FC Donald Trophy

14 January, 2013 – 13:10

Prvý turnaj v roku 2013 ktorého sa tím Outsiterz zúčastnil bol FC Donald Trophy. Bol to prvý ročník indoor mixed halového turnaja. Celkovo sa zúčastnilo 15 tímov a Outsiterz skončili 14-ty.

Pôvodne bol o turnaj veľký záujem. Bolo zahlásených až 12 hráčov. No postupom času sa odhlásilo dosť veľa hráčov, kvôli rôznym dôvodom. Hlavne kvôli skúškam v škole. Asi týždeň pred turnajom nás bolo prihlásených mizerných 7. Bolo to treba nejako vyriešiť. Skúsil som sa pýtať ľudí, ktorých som stretával a pomohlo to. Bráško Paľo, ktorý bol asi na dvoch tréningoch v roku 2011 povedal, že v ten víkend nemá nič a že by išiel skúsiť to frisbee. Díky Paľo. Problém bol aj s autami, pretože typický šoféri na turnaj nešli. Asi dva dni pred turnajom to vyzeralo tak, že polka tímu pôjde na 3 prestupy vlakmi. Našťastie Miro požičal auto od tatka. Hurá. Už má kto hrať a má kto šoférovať, už sa nám stačí len zabávať.

Kapitánom na turnaji bol Mišo. Kapitánsku rolu začal využívať hneď na Zochovej pred odchodom. Mišo si ku sebe zobral do auta všetky 3 baby. Ja, Paľo, Edo a Virgo sme frflali, no nepomohlo. Na druhú stranu v babskom aute sa celú cestu počúvalo CDčko Peter Nagy a deti. Mišo povedal, že ho stihli vypočuť celé dvakrát. Bolo nám jasné, že prečo “Peter Nagy auto” troška kľučkovalo po dialnici. Pri toľkom návale energie z hudby sa ťažko sústredí na šoférovanie, že Zuzka?

Okolo deviatej večer sme prišli do St. Ruprecht an der Raab (cca 250 km od Bratislavy). Mali sme spať v hale miestneho úradu, či čo to bolo. Povedali nám však, že hala je pre nás otvorená až od desiatej. Našťastie bola hneď oproti krčma. Dali sme si Puntigamera, vysvetlili Paľovi ako sa bráni v Ultimate pomocou solničiek príborov a podpivníkov. Potom sme šli spať. Rozpis zápasov pre nás dopadol dosť zle. Hrali sme hneď druhý zápas a potom každú 3 a pol hodinu ďalší. Zároveň sme hrali aj predposledný zápas. Zápasy boli dosť krátke, každý trval len 22 minút. Na druhú stranu nám veľké medzery padli vhod. Stihli sme zregenerovať. Nemal som pocit, že by sme počas zápasov fyzicky nevládali, čo je fajn.

OUTSITERZ vs. FCD STYRIAN HIGH FIVE 2:14
Škoda, že sme nemali čas si zahádzať disk pred zápasom. Hádzali sme si asi 10 minút, čo je veľmi málo. Hrali sme proti domácemu tímu. Bránili proti nám zónu, no viac proti nám hrali deravé ruky. Mohli sme dať oveľa viac bodov, keby sme to vedeli chytať. Povedzme si pravdu tá ich zóna bola veľmi deravá. Hráči to neboli veľmi skúsení (povedali, že spolu hrajú cca 2 roky), no boli zohratí a poznali palubovku. Veľmi som si chcel proti ním zahrať ďalší zápas no kvôli špecifickému rozpisu pre 15 tímov to bolo skoro nemožné. Našťastie v tíme zostala dobrá nálada aj napriek vysokej prehre.

OUTSITERZ vs. AUGÄRTNER 5:6
Trošku sme sa zľakli tohoto tímu, pretože mali až 5 báb. Pravidlá dovoľovali útočiacemu tímu vybrať, či sa bude hrať s dvoma, alebo s troma babami. Po rozhovore pred zápasom to vyzeralo tak, že svoje baby neváhajú využiť. Zápas vyzerá oveľa inak ako predošlý. Už to vieme chytať v poli, ale nevieme to chytať v zóne. Našťastie podobné problémy mal aj súper. Preto sa prvý bol hral asi 7 minút, čo je tretina času. Hráme s nimi celkom vyrovnanú hru. Za stavu 2:2 chytili kartu a po chvíli vyhrávali 5:2. Posledný bod sa im dával veľmi ťažko. Bránili sme tesne a celkom to vychádzalo. Mišo pred zápasom vymyslel, že budeme brániť trap (zatvárať k čiare). Hala bola veľmi úzka, od outovej čiary k stene to bolo asi 80 cm na oboch stranách. Takže hráč zavretý pri čiare mal v podstate iba dve možnosti. Hodiť to po čiare, alebo hodiť overhead. Podarilo sa nám chytiť jeden bod pololayoutom. Protihráči cítili, že sa nám v obrane darí a preto zobrali timeout tesne 5 minút pred skončením času. Nepomohlo im to. Vyrovnali sme na 5:5. Paľo dal svoj prvý bod ever. Zatrúbilo, a súperi mali útok. Podarilo sa im skórovať. Škoda toho začiatku. Tie minúty nám chýbali na konci.

OUTSITERZ vs. STRANDGUT MASTERS 3:13
Súperi boli 34+ harcovníci, ktorý trénovali na majstrovstvá Európy v kategórii mixed masters. Skúsili na nás na začiatku zónu, no moc to nepomohlo. Vyhrávali sme dokonca 2:1. Vyrovnali a zmenili obranu na osobku. My sme bránili trap ako v predošlom zápase, rovnako aj oni. Škoda, že si to vedeli veľmi presne hádzať a body sa im proti nám dávali dosť ľahko. Dali nám 8 bodov v rade. Možno by pomohol timeout, no nenapadlo nás to. Tiež sa ukázalo, že harcovníci sa neboja hodiť po disku. Dali nám príučku. Pekné od nich bolo, že nám po zápase dali nejaké taktické rady.

Čakanie medzi zápasmi vypĺňame žraním, 3x návštevou obchodu a žraním. Pošas žrania sme pozerali zápasy. Takticky sa pripravujeme na náš posledný sobotňajší zápas. Hráčov tímu HUSKEZ sme si interne pomenovali. Hrali v zostave Illinois, Chúďa, Ryža, Suši, Martin Madej, Intelektuálka, Pudel, Pudlica, Jeruzalem a Slávik. Augärtner s nimi remizovali, tešili sme sa na tento zápas.

OUSITERZ vs. HUSKEZ 5:10
Súper bol dosť mladý tím. Illinois bol skúsený (hral kdesi v USA), jeho frajerka Chúďa hráva za Box. Jeruzalem hral perfektne. Zvyšok bolo kopec mladých a behavých. Do 4:4 to bolo fajn, no následne nám dali 4 body v rade. Pri 9:5 zatrúbil koniec a dohrával sa bod. Miro mi to hodil do zóny. Ja som si myslel, že to je jasný bod. Nejako periférne som tam nevidel, žiadneho obrancu. Preto som ustupoval od disku a chcel som si neho počkať a chytiť až v zóne. Na zónovej čiare, ale čakala Chúďa, ktorú som nevidel. Narazil som do nej v dosť vysokej rýchlosti. Skúsila obranu telom. Nevyšlo jej to. Obidvaja sme spadli na zem. Bol som z toho nárazu dosť šoknutý, pretože som zabudol na ktorú stranu útočíme. Našťastie mi Illinois, ktorý striedal povedal, že máme disk a že útočime. Bod sme ale nedali. Holku náraz asi celkom bolel, pretože v priebehu večera sa mi 5 krát ospravedlnila. Celkom zaujímavý bol moment, keď Paľa bránil Martin Madej ktorý bol tiež na svojom prvom turnaji. V jednom bode ho odtláčal a pod krkom držal za dres. Paľo mal našťasite dosť silné nervy, pretože po zápase mi povedal, že skoro mu dal jednu za ucho. Chalan bol totiž skoro vo všetkých atribútoch 2x menši ako Paľo. V kolečku sme si to vydiskutovali.

VEČERA & PÁRTY & RAŇAJKY
Po zápase na nás čakala ultimátna All you can eat večera. Podávali sa kuracie rezne, pečené kuracie, grilovaná zelenina a šaláty (najlepšia večera na turnaji za posledných pár rokov). Po večeri sme sa vrátili naspäť do haly, kde sme spali minulú noc. Voľačo sme popili, zahrali Wizarda (kartová hra) a išli spať. Oficiálna párty nebola. Akurát Marta sa sťažovala, že Slovinci prišli do haly dosť neskoro večer a že vydávali rôzne pazvuky. Nikto okrem Marty nič nepočul. Ďalší deň hráme kolečko o 13-15 miesto proti FCD Styrian Apple a Catchup Juniors. Raňajky v nedeľu boli tiež perfektné. Bola endless praženica s paprikou a šunkou, ďalej omeleta, obložené misy, voľáky jogurt a čerstvé pečivo. Domáci zobrali prípravu jedla na turnaj naozaj vážne, pretože nás obsluhovala nejaká catering firma s troma kuchármi. Škoda však, že sme nemali raňajky aj v sobotu ráno. Zjavne chceli ušetriť. Mohli dať aspoň nejaké žemličky.

OUTSITERZ vs. FCD STYRIAN APPLE 5:8
Súper bol domáci tím pod vedením organizátora turnaja Gregora. Do 5:5 je to fajn. Následne nám dávajú 3 body po otvorenej. Keby sme neposustili v obrane, mohlo to skončiť lepšie. O to viac sme namotivovaní do našeho posledného zápasu, ktorý hráme proti Catchup Juniors.

OUTISTERZ vs. CATCHUP JUNIORS 9:8
Cathup mal výrazne omladenú zostavu. Zo silného Cathupu, ktorý poznám mali 3 chalanov. Nemali moc dobré baby. No napriek tomu to nebolo jednoznačné a vykľul sa z toho náš najlepší zápas. Bolo to veľmi vyrovnané. Vývin skóre bol nasledovný 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 6:6, 8:8. Pri 8:8 zatrúbil koniec. Našťastie sa nám podaril dať posledný bod a domov sme odchádzali s dobrou náladou. Stále ale platí, že Cathup sú mladí, behaví a nebezpeční.

Odišli sme ešte pred záverečnou ceremóniou a výsledky sme sa dozvedeli až na Facebooku ďalší deň. Turnaj vyhral Soul Gringos vo finále proti Unreal Ultimate. Neviem kto získal titul Spirit of the game. Doplňte do komentáru ak viete. Pre víťazov mali organizátori pripravené asi 30 cm vlastnoručne vyrobené sošky Káčera Donalda z papiera. Vyzerali veľmi pekne. Nabudúce treba vyhrať. Turnaj bol celkovo veľmi dobrý a organizačne zvládnutý. Ako negatívum vidím, že nám chýbal handler. Nikto z nás nehráva normálne handlerskú pozíciu. No napriek tomu sme dokázali jeden zápas vyhrať. Počas celého turnaja sme fungovali ako tím t.j. aj mimo zápasov a tak to má byť. Celkovo 14/15 miesto. Fun faktor tiež 14/15. Dúfam, že medzi fun faktorom a celkovým umiestnením nie je priama úmera. Díky všetkým hráčom čo prišli na tento turnaj. Strávili sme super víkend a o to na fun turnajoch ide, nie?

Zostava: Marta (Fénix vstal z popola), Silvia, Zuzka, Edo, MišoK, Ondro (Mikuláš), Paľo (Mikuláš), Miro (Virgo)

Autor:  Ondro

  1. 7 Responses to “FC Donald Trophy”

  2. Super, že ste sa dobre zabavili 😉 Snáď sa už takéto masívne odhlasovanie pred turnajom nezopakuje.

    A toto bola len Martina jednorázová nostalgia, či ju ešte na nejakých turnajoch uvidíme? 🙂

    By Mesi on Jan 14, 2013

  3. ako ja som vobec nekluckovala cestou tam, vam sa tahalo za mnou, ja som tam musela obchadzat poniky v navese a ine specialitky, okrem toho ta brutalna gps:D

    a slovincov podla mna nepocula ani marta, praveze ja to a cez stuple v usiach takze ste spali vsetci ako zazezani….urcirte po tom gine:)

    By zuzka k. on Jan 14, 2013

  4. priama umera tam asi nebude, (vid Golden Cup http://www.outsiterz.org/?p=2522)

    By Miso on Jan 14, 2013

  5. Pipky, to keby som vedel. Švédske stoly na večeru s rezňami a na raňajky endless praženica?!. Už len kvôli tomu by som zobral Fx. A ešte k tomu prišla aj Marta. Slzy v očiach.

    By Petrž on Jan 14, 2013

  6. Petrž, akurát sme si tam na teba spomenuli, že keby si tam bol aj ty, tak sa z tej večere ani nedostaneme 😀

    PS: chcem pochváliť Zuzkinu šoférsku zručnosť a oriantáciu (napriek už spomínanej GPS 🙂

    By Silvia on Jan 14, 2013

  7. Ano ano, mna Slovinci nezobudili, to Zuzka spominala zvierace zvuky z noci 🙂

    @ Misko M. – ani srnka netusi

    By Marta on Jan 22, 2013

  1. 1 Trackback(s)

  2. Feb 25, 2013: Outsiterz » Blog Archive » You Only Live TWEIZ 2013

Post a Comment