Kvalifikácia na HMSR v Senici

3 December, 2018 – 21:20

Tohtoročná kvalifikácia na Halové majstrovstvá SR v ultimate bol pre mňa osobne veľmi symbolický turnaj, pretože práve minuloročná “kvalda” bola môj prvý turnaj vôbec. Nebudem sentimentálny, nebojte sa, ja len že to má špeci miesto v srdiečku. Dokelu. Presne toto sa nemalo stať.

Krásne sobotné ránko, hmla, kráčam do volebnej miestnosti, taška na ramene, #odVallené a už ufujazdíme smer Senica. Prichádzame a nastupujeme na náš prvý zápas. Proti Discreditu sa nám akosi nedarí. Ofenzívne nie sme tak úspešní a presní ako by sme chceli. V obrane nám chýba dravosť a nabudenosť. Bohužial nás nepriaznivý stav nevyhecoval, skôr frustroval a tak prvý zápas turnaja končí prehrou v pomere 11:15. Verte mi, aj keď je už nejaký čas po turnaji tak ma stále tento zápas mrzí, bez ohľadu na to ako sme na turnaji dopadli.

Ďaľší zápas nás čaká proti UFO Špačince. Priznám sa, že som sa v tomto bode vôbec necítil pohodlne, čo bolo spôsobené najmä nepresvedčivým (čítaj – fakt že zlým) výkonom v prvom zápase proti súperovi, ktorého sme mali rozniesť na kopytách. Hráme, podarilo sa nám pár breakov, vyhrávame, Škrečok nás chváli za zvýšenú aktivitu, stále vyhrávame a po dobrom výkone sa nám podarilo ukázať, že ten predošlý bol len skrat/málo kávy/veľa kávy/stuhnuté nohy z auta. 15:9.

Krátime si čas pozeraním zápasov nášho TYRO tímu, ktorý hrá fakt že dobre.

Tešíme sa na nasledujúceho súpera – našich bratislavských rivalov Mental Discorders, ktorí síce neprišli v tak nabitej zostave ako na tohtoročné MSR-O, ale nebáli sa zapracovať do zostavy aj nové tváre (musí to znieť vtipne od človeka čo hrá rok) a tento zápas sa vykryštalizoval ako vskutku zaujímavé, fyzicky náročné a napínavé stretnutie, ktoré sme v universe dokázali strhnúť na svoju stranu. 14:13.

Čo sme však na svoju stranu strhnúť nedokázali, bol nasledujúci zápas. Hráme proti Kefearu, vyhrávame. Ako-tak sa nám darí udržiavať zápas, no akoby sme si neboli sami sebou úplne istí – ako to Škrečok povedal (#ciboaPrusowskiZrobilAnalyzu), začali sme sa strachovať o skóre, no prestali sme hrať. Kefear tak proti nám dokázal zmazať 3 bodové manko a získať výhru do tabuľky. 14:15.

S Kajom ideme 3 hodinovú pauzu strávenú discgolfom v Senickom parku. Sekunduje nám Kubo Bartoň, ja hrám úplne príšerne. Vraciame sa naspäť do haly a ja pozerám Suryho livescoring sheet. North Side dominuje, získava 4 výhry a v mimoriadne vyrovnanej skupine už na sto percent obsadilo prvé miesto. Bez ohľadu na to, či proti nim vyhráme alebo nie. Pokiaľ však vyhráme my, máme istý postup na HMSR – obsadili by sme druhé miesto.

Po náročnom boji sa nám darí zvíťaziť. NS prehru obhajuje nepodstatnosťou zápasu pre nich, slabším sústredením. My však vieme že sme do tohoto zápasu dali všetko a sme veľmi šťastní z tejto výhry. Napriek nepríjemne unaveným nohám po dlhej prestávke a nepresvedčivými výkonmi v niektorých predošlých zápasoch. Spať sa pochopiteľne chodí lepšie s postupovým miestom vo vrecku a po výhre s papierovo najsilnejším súperom. 12:11

Ráno začína pomalšie ako sme zvyknutí, pohodlne spíme až do momentu kedy nás Sury začal vyháňať zo spacej haly – áno, až tak neskoro sme hrali. Naša nedeľa sa nesie v znamení pavúka, v ktorom hráme len o nasadenie. To však neznamená, že chceme poľaviť, práve naopak, hrať finálka je predsa sranda – keď vyhráme, bude fajn, keď nie, budeme fajne nahnevaní.

Kajo hlási problém s kolenom, dovalil sa však na oplátku Emil.

Semičko hráme proti víťazovi duelu MD:KE – kde silnejšie potiahli košické zakysanky a teda máme šancu na reparát z minulého dňa. Hráme omnoho, ale omnoho lepšie ako predtým. Robíme si náskok a už neopakujeme chybu z predošlého zápasu, suverénne víťazíme. 18:11

Dostávame sa teda do finále, opakujeme zápas s NS. Dobre naladení, namotivovaní a s chuťou ukázať sa v tom najlepšom svetle nastupujeme na palubovku. Opäť sa nám podarilo párkrát súpera breaknúť, odskočiť im o niekoľko bodov. Fakt sme nechceli prehrať, preto sme sa sústredili až do posledného momentu hry – koniec koncov sme to len spravili tak, ako by to malo byť vždy. Mali sme niekoľko naozaj dlhých bodov a nie všetky sa nám podarilo premeniť, no naše defenzívne zákroky nám mnohokrát získalo disk späť. Zápas končí 17:12 v náš prospech a z QHMSR teda berieme pomyselné zlato.

Report by Bolvo

Škrečok, Dima, Emil, Pedro, Kajo, Timo, Lukáš, Kiko, Bolvo

  1. 3 Responses to “Kvalifikácia na HMSR v Senici”

  2. Pocujte, nejak skapal pes na stranke, posledny clanok je z 3 Decembra… Dufam, ze je to preto, ze kvoli navalu treningov a turnajov nemate na take cas 🙂

    By Kaja on May 15, 2019

  3. Dobre píšeš, Kaja. Musíme sa polepšiť. Narýchlo aspoň suché dáta, že stále žijeme: http://www.outsiterz.org/turnaje/turnaje.php

    By tmalec on May 17, 2019

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nov 5, 2021: Outsiterz » Blog Archive » Pohľad do štatistiky turnajov 5.11.2021

Post a Comment