Poriadny bulvárny nadpis: Potential Flow ovládli 2. kolo SUL

20 May, 2011 – 9:45

ZLATÉ MORAVCE. Po druhom kole Slovenskej ultimate ligy sa pri našom reportérovi pristavil jeden z hráčov víťazného tímu Potential Flow a odpovedal na jeho zvedavé neobjektívne otázky. 

Hneď v prvom zápase základnej časti ste zmietli z trávnika trnavský tím Morthens, ktorý nastúpil v oklieštenej zostave pri absencii ich najlepšieho handlerského virtuóza Kvetana mladšieho. Tento zápas ste po výbornom kolektívnom výkone remízovali 13:5, súperovi tak nepomohli ani narýchlo nakúpení legionári z iných tímov a ani Kucharíkova vynikajúca nahrávka na súperov bod. Ako to vidíte vy, zohrala veľkú úlohu aj vaša fyzicky veľmi dobre disponovaná hra?

Eee, tak určitee.

Čo ste si po tomto zápase v šatni povedali?

Eee, no že keď to tam môžeme dať, nech to tam dáme, a keď to tam oni môžu dať, tak aby to tam nedali.

Zrejme sa vám túto taktiku darilo napĺňať aj v ďalšom zápase proti domácemu tímu Golden Ants, ktorý nastúpil hneď po ťažkom a tesnom súboji proti COD. Pravdepodobne kvôli nemu vykazoval hlavne v závere až nečakané známky značného pohybového deficitu, ich kľúčovým hráčom navyše odskakovali od rúk aj jednoduché disky. Myslíte si, že vaša zdrvujúca výhra 12:2 je spôsobená hernou agóniou súpera alebo skôr vašim hladom po víťazstve?

Nooo, jakoo, eee, jako?

No ako či ste chceli vyhrať tento zápas…

Tak určitee…

Nasledovala takpovediac povinná jazda proti novému tímu UFO zo Špačiniec. Napriek jasnému výsledku 14:1 sa nám zdalo, že ste v tomto zápase herne poľavili, u niektorých hráčov sa v útočnej fáze vyskytli trestuhodné osobné chyby, taktiež ani obranná fáza hry nebola úplne stopercentná, čo bolo pravdepodobne spôsobené tým, že ste skúšali rôzne netradičné typy zónovej obrany. Ako si to vysvetľujete vy?

Eee, tréner nám jako pred zápasom dal voľno, tak sme jako niektorí boli na obede. V Moravciach je strašne lacno, a jako hovorím, my sme sa na tom obede dosť najedli, a to sa potom jako prenieslo aj do toho zápasu.

Vo večerných hodinách vás čakal zrejme najťažší súper v základnej skupine, popredný slovenský tím Mental Discorders, ktorý bol podľa priebežného poradia Slovenskej ultimate ligy jasným favoritom tohto zápasu, a to aj napriek tomu, že už predtým dokázal stratiť  body proti COD. Očividne ste však na žiadne štatistiky nedbali a počas celého priebehu zápasu ste si udržiavali mierny náskok, ktorý ste potvrdili výborným kolektívnym výkonom v závere zápasu. Zodpovedá výsledok 9:7 celkovému skóre zápasu?

Tak určitee… Sme sa jako z toho potom veľmi tešili, lebo už sme mali jako isté finále po tomto zápase. 

Pred ranným nedeľným derby proti COD sa v ostatných tímoch šírili fámy, že máte istú účasť vo finále a tento zápas vypustíte, čím by ste si zaručili do finálového zápasu práve tohto súpera. Súťaživosť týchto dvoch spolutrénujúcich tímov však rozhodla o tom, že sa tento zápas vôbec neniesol v tréningovom tempe. Z priebehu zápasu a vašej (aj keď tesnej) výhry 9:8 sa tak dá konštatovať, že sa spomínané fámy absolútne nenaplnili…

Eee, no my sme urobili tak, ako sme urobili. Síce niektorí vraveli, že urobte to tak, urobte to tak, ale my sme tak neurobili. Tak som to videl ja.

Vašim súperom v poslednom zo šiestich skupinových zápasov bol tím Discredit, ktorý počas halovej sezóny podával výborné výkony. Do tohto zápasu však nastupovali so značným regeneračným deficitom, keďže mali okrem sobotňajšej noci v nohách aj predchádzajúcu tesnú hru proti UFO, čo asi spôsobilo, že ste napriek množstvu osobných chýb vyhrali 10:5. Čo ste si hovorili pred týmto zápasom v kabíne?

Noo, my sme jako neboli v kabíne, ale hovorili sme si, že sa pred finále jako nechceme zraniť a že, eee, ak vyhráme, tak nám to vyhovuje.

Počas skupinovej fázy ste neokúsili trpkosť prehry, inak tomu nebolo ani vo finálovom zápase proti Mental Discorders. V pravej športovej atmosfére ste sa dostali do vedenia 3:0, čím ste súpera donútili k timeoutu. Následne ste im ponúkli malú šancu na reparát, pozornou hrou vyrovnali na 3:3. O zápase azda rozhodli ďalšie dva body z kategórie zlomové, ktorými sa vám podarilo vďaka výbornej kolektívnej hre zvýšiť na 5:3 a dostať sa tak do hernej pohody, ktorú ste už do konca zápasu nestratili a vyhrali 7:5. Súperovi tak nepomohlo ani dopísanie elitného slovenského dĺžnika Lukačoviča na súpisku, ktorý zrejme kvôli vynikajúcej osobnej obrane Jaška neskóroval ani raz. Tešíte sa z tejto finálovej výhry?

Tak určitee, jako kdo by sa z toho netešil?

Veľmi rýchla otázka na záver, ako hodnotíte celkový priebeh turnaja? Organizácia bola výborná, ihriská kvalitné, navyše bolo pre hráčov v sobotu večer pripravené fantastické kultúrne vyžitie v podobe koncertu miestnej hudobnej skupiny, celkovo sa turnaju asi nedá nič vytknúť?

To je jako otázka toto?

Tak určitee… Vďaka za rozhovor, odovzdávam slovo naspäť do štúdia.

Zo Zlatých Moraviec náš vyslaný reportér Róbert Barát Michal Prusák

(Rozhovor nebol autorizovaný, inak by sa jeho prepis určite zmenil.)

Zostava tímu Potential Flow
Zostava tímu Potential Flow. Dolný rad zľava: Beáta Hergelová, Michal Mesároš, Michal Hojčka. Horný rad sprava: Richard Kollár, Branislav Jaško, Miroslav Hudec, Lucie Křemenová, Ondrej Budáč, Marcel Kucharík, Michal Prusák, Katarína Boďová. Na fotke chýba: Marek Komorovský
  
Stručný prehľad výsledkov: 1. Potential Flow, 2. Mental Discorders, 3. COD, 4. Golden Ants, 5. Morthens, 6. Discredit, 7. UFO Špačince.

SOTG: 1. Mental Discorders, 2. UFO Špačince, 3. Golden Ants & COD

  1. 11 Responses to “Poriadny bulvárny nadpis: Potential Flow ovládli 2. kolo SUL”

  2. super report, veľmi zaujímavé poňatie 😀

    By Silvia on May 20, 2011

  3. Na fotke chyba Marek, ale je tam naviac Jeno. Toho by ste tam mali tiez spomenut. 🙂

    By Branki on May 20, 2011

  4. naviac je tam kdekto, napríklad Mišovi rodičia a frajerka, vyrehotaná Eliška a tak 😉

    By skrecok on May 20, 2011

  5. Cely cas rozmyslam, ktory/a hrac/ka odpovedal/a na otazky. Ma niekto nejake tipy?

    Slovo “urcite” pocujem najcastejsie od Katky. Bola si to Ty, Katka?

    By tmalec on May 20, 2011

  6. neni to nikto reálny, ide o fiktívneho hráča (inak by som to uviedol) a paródiu na pozápasové rozhovory STV s hokejistami 😉 a ešte som tam niekde ukryl paródiu na Vinca Lukáča, kto ju nájde? 🙂

    By skrecok on May 20, 2011

  7. Hehe, super vymyslené, Škrečok 😉

    Pinďo, Katka možno hovorí “určite”, ale už práveže začína byť alergická na “tak určiteee” a mám dojem, že aj ja 🙂

    Ešte pár perličiek:
    – Miestna skupina hrajúca najmä Zónu A a Slobodnú Európu sa volá P.A.S., nájdete ich aj na nemenovanej sociálnej siete, majú aj pár fotiek z tejto party.
    – Pár najvytrvalejších účastníkov party pre problémy s orientáciou dlho nezistilo, že robia bordel (a hrajú ninjov) len pár metrov od spacej telocvične. Metla ľudstva dobre metie 🙂
    – Spirit vyhral Mental a myslím, že celkom zaslúžene (ak sa dá výsledok subjektívneho prideľovania Spiritu za taký označiť).
    – Kde leží Kocúrkovo ovládol Škrečok.

    By Mesi on May 20, 2011

  8. Umelecky zamer som pochopil (mimochodom velmi dobre zpracovane, Skrecok. Smial som sa kazdu chvilu) . Chcel som si len trosku nevinne rypnut. Asi sa uz dnes bez smajlikov neda pisat.

    By tmalec on May 20, 2011

  9. super report skrecok 🙂

    By Dada on May 20, 2011

  10. Palec hore, sánka dole.
    Pochvala pred nastúpenou vetrieskou.

    By Keso on May 20, 2011

  11. Ja som to urobil tak, ako som to urobil, ze som si to precital. Co som mal najst som aj nasiel a teda si myslim, ze vsetci sme to urobili, dobre sme to urobili, tak ako sme aj mali urobit, najma skrecok, tak to vidim ja.

    By polik on May 22, 2011

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nov 5, 2012: Outsiterz » Blog Archive » Škrečok #44

Post a Comment