo priebeh turnaja.

Počasie bolo aprílové, dosť fúkalo sem tam poprchalo, bola nám zima a ďaľší súper JJRR nás so zónou v tom vetre celkom pekne potrápil. JJRR nový rakúsky tím, ktorý vedie Gregor, zrejme pochádza odniekial od Gratzu. Bol zložený z mladých behavých chlapcov a jedného Gregora. Má to byť povinné víťazstvo. Nedarí sa nám presadiť voči ich zóne, ktorá zatvára dump a robíme chyby. Naopak oni vedia poľahko skórovať. Naťahujeme sa o každý jeden bod. Hrá sa celkom intenzívne. Zlomový okamžik nastáva v momente keď pri súboji v zóne priľahýňam Gregora a on musí vystriedať. Dotrápili sme sa až do konca a vyhrávame 8:5. Pre porovnanie, Yellow porazil JJRR 13:5.

No nevyvýja sa to zle, máme dve výhry a Yellow porazil LOL. To znamená že už sme v najhoršom druhý v skupine ak výrazne neprehráme s LOL. Samozrejme, že takéto myšlienky som si nechal len pre seba a na LOL sme sa tešili. LOL vyzeral byť v silnej zostave. Zápas LOL vs Yellow som nevidel ale výsledok 4:6 pre Yellow značí buď veľmi silný vietor, nejakú zónu alebo silné obrany. Uvidíme.

Zápas začal slubne, vyhrávali sme. Držali sme si svoje útoky ale ani LOL sa nedal zahanbiť. Bol to tuhý boj, ani jeden bod, ani jeden útok či obrana nebola jednoduchá. V útoku sme sa trochu trápili. Nevedeli hrať kreatívne, prenášať hru z jednej strany ihriska na druhú. Naše body boli skórované po otvorenej strane, čo neskutočne rozčulovalo Daniho. Presný záver zápasu si nepamätám, v komentároch ma prosím opravte, zdá sa mi, že sme vyhrávali o bod ale LOL vyrovnal a tak sme mali útok na víťazstvo.

Každý pozná teóriu ako hrať posledný bod. Každý taktiež vie, že táto teória málokedy zafunguje. Aj v tomto bode boli dva turnovery, mohol vyhrať LOL, kebyže využijú aspoň jeden. Nakoniec sme ale ten záverečný bod dali my efektným Brankiho layoutom v zóne, btw znovu po otvorenej. Výsledné skóre 11:10. Naša radosť bola doprevádzaná radosťou Yellow, ktorým sme naším víťazstvom pomohli postúpiť zo skupiny. Naopak LOL bol veľmi sklamaný. Za seba môžem povedať, že to bol najnáročnejší zápas turnaja. Toto tvrdenie z mojej strany podtrhuje fakt, že mne tento zápas vôbec, ale vôbec nevyšiel. Musím len ďakovať tímu. Tím zahral perfektne a odstraňoval moje chyby.

Hohó takže sme v TOP8 a ideme z prvého miesta. Ak by mi to niekto povedal pred turnajom, neveril by som mu. Pre nás už toto bol dobrý výsledok a ciel splnený. Ako sa vraví, s úspechom rastie chuť. Chceli sme hrať čo najlepšie a povyhrávať ešte zopár zápasov. V cross game nás čakali maďarský Hallodigaze. Omnoho príjemnejší súper ako thebigez, ktorých by sme mali ak by sme skončili na druhom mieste v skupine.

Len pre informáciu uvediem, že Mental skrz zaváhanie s PeaceEgg nepostúpil do TOP8. Na záver Mental predviedol neskutočný finiš, stiahol viac ako 4 bodové manko a vyrovnal skóre. V závere naopak neuveriteľným overheadom PeaceEgg skóroval, vyhral a poslal Mental do spodnej skupiny.

Hallod hral v skupine rôznorodo. Igor z MD len poznamenal “tých rozbijete”, ale ja som vedel, že to nebude len tak. Posledný štvrtý zápas v sobotu býva náročný. Začali sme dobre. Dávali sme svoje body a snažili sme sa stupňovať tlak v obrane. Pomaličky sa Hallod začínal trápiť a robiť chyby. Hallodu evidentne chýbal Robi, ktorý ako sme sa dozvedeli sa zranil a išiel domov. My sme tieto chyby bez väčších problémov trestali. Igorove slová sa potvrdili, 13:5 je celkom presvečivý výsledok. Whohoo, semifinále!

Na vedľajšom ihrisku zápas nebol tak jednoznačný. Yellow až v závere porazili thebigez 11:10 a sú tiež v semifinále.

Prvý nedeľný zápas býva kritický. V našom prípade to bolo dokonca semifinále. Súper Catchup bol pre mňa prekvapením. Pre nich sme my museli byť aspoň takým istým prekvapením. Skutočnosť, že sa do semifinále dostal Catchup a Outsiterz len dokresluje celkovú scénu a vyrovnanosť tímov.

Pre zmenu sme začali zápas zle. Catchup hral pouch zónu kde zatváral aj dump, čo nám robilo veľký problém. 0:3 pre začiatok semifinále nie je snom žiadneho kapitána. Okamžite beriem timeout a resetujeme hlavy. Vynikajúci ťah, 3:3 a Catchup berie timeout. Nie až tak dobrý ťah, po chvílke je to 5:3 pre nás. Hra sa ustálila, my sme dávali svoje body, catchup svoje. Stále je to o pár bodov v náš prospech. Podarí sa nám pár obrán a zvyšujeme náše vedenie. K záveru sa catchupu darí rýchlo skórovať, my hráme pomalú hru s miliónom swingov. Ako si tak pekne swingujeme počujem hlásenie o konci času. Super, vyhrávame momentálne o par bodov. Je to v suchu. Nakoniec aj Catchup dal posledný bod ale nič to nemení na fakte, že vyhrávame 10:7 a sme vo finále!

Vo finále nás čaká minuloročný finalista Zero51, čo je zmeska talianov a pôvodne sme si mysleli, že je to Cota alebo CUSB pod Davideho taktovkou, ale pohľad do rozpisu nás upozornil na iný názov. Catchup ich porazil i keď len tesne. My sme porazili Catchup, tak by to malo byť v suchu. Aj bolo, ale nie pre nás. Hneď prvý bod sme dostali veľmi kuriozne, keď Pinďo už vypustil obranu a všetci sme si mysleli, že ten disk nemá šancu dostať sa naspäť do ihriska. Nevadí, darí sa nám skórovať a je to 1:1. Zero hrajú dobre, hra z ich strany mi príde po fyzickej stránke o úroveň vyššie ako ostatné hry čo sme tu hrali. Na Brankim nalepený Davide a bojuje sa o každú prihrávku. Držali sme sa do 2:2 🙁 potom to už bola talianska taktovka. Dostávali sme lekcie z dôrazu a hody nízkeho chalana, čo hral v kapsáčoch ma privádzali do zúfalstva. V polovici zápasu sme proste nevedeli čo hrať v útoku. V obrane nám chýbal povestný kúsok, naše layouty aj po jemných tipoch končili v útočníkových rukách. Chybou bolo, že som nebral timeout, nedokázal som sa pozrieť na hru s nadhľadu. Zrejme by sme to nedokázali otočiť, ale mohli sme viac skórovať. Ku koncu hry meníme taktiku a viac hrajú Branki a Xao. Konečne sa nám darí skórovať. Nebudem Vás naťahovať táto lekcia končila 11:5.

Nadlho ostal tento zápas v mojej pamäti. Dlho som si ho analyzoval a dúfam, že keď sa neskôr dostaneme do takejto situácie budem vedieť zúžitkovať poznatky z tohoto finálne.

Každopádne veľmi dobrý výsledok a ak by mi niekto povedal pred turnajom, že budeme hrať finále tak mu neuverím. Čerešničkou na celom turnaji bolo naše víťazstvo v Spirit of the game! Outsiterz podruhý krát získali Spirit na WWL. Prvý krát to bolo v roku 2002 alebo 2003.

Pekná bodka za úspešným turnajom. Keď skončíte na druhom mieste, trvá dlhšie pokiaľ si oceníte čo ste dosiahli. Preto aj tento report bol písaný až trošku neskôr, s odstupom času.

Naša zostava: Branki, Joey, Keso, Mesi, Miro, Pedro, Pindo, Skrečok a Xao

Môžete si pozrieť fotky z WWL. Prvá sada a druhá sada.

Report by Keso

  1. 6 Responses to “Wien Winter League – PRO division”

  2. nejsem si jistej, ale myslim, že finále skončilo 14:7. jinak dobrej report. zapomněl si ale, že hallodiga-ze jste začali porážet až poté, co jsem já odešel hrát s juniorama… =)

    By Xao on May 2, 2010

  3. Presne tak, finále skončilo 14:7, posledným bodom sme dali aspoň na polovicu, aj na stránke WWL majú zle výsledné skóre. Inak fakt skvelý turnaj, po triumfe na Frisbeere sme sa dokázali hecnúť aj tu a šlo nám to krásne až do finále. Nenormálne ma to nabilo takou energiou a ešte väčšou chuťou zlepšovať sa 🙂

    By Mesi on May 2, 2010

  4. Ja len ze vieden sa da spellovat Vienna alebo Wien…. ale Wiena? 🙂 No a teda super turnaj, len ta open divizia bola trochu onicom. A to vase finale, ukecal som Koma aby sme na neho pockali ale moc sa teda nebolo na co pozerat co ma mrzi.

    By Bus on May 3, 2010

  5. Bus dík, opravil som to. Čo sa týka výsledkov, čerpal som z officialneho webu. Chybu majú potom tam.

    By Keso on May 3, 2010

  6. Keso, záver zápasu s LOLom si pamätáš dobre. Vyhrávali sme o bod, bolo po čase. Ja som hádzal zbytočný dlhý forhend na Teba. Skončil v aute. LOL ponúknutú šancu využil a vyrovnal.

    K tomu Spiritu – bol to tretí Spirit Outsiterz na WWL. Prvý bol tak ako píšeš (nebol som pri tom), ale druhý sme získali už v 2007, viď report http://www.outsiterz.org/?p=187.

    By tmalec on May 3, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Apr 21, 2011: Outsiterz » Blog Archive » Winterliga 2011 – (top)

Post a Comment