Kvaľifikacija v totej Čaňi – report

3 September, 2013 – 15:16

Ta naj tote cudze nafščevňici otpušča, aľe ňeznam, jak inakši by som toten report z kvaľifikacije z Čaňi napisal, kedz ňe tak, jak mi huba narosla. I kedz dakus hroži, že ľem koňare i vraňare dachtore slova pochopeju, ta aľe šak mňe to ňevadzi, ňe?

Ta na začatek dakuščičko o cesce tam. Na cug som bars ňescihal, aľe nakoňec še chvalabohu podarilo. Cesta dluha do totych Košicoch, aľe ta fajňe bulo – daco sme še zahraľi (King of Tokijo), daco sme še podohvaraľi, Miki i Bicman daco prišľi poponukac a už sme buľi v Popradze, dze pristupila Baša i Mišo Kovač s kolačkami. Do Čaňi nas potym z Košicoch odvezľi s motorami. V ťelocvičňi sme sebe eščik zahadzaľi, daľi daľšeho King of Tokijo a pošľi sme spac (šicke okrem Bereňa, bo on sebe až do rana čital – tak to vypatralo, bo bul hore kedz som išol spac i kedz som še zobudzil).

Ta rano sme sebe daľi frištik (najľepši bul dajaky roztok s narančovou prichucou či co to bulo), pohľedaľi normalňejše zachody (bo tote v ťelocvičňi ňebuľi bars použicelne) a pošľi sme še poegzecirovac pred peršim zapasom. Toten zapas bul proci Havjarovi Lasky a ňezačaľi sme ho bars dobre – ľehko sme zahodziľi taňire, furt nam padaľi z rukoch. Havjari ľitali po hrisku jak oňi zvyknu, my sme še ľem pomaly do teho dostavaľi. Potym nam prišľi dajake posily, aľe oňi še tyž do teho mušeli dostac. Na koncu sme hraľi ľepše v tym utoku, ta aľe tych ľitajucich chlapcoch sme už ňedobehľi, ňespomohol nam aňi šaľeny keč Ajky od nohy do rukoch. Ta perši zapas sme prehraľi dzevec dvanasc.

Ta ľudze mojo, nabic nas tota prehra povzbudzila, bo daľši zapas proci Zlatym Mračkom še už daco zľepšilo, prestaľi sme psuc ľehke hody pred zonou a šicke še super rozohraľi. Na koncu bulo o dve body pre nas dzešec ošem a dachtore vypočitaľi,  žeby sme mohľi i toten pošľedni bod dac, že by ľepše potym bulo koľečko v skupiňe. Ta sme ho daľi, aľe koľečko ňebulo bo Havjar vyhral i nad Mračkami. Potym sme dakuščičko pokukaľi fodbal, čo še hral na druhym hrisku, v osemdzešatej minuce bulo prerušene, bo jednemu z hračoch vyraziľi dych tak, že saňitku mušeľi volac. A hrači še tam skoro pobiľi potym, bars šumny spirit maľi.

Ta a ostatňi zapas v skupiňe bul proci Kusu Plastu (ňeznam, jak by še to šumňe po vihodňarski dalo preložic, taže muším ľem po slovensky napisac…). Ňebudzem še o tym bars rozpisovac, bo bars ľehko še to vyhralo – furt dajaku i ňevynucenu chybu zrobeľi, my sme še snažiľi šicko trestac a rychlo dohrac, že by sme dajake šily i my kus pošetriľi na krosgejm o postup do semifinaľe, taže petnasc štyri to skončelo.

Ta aľe krosgejm proci UFO zo Špačincoch (co bul takoj potym) bul bars napinavy, ich dzifčata šumňe hraľi, kedz bulo treba daco vyriešic, ta Jožo i Ľehu pomohľi a tyž šebe šumňe ponahravaľi, taže mušeľi sme še bars snažic, aby toten naš naskok, co sme maľi od začatku, ňedobehľi. Bulo vidno, že še snaža vyhrac toten zapas, ta aľe podarilo še nam to dohrac i s tym naskokom, bo i nam še bars dobre darilo davac ľehko našo utoky. Taže petnasc dzešec a jutro nas čekaju Mocňi Mortens.

Ta potym večar bul fajny rizek, schodza totej asocijacije, dze še šeľijake temy porozobiraľi, najľepši bul Adam z Mračkoch jak šumňe predňesol spravu Dozornej rady asocijacije. Eščik sme s Mišom Kovačom pošľi dajaku kešku pohľedac a boľavo nohy rozchodzic. Akurat sme še scihľi vracic na kolky, co sme maľi rezervovano. Bars dobre to bulo, akurat dachtorim še nam ňeščesňe furt dupľovaľi zera. Birrejs aňi ňeznam, že jaky bul, iba znam, že ho Maťo Skrašek vyhral.

Ta a na druhy dzeň sme hraľi už “ľem” semifinaľe i finaľe. Toten naš kapitan furt hutoril, že turnaj eščik ľem začina (ta bo asi najľepše by bulo, kedz by začinal až po finaľe). Semifinaľe proci Mocňim Mortens bulo bars napinave, porobiľi sme veľo chyboch v utoku takych, že dachto im zahodzil do rukoch taňir, bo znaľi dobre poučovac. No čežko to išlo, oňi v utoku furt ľem to svojo, že friško hadzac taňir, friško še hybac, no šak znace, givendgou z totej Trnavy. A paľe kukam v druhym polčaše na stav, že prehravame šidzem dzešec. Ta sebe myšľim, že eeej do rici. No aľe na koncu sme še šicke v obraňe tak vycahľi, hlavňe toten Bereň, mušim ho i menovito pochvaľic (Miki ty še ňič ňebuj a čitaj daľej). A aby som ňezapomnul, Baša taky šumny bod cez chlopca dala, že šicke sme kukaľi jak puci. No ta aľe suma sumarum, zaš sme buľi uspešni v totym uňiverzalnym poince (dvanasc jedenasc). Ta daco ňenormalne tote zavery zapasoch, ja ňechapem…

Ta a finaľe jak sme zvyknuťi, zaš toten Mental. Maľi dakuščičko vecej dzifčať, bo še pripravovaľi dobuducna. No aľe však dajake dzifčata sme mali tyž, ľem škoda, že Katka ňemohla hrac, bo jej plano bulo. Ta aľe mohol by som daco i k zapasu napisac – tyž to bulo take napinave, na začatek sme kus my vyhravaľi, potom kus oňi, ta aľe som sebe hutoril, že šak my už dajak zname tote konce zapasoch hrac, že nevadzi, že ľepše prehravac cez zapas jak na koncu. A zaš buľi i v totym zapaše bars šumne momenty – od ňich tota Hanka taky taňir chycila, že ňechapem, od nas zaš toten Miki še tak šumňe rucil v obraňe, že normalňe že ľejaut. No aľe koňec zapasu bul zas o toten rozhodujuci bod, a po zopar totych turnoveroch še Majakovi taku podarilo rucic na Ajku do zony, že bul bod, aľe ja už ňeznam, že jak to hodzil (eksperci hutoria, že jak keby Bruno z Mortens puscil taňir pri svojim typickym fejkoch). A eščik som pripomnul v rozhodujucim bodze (jak mi na totych socijalnych siecach napisaľi) i na Maťov ľejaut v utoku – Dabľin še už češil, že maju taňir oni, ľemže on eščik neľežel na žemi, na žemi ľežel ľem Maťo. No ta aľe každopadňe ščesni koňec (trinasc dvanasc) a perši vyhraty turnaj toten rok, taže šicke sme buľi bars radostne, že še to koňečňe proci temu Mentalu podarilo.

Ta a o trece miesto zvicaziľi Mocňi Mortens nad Havjarom Lasky a toten spirit zostal doma v Košicoch, bo vraňare sebe ho vyslužiľi, hoci ja o tym ňič ňeznam, že či zaslužeňe abo ňe, bo my sme s ňima ňehraľi, taže aňi ňeznam, co som chcel povedzec. No ta a na dluhu cestu nazad do teho zugu sme dostaľi fajnu tortu. Taže dzekujeme a uvidzime še nabuduce zaš dakdzi na vychodze, bo na vychodze dobre, na vychodze zdravo.

 

 

Ta eščik na koňec zostava, ňe? Ňebudzem to dajak komoľic, bo by še dachto uražil abo co, kedz by som napisal napriklad Meši abo Petruška.

Ta zostava: Michal, Michal, Michal, Michal, Michal, Marťin, Marťin, Marťin, Eduard, Richard, Katarina, Barbora i Aľena

Ta report šrajbnul Herček

Ta ňe?

  1. 6 Responses to “Kvaľifikacija v totej Čaňi – report”

  2. nemam slov – uplne si vystihol tu atmsferu dalekeho vychodu 🙂

    By Ajka on Sep 3, 2013

  3. Google translate mi zial nepomohol, ale nakoniec som to aj tak zvladol.
    Super report! 😀

    By majak on Sep 3, 2013

  4. Parádička, aj celkom dobre bolo rozumieť, len toho Herčka by som asi bez kontextu nepochopil 🙂

    By Mesi on Sep 4, 2013

  5. Ridiculously long hands of beren..

    By polik on Sep 4, 2013

  6. ešte jazykové okienko od mojej mamy: hodiť sa správne nepovie hodzic, ale rucic

    By Herček on Sep 13, 2013

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nov 13, 2013: Outsiterz » Blog Archive » Škrečok #44

Post a Comment