Chrast report

30 May, 2010 – 10:43

Chrast je už dlhé roky klasický pohodový turnaj, organizovaný tímom Terrible Monkeys. Bol to môj štvrtý turnaj, ale prvý na normálnom ihrisku, takže som sa naň dosť tešil. Z Bratislavy sme odišli hneď po z našej strany celkom podarenom zápase so Škorpíkmi, kde sme sa držali tak dobre, až boli šoféri nervózni, že kedy tam vôbec dojdeme. Nakoniec sme dorazili dačo po jedenástej. V Chrasti nás už vítal ohník, buřty a naši spoluhráči z Morthens, niektorí v celkom fajnej náladičke. Okolo polnoci dorazilo aj naše posledné auto. Niektorí z neho išli spať, iní žúrovať. Konala sa voľba kapitána, ktorú bezkonkurenčne vyhral Mesi, pred jednohlasným Kuzmom.

Sobota:

1.zápas – P7(4:8)

Bol to náš prvý zápas, hneď o 9 ráno. Na naše počudovanie vstali skoro všetci. Pred zápasom sme si celkom verili, keďže na Frisbeere sme s nimi tesne prehrali a tu sme mali silnejší tím. Dopadlo to ale úplne inak. Zahrali sme svoj zrejme najhorší zápas na turnaji, kazili sme v podstate všetko, takže ináč to ani nemohlo dopadnúť.

2.zápas – Chlupatá šachovnice(15:1)

Tentoraz už aj s Čolkou :). Bol to o poznanie slabší súper, hlavne kvôli tomu, že všetci boli o dosť mladší. A mali aj dosť báb, hlavne blondín :). Začali sme úplne inakšie ako v prvom zápase. Celkom sa na to aj dalo pozerať. Po chvíli sme si aj začali trénovať zónu, aby sme ju mohli využiť proti silnejším tímom. Neskôr začala byť naša hra opäť dosť rozháraná, ale súper nemal dosť skúseností, aby naše blbosti trestal. Takže sme v pohode vyhrali.

3.zápas – UJeBe(8:9)

Ten názov tuším znamená Uncle John´s Band. Súperi boli charakteristickí svojím pestrofarebným oblečením. Začali sme opäť ako zo zlého sna a po chvílke sme prehrávali 1:4. Vtedy Branki zobral time-out a povedal nám, aby sme začali hrať. Prepli sme na zónu. Pomohlo. Za chvíľu sme viedli 5:4. Potom ale súperi našli recept proti našej zóne a zvrtlo sa to na veľkú drámu. Bohužial s nešťastným koncom pre nás, aj napriek niekoľkým brutálnym Brankiho obranných layoutov. V tomto zápase sme podali asi náš najlepší výkon, škoda že to nevyšlo.

4.zápas – PD starci(6:9)

Bol to už 4. zápas a viacerí, napríklad aj ja mali toho už naozaj dosť. Maťo dostal taký kŕč, že musel vystriedať, a jeden Čech si tuším vyhodil rameno. Jasne sa prejavila ich obrovská skúsenosť, našu zónu v pohode prehadzovali overheadmi. Nastali aj také fajn momenty, keď jeden chalan z PD hádzal long na svojho otca :). Hrali sme celkom dobre, ale v podstate celý zápas sme ťahali za kratší koniec. Nakoniec bol z toho celkom prijateľný výsledok, keď si vezmeme, že celkovo skončili druhí.

Potom sme sa šli osprchovať do ultimátne ľadovej vody, mala asi tak 10 stupňov, a potom sme sa flákali vedľa ihrísk a hrali Pičky, či ako to tí čechúni volajú. Neskôr sme šli na večeru, po ktorej malo nasledovať obľúbené divadielko Terrible Monkeys. Večera nič moc, ale pivo mali fajné. A tie drinky z piva a nejakeho zeleného zázraku, ktoré pili Branki a Maťo vyzerali tiež zaujímavo. Nemohol chýbať Beer Race. Bolo treba vypiť čo najrýchlejšie pivo a prehodiť lietadielko cez takú obruč. Postavili sme Východňárský tím, Čolku a Poliho, ale moc sa im nedarilo. Potom nasledovalo 4D divadlo s názvom vodný svet. Celkom fajné, hlavne tie kostýmy, len som čakal, že budem trochu mokrejší. Na párty sme moc nezostali, tuším tak okolo polnoci sme sa vybrali naspäť do stanov.

Nedeľa

Boli sme dosť oslabení, Branki si narazil ruku, takže na nedeľné zápasy sme nastúpili bez neho.

5.zápas – Terrible Monkeys(3:10 +-autobus)

Ak sme chceli postúpiť do prvej osmičky, museli sme tento zápas vyhrať. Ale nejak nevydalo. Na začiatku sme tuším chvíľu viedli, ale potom sme zase začali robiť zbytočné chyby a celkom jednoznačne sme prehrali. Monkeys nám prezradili svoju taktiku: opijú sa dva-krát toľko ako zvyčajne a potom vraj hrajú lepšie. Dostali sme sa len do zápasu o 9. miesto, čo nebolo veľmi v pláne pred turnajom, ale pravdu povediac, s našim výkonom sme asi na viac ani nemali.

o 9. miesto – Zimnice(4:11)

Žlutá Zimnice hrala v druhej skupine, ktorá bola trochu ťažšia a o dosť vyrovnanejšia, takže vcelku prekvapujúco sa nedostala medzi najlepších 8. Hrali takú divnú zónu, pri ktorej nás tlačili na kraj ihriska. Zo začiatku sme dali zopár pekných bodov, ale postupom času boli naše útoky čoraz rozháranejšie, takže ku koncu sme dosť potiekli. Keďže sme sa nedostali do najlepšej osmičky, tak sme hrali o zápas menej, čiže toto bol náš posledný zápas. Ale aspoň nám ostala teplá voda v sprche.

S nádejným mladým tímom(teda mladým určite) sme obsadili 10. miesto. Verím, že sa budeme už len zlepšovať. Druhým slovenským tímom bol Mental, ktorý predvádzal počas celého turnaja suverénne výkony a v nervy drásajúcom finále otočili nepriaznivý stav proti PD starcom a zaslúžene vyhral celý turnaj. Aj Outsiteri mali medzi víťazmi svoje zastúpenie, totiž Beátku. Spirit vyhrala na Poliho veľkú radosť Chlupatá Šachovnice. Jedna z vecí čo musím vyzdvihnúť a pochváliť boli predzápasové rozcvičky, vďaka Brankimu obohatené o skvelú hudbu.

Díki za skvelý turnaj, bolo úplne super :). Dokonca už mám naspäť aj svoju bundu, ktorú som si zabudol u Cyrila v aute.

Naša zostava: Mesi, Branki, Marcel, Poli, Petržlen, Dada, Kuzmo, MišoK,Čolka, MaťoS, Cyril a MišoH(ja) + posily Jaja, Luki, Peťo a Vilo(Trnaváááááá)

  1. 6 Responses to “Chrast report”

  2. Mišo, ja som Mesi, nemám prezývku podľa Lionela, ten ešte ťahal káčera (alebo Kačerra?:), keď som ju dostal 😀
    Neviem, či si sa sprchoval v inej sprche, ale podľa mňa bola voda v pohode, teplá síce netiekla, ale žiadna ultimátna ľadovosť a od 10 stupňov to malo ďaleko 🙂
    Oceňujem detaily, ktoré som si nevšimol ani priamo tam, nieto ešte zapamätal 😀 Viď long syna na otca atď.
    Inak klasika, veľmi príjemná Chrasť, škoda výsledku, ale treba makať, aby sme si nabudúce okrem turnaja vychutnali aj lepšie umiestnenie 🙂

    By Mesi on May 30, 2010

  3. to co vam zjavne uslo obom, (alebo misovi uslo a mesi o tom takticky pomlcal) boli ceny ktore boli skutocne napadite. tropicke a subtropicke a vselijake ine ovocie… a mozno trosku kontraproduktivne vzhladom na este stale nie prilis pocetnu zakladnu frisbistov v cechach a na slovensku, prezervativy znacky durex. okrem toho oblubene, hlavne pre svoj nazov, picky mali cenu v podobe torty s dvoma… to si domyslite aj sami. pekny report miso. inak mne by pri citani reportu pomohlo keby sa clovek podpisal uz na zaciatku. (miso sa podpisal na konci a niektori sa nezvyknu vobec)

    By polik on May 31, 2010

  4. ked sa podpises na konci, tak nechas citatelom sancu typovat, ze kto to pisal 🙂

    By MisoH on May 31, 2010

  5. Čo Meszi?

    By Dan on May 31, 2010

  6. Súhlasím s Mišom, kto chce, môže sa hneď pozrieť na koniec, aby spoznal autora reportu, kto chce mať prekvapenie, prečíta si najskôr report. A štýl niektorých ľudí spoznáte veľmi rýchlo 🙂

    Poli, ovocné ceny sú v Chrasti už klasika, preto mi to nenapadlo explicitne spomínať, no máš pravdu, že tie zvyšné stáli za zmienku 😀

    Daniel san, nedráždi hada bosou nohou 😉

    By M€$I on May 31, 2010

  7. A ak si to čítaš cez RSS tak vidíš autora hneď na začiatku.

    By Bus on Jun 4, 2010

Post a Comment