Blowout 2010 juniors by misko

15 March, 2010 – 23:12

Blowout je tradične netradičný svojím počasím, povrchom, ale aj svojím umiestnením v sezóne. Sneh, dážď, nakoniec krúpy a k tomu všetkému neutíchajúci vietor …aj takto by sa dal charakterizovať tento ročník.

Asi sa pýtate, že prečo sú tu dva reporty za juniorov… Odpoveď je jednoduchá: Poli ma predbehol, ale ja sa nevzdám a napíšem svoj vlastný report! 🙂 …aspoň sa trošku precvičím pred zajtrajšou maturitnou slohovou prácou. Začiatok som mal menšie pochybnosti: “Bol to vôbec dobrý nápad? …takto dva dni pred maturitou chodiť na turnaj?” …ale čo si nahováram, veď by som sa asi aj tak nič nenaučil.

Príchod sprevádzal záchvat smiechu pri pohľade na fieldy pokryté súvislou vrstvou snehu. Hehe… tak toto sme tu ešte nemali. A keď sa pred prvým zápasom náhle prudko rozsnežilo tak som sa pýtal sám seba: “To chceme naozaj v tomto hrať???” Našťastie sneženie rýchlo prestalo, aj keď vietor ani trošku nepoľavil. Postupne sme sa všetci nazbierali v sobotňajšej zostave: poli, PeťoCs, MišoH, Palo, Spišo a posila od Škorpiónov – Friker. Jemu by som sa chcel na začiatok poďakovať, pretože bez neho by nás v nedeľu ani nebolo dosť na postavenie tímu. Po krátkej, no veľmi dôležitej rozcvičke, vysvetlení stratégie (stručné – “to čo na tréningu”) sme sa pustili do prvého zápasu s Morthens jr.

Morthens jr vol. 1 (7:6)

Zo začiatku som nevedel čo mám čakať. Ani od súperov, ani od svojho tímu, a v tomto veternom počasí, vlastne ani od seba. Na neskúsených Morthensov sme hrali zónu. Ani jeden z ich útokov sa neobišiel bez turnoveru, no horšie je, že my sme na to neboli oveľa lepšie. Vietor nám, robil veľké problémy, no našim súperom ešte väčšie. A tak sme si vypracovali vedenie 6:2. Za takéhoto stavu sme však poľavili v koncentrácii. Sám som zahodil niekoľko diskov. Ani sme sa nenazdali a skóre bolo 6:6. Našťastie sa nám nejako podarilo na konci skórovať (nepamätám si ako).

MD jr (8:3)

Mal som obavy, že budeme stáť proti silnému súperovi, ale odľahlo mi, keď proti nám nastúpili traja hráči. Áno, skutočne sme hrali 5 na 3. No napriek tejto početnej prevahe bola naša hra nevýrazná. Vážne by sme sa mali hanbiť nie za každý bod, ale za každú prihrávku, ktorá sa súperovi podarilo a rovnako za každý disk, ktorý sme stratili. Víťazstvo však bolo naše jasným rozdielom.

MD Makaky (4:12)

Museli sme v tento deň vyhrať ešte aspoň jeden zápas, aby sme mohli súperiť o tie najlepšie miesta v prvej osmičke. No vedeli sme, že tento zápas to asi nebude. Trošku som si pripomenul atmosféru zápasov z EU17UC, keď bolo úspechom dať v zápase aspoň jeden bod a nedostať callahan. Ale až také zlé to nakoniec nebolo. Štyri body ktoré sme dali bolo takmer maximum čo sme mohli predviesť a všetci sme si tento zápas užili aj vďaka skvelej hudbe, ktorá ho sprevádzala. 🙂

LayDs (4:7)

Všetci sme chceli tento zápas vyhrať. Rozpis nám určil súpera, ktorého sme mohli poraziť, no nemohli sme ho podceniť.  Prvý bod trval naozaj dlho, no bol so štastným koncom pre nás. Dostali sme sa do vedenia 3:0. Náš súper však prestal úplne kaziť a všetko im začalo vychádzať. Nedokázali sme využiť fyzickú prevahu a našou pasívnou hrou aj v útoku, aj v obrane sme rýchlo stratili vedenie. Niekoľko zahodených prihrávok tesne pred zónou nás už úplne demotivovalo a za stavu 3:5 som tušil, že to asi nedopadne dobre. Možno sme mali zobrať time-out, no neveim, či by nám to pomohlo vrátiť sa do zápasu, navyše nás už aj tlačil čas. Za stavu 6:4 sa objavila posledná iskrička nádeje, no koniec času prišiel príliš skoro a posledný bod sa nám aj tak nepodarilo premeniť. Odchádzali sme sklamaní a zahanbení prehrou nad babským tímom. No s takou hrou ako sme predvádzali, sme si skutočne nezaslúžili miesto v prvej osmičke.

Zistenie, že SHMÚ vydal na nedeľu meteorologickú výstrahu pre silný vietor ma veľmi nepotešilo, ale aspoň bude sranda. 😀

Nedeľňajšia cesta do Rače bola spestrená prestupovaním z električky na autobus kvôli pretrhnutému potrubiu na začiatku Rače. Preto sme nemali pred zápasom veľa času a “rozhádzanie” sa počas zápasu nášmu výkonu veľmi nepomohlo.

Veľká Morava (3:5)

V nedeľu sme nastúpili bez Spiša a Paľa a tak sme na niečo také ako striedanie mohli zabudnúť. No nakoniec sa ukázalo, že náš problém určite nebol v nedostatku hráčov. Z tohto zápasu si veľa nepamätám, no viem, ě som stále kričal na svoj tím, aby sa začali hýbať. Aj v obrane, ale hlavne v útoku. Prehrali sme tento zápas opäť kvôli pasívnej hre a minimálnemu nasadeniu.

Morthens (2:6)

Oba tímy mali veľké problémy s vetrom, ktorý bol asi najsilnejší práve počas tohto zápasu. Náš súper sa s ním však vedel vysporiadať lepšie a čoskoro sa dostal do vedenia 4:0. Pokúsili sme sa o návrat do zápasu a dali sme dva body, no koniec patril opäť Morthens. Na konci som si uvedomil, že títo Morthens už niesú tí nováčikovia z Trnavy, ktorým na turnajoch patrí stabilné posledné miesto.

Morthens jr (8:7)

čakal nás posledný zápas turnaja. Zápas o 15. miesto a zároveň juniorské finále. Mal som obavy, že ak budeme predvádzať takú hru v dnešných zápasoch, tak sa nám nemusí podariť tento zápas vyhrať. Moje obavy sa potvrdili, keď náš súper dal tri body v rade a dostal sa do vedenia 1:4. Morthenskí juniori mali oveľa menšie problémy s našou zónovou obranou a my sme zahadzovali disky pred súperovou zónou. Branki nám poradil, aby sme radšej bránili osobku a konečne začali predvádzať aspoň akú-takú hru. Podaril sa nám skvelý návrat do zápasu. Za stavu 5:5 sme navyše pridali ďaľšie dva body a už sme si mysleli, že víťazstvo je naše. Bola ohlásená minúta dokonca keď náš súper pooloval za stavu 7:6. Napriek útoku po vetre sa nám nepodarilo rozhodnúť zápas. Naopak, Morthens sa podarilo skórovať, navyše perfektným lay-outom v zóne. Napriek útoku proti vetru v poslednom bode sme skúsili long hneď na začiatku a vsadili sme na dobrú obranu. Po dvoch turn-overoch poli skóruje v zóne a my vyhrávame tento napínavý zápas. Osobne hodnotím tento zápas ako najlepší na turnaji, hlavne vďaka tomu, že sa nám podarilo zvrátiť nepriaznivý stav a nevzdali sme to.

Matne si vzpomínam na môj prvý Blowout pred dvoma rokmi. Bol to úplne iný turnaj ako teraz. Bol to takí malý turnajík v komornej atmosfére prevažne s bratislavskými tímami. Veľmi ma teší, že sa výrazne zvýšil počet tímov a teda aj hráčov, a že sa podarilo dotiahnuť nielen tímy z Viedne a Česka, ale hlavne, že sa zúčastnilo viacero slovenských tímov a ultimate, už nepatrí len do Bratislavy a Zlatých Moraviec. Organizácia nebola dokonalá, no páčili sa mi aj také detaily ako napr: dobre spravená tabuľka zápasov s aktuánymi výsledkami a prehľadným rozpisom. A nemôžem zabudnúť na super hudbu, ktorá sprevádzala celý tento turnaj. Trochu som si zaspomínal aj na svoj minuloročný Blowout, kde som sa so Škorpiónmi dostal až do finále, no tento ročník stál tiež rozhodne za to. 🙂

Post a Comment