WUCC Lecco 2014

15 August, 2014 – 7:58

Krátky sumár z majstrákov sveta klubov, ktoré sa konali od 2. do 9. augusta v talianskom Lecco: Outsiterz v mixovej divízii obsadili 38. miesto zo 48 tímov. V základnej skupine sme prehrali postupne s kanadskými Stache 8:15, starým známym FUJom 12:15 a japonskými Hanabi 10:15. Nasledoval trojčlenný  “spodný power pool” (skrz jeden zrušený hrací deň zredukovaný na polovicu) o to, kto bude hrať v osmičke o 25. – 32. miesto, 33. – 40. miesto atď. V ňom sme najprv vychytali ďalších známych Catchup, kde napriek trom pokusom – útokom na výhru sme napokon v universal pointe prehrali 13:14 a pekne nás to nasrdilo. Ďalší zápas v tejto skupine s francúzskymi Friselis sme si už v značne nespiritovom zápase (v ktorom sme absolvovali náš historicky prvý spirit timeout) nenechali ujsť a tentokrát sme premenili universal point my na 11:10.

Vybojovali sme si tak o kúsok lepšiu osmičku a súperov na záverečnú play off o 33. – 40. miesto. V nej postupne pre zmenu vo vysoko spiritových zápasoch pomerne tesná prehra 14:17 s kórejským Last Stand, jasná výhra proti Mexičanom v tíme Slash 17:11 a napokon prehra v súboji o záverečné 37-me miesto so škótskymi Black Eagles 12:17. Celkový dojem z predvedenej hry a výsledkov zmiešaný, na jednej strane sme odohrali viacero tesných zápasov s množstvom pekných momentov, na druhej strane bolo v našich silách ukázať aj viac. Na záver dodáme, že prvú trojku mixovej divízie (ako aj väčšiny ostatných) obsadili tímy z USA.

Viac o WUCC píše v reporte (po slovensky) Anne, plánované zverejnenie je budúci týždeň. Zatiaľ si môžete prečítať minireport z prvých troch dní alebo si prezrieť pár fotiek zo zákulisia a nasať z nich neskutočnú atmosféru, ktorá na tomto turnaji vládla:

 

Post a Comment