Golden Cup by golden people

5 July, 2012 – 10:07

Po minuloročnom kempe kde sa zišlo zopár klasikov, výpomoc z Trnavy a súdok piva sme si ako prípravu na Manic Miner vybrali náročnejší program. Golden Ants usporiadali výročný turnaj pri príležitosti ich 15teho založenia a Classici to brali ako výbornú príležitosť vrátiť sa v čase o pár rokov dozadu. Pre mladých členov Outsiterz to bol zároveň kvalifikačný turnaj pre účasť na Manic Miner v dresoch Outsiterz Classic. Toľko úvodom, poďme na samotný priebeh turnaja.

Hneď po príchode do Zlatých Moraviec nás vítal Karol a prvé auto reinkarnovaného Stormu. Dušky nadávajúc na niečo nepodstatné vytiahol trojročnú havanu a podal ju Pukymu. Kolo začína. Hneď ako sme vyhrali nad tímto súperom pobrali sme sa merať si sily s ďalšími. GA nás čakalo v jednom podniku. Podnik klasická krčma a Duškyho otázka “Máte havanu?”,po zápornej reakcii “Aký máte rum?” nás v tom len utvrdila. Duškyho zmierenie sa s pitím Umu vyvrcholilo objednaním 15 poldecakov. V podniku sa diskutovalo až do záverečnej. Následne sa všetká mládež pobrala na štadion, kde prebiehal “koncert?” “diskotéka” s Jarom Slávikom. Pri tom sme samozrejme nemohli chýbať. Jaro je predsa uznávaná “STAR”. Bol natoľko uznávaný, že sme ho nevydržali počúvať až do konca a okolo 3tej sme sa pobrali spať.

V sobotu ráno rozbeh nebol úplne jednoduchý. Prvý zápas proti Škorpionom má náhoda pevne v rukách. Slnko pieklo a my sme vyhrávali. Ku koncu zápasu si ale slečna náhoda uvedomila čo má vykonať a my po pár zbytočne stratených diskoch prehrávame o bod. Extra nám to nevadí, veď budú ďaľšie zápasy kde si budeme môcť zahrať.

Druhý zápas bol náročný, hráme proti ambicioznym UFO a chcú sa nám odplatiť za ostatnú prehru z Čane. Veľmi si ho nepamätám, len viem, že sme vyhrali o bod.
To nás veľmi potešilo a pokračovali sme v koštovke pivka, čo nám domáci neustále servírovali.

Tretí zápas sme začali slabo, síce, s odstupom času rovnako ako ostatné len sme nevedeli Veľkú Moravu donútit k chybám a tak naše chyby boli strašným spôsobom trestané. Zo začiatku sme prehrávali hádam aj o päť bodov. Ku koncu zápasu sme ale už tak nekazili, začali sme si jednotlivé body dávať, dokonca sme čo to ubránili a skórovali. Ani sme nevedeli ako podstatné pre nás budú tieto body. Zápas sme síce nedokázali otočiť, ale nebolo to na pohľad až také hrozné.

Do krížovej hry sme dostali trnavský Morthens. Polčas sme vyhrali 7:4 a potom sme to už len doklepávali. Vyhrali sme a viac o tom neviem, možno niekto napíše do komentárov.

Posledný zápas pre nás úplné vykúpenie. Niektorí sa išli aj vykúpať na blízke kúpalisko. Ja som si šiel trošku zdriemnuť nech sa pripravím na “poobedný” program.

Celkom kuriozna situacia nastala, keď sa človek pozrel na výsledky krížových zápasov. Všetky totiž vyhrali tímy zo skupiny A. Takže turnaj to bude netradičný aj tím, že si viacero tímov zahrá proti sebe viac krát.

Beer race viem okomentovať len z počutia. Storm ako veľký favorit spravil prešlapy v pravidlách a následne bol diskvalifikovaný. To bola voda na mlyn pre Outsiterz Classic. Beer RacePo vydarenom výkone, vhodnom doplnení mladými hráčmi beer race vyhrávame.

 

Večera bola v poriadku, len guláš sa nedal jesť ako bolo veľmi teplo a bolo potrebné si do neho pridať štiplavú papriku aby nebol horúci, len štiplavý.

O večernú zábavu sa mala starať dobre známa kapela PAS. Začali hrať skoro a končili neskoro. Ako to už býva hlavná tancovačka sa rozbehla až okolo polnoci, keď jedinci strávili veceru, beer race a teplo trošku ustúpilo. Bolo fajne.

V nedelu sme naštastie nehrali hneď prvý zápas. Súper ale bol rovnaký ako v sobotu. Vedeli sme čo od Škorpionov môžeme očakávať, oni vedeli, že s nami ostatných hádam aj 7 zápasov neprehrali. Troška osobky, potom viac zóny to bol recept na tento tím. Výsledok síce o bod ale úplne kontrolovane. Nezvyčajne ideme do finále.

Vo finále nás čakajú bratia moraváci. V sobotu sme od nich dostali náklep, tak teraz uvidíme. Začali sme dobre, dokonca výborne. Hralo sa v podstate na jednu zónu. Čo sme my v sobotu zahodili to oni teraz. Úplne v pohodicke vyhrávame finále. Teda opravujem, výsledkovo v pohodičke, ináč sme sa nadreli a makalo sa až do konca.

Takže podarená akcia, s podareným koncom. Veľmi rád som videl všetky tie staré známe tváre ako Joja, Ivicu, Ada, Duškyho, Jura, Fonzyho …

Pre úplnosť poviem, že spirit získali domáci Golden Ants. Všetci účasníci získali pekné tričká.

Naša zostava: Mesi, Pedro, Keso, Riso, Katka, Petrz, Filo, Igor, Roman, Vavro, Misko, Vacko, Ajka, Mata, MisoK a sideline support Momo.

  1. 10 Responses to “Golden Cup by golden people”

  2. celkom dobry report, ale myslim, ze aj ja som sa vyskytol vo Vasej zostave 🙂

    By MisoK on Jul 5, 2012

  3. Uz som Ta doplnil

    By admin on Jul 5, 2012

  4. A este si zabudol uviest ze najma a aj vykonom v beer race sa Petrz kvalifikoval do OC timu na MM.

    By filo on Jul 5, 2012

  5. Podľa mňa skôr tým pivom v termoske

    By admin on Jul 5, 2012

  6. Kvalifikacia? Classic nema dostatok hracov? 🙂 Ale parada som zvedavy na MM.

    By Bus on Jul 5, 2012

  7. Ale jasne že má, len potrebujeme nejakých domestikov

    By admin on Jul 5, 2012

  8. Výborny report, zabával som sa. Škoda že som tam nemohol byť.

    By Dan on Jul 8, 2012

  9. hmm termin domestick je velmi vystizny

    By cyr0 on Jul 13, 2012

  10. vcera mi zliezol necht na lavom palci (na nohe)

    By Igor on Jul 19, 2012

  11. igot ty si znamy had

    By cyr0 on Jul 25, 2012

Post a Comment