FrisbeerCUP 2008 – Praha

8 September, 2008 – 16:44

Cesta

Cesta bola úplne v pohode, v dnešnom svete GPS už je pomaly ťažké zablúdiť a to moje povestné, cestou na turnaj aspoň raz, sa veľmi ťažko darí napĺňať. Tento krát sa turnaj odohrával v inej hale a musím poznamenať, že to trošku ubralo na exkluzivite turnaja. Po príchode sme, ako je už zvykom vyzvaní hneď zaplatiť players fee, a potom nás lákajú na čapáka za 10Kč (ktorý pri zúčtovaní stál 13Kč). Pozeráme DVD z euc2007 resp. finále open divízie anglicko vs švédi pijeme k tomu pivko a po chvílke ideme spať. Noc pokojná, trošku chladnejšia, vyspali sme sa celkom dobre.

Sobota

Prvý zápas hráme o 8:30, vstávame o 7:00 na raňajky. Raňajkujeme proti našej vôli vločky, pečivo mešká a tak na to kašleme. Prvý zápas je proti Wunderteamu. Nevedel som čo od nich čakať. Minulý rok hrali perfektne, tento rok slabšie. Boli trošku oslabení a aj v menšom počte. Vyhrávame v pohode 10:6.
Druhý zápas maďarský Hallodigaze, víťazi z Ozdu. Hráme zodpovedne a poľahky vyhrávame 9:6, nepamatám si z tohoto zápasu skoro nič.
Prague Devils, očakávame ťažký súboj, základ je vyskúšať si na nich obranu a dokázať uhrať naše body. PD na nás teda vybehli s chuťou a s chuťou si na nás potrénovali 6:13 nie je veľmi priaznivý výsledok. Na obhajobu môžem povedať len toľko, že PD boli v plnej sile a hrali dobre.
Nasleduje Freebees, papierovo najslabší team v našej skupine. Paradoxne sme s nimi prehrali v Ozde, takže nejdeme ich podceniť. Chalani behajú ako blázni, naštastie je to v pohode 9:4 a pokojná hra. Sme celkom spokojní hrá sa nám v pohode.
Už “len” Yellow fever, zápas o druhé postupové miesto do semifinále. Yellow fewer je aktuálny majster ČR v indoor mix, čiže sme predpokladali pekný zápas. Dokázali sme hrať naplno už od začiatku a zápas sa nám podaril vyhrať pomerne v pokoji 9:6.
Prvý hrací deň máme za sebou. S hrou sme boli spokojní. Dokázali sme tempo v každom zápase stupňovať a nepovolili sme keď sme začali vyhrávať dokonca by som povedal, že sme ešte viac zabrali.
Sprcha a ideme sa niekam najesť. Našli sme príjemnu reštauráciu s čapovaným plzenským. Paráda.

Nedeľa

Už večer sme vedeli, že na 99% bude naším ranným súperom Zamperl. Papierovo silný team, ale už sme ich tu porazili tak sa nebojíme. Zápas hneď od začiatku má veľmi vysoké tempo. Držíme si svoj útok dokonca robíme obranu. Vyzerá to s nami dobre i keď pomaly cítiť istú kyslosť. Škrečok mal povinnosti a tak na striedanie sú len dvaja a niekedy je to proste málo. V strede hry vyhrávame o dva body. A potom to prišlo, nechutná séria troch pokazených útokov. Zamperl to využil, skóroval a aj napriek tomu, že sme na konci hrali znovu vo forme už sme výsledok nedokázali zvrátiť a prehrávame 6:8.

PD si v druhom semifinále poradili s Terrible Monkeys a tak hráme o bronz s nimi. Neviem prečo ale tento zápas ako smolne začal tak aj skončil. Nič nám nevychádzalo, čo bola trošku riskantnejšia prihrávka tak to nevyšlo. Naopak TM skórovali štyry body layoutom. Nefungovala nám vôbec obrana na TM, dokázali nás pekne breakovať a následne využívali nadobudnutej pozície. Zbabrali sme tento zápas a prehrali 8:11.

Pre úplnosť finále vyhralo PD aj bez Štepána, ktorý sa porezal keď robil žemle a spirit získal Zamperl.

zostava: Pinďo, Maco, Keso, MatoK, Pedro, Branki, Rasťo a v sobotu Škrečok

Report by Keso.

Post a Comment