Česká liga 2008, prvé kolo, Putim

8 September, 2008 – 16:56

Toto je report. Report je ohľadom super turnaja českej ligy v Putimi. Česká liga je ohľadom ultimate (a ten je ohľadom viete čoho). Aby som vás nalákal na to, čo v tomto reporte je, tak vám hneď prezradím, že osemčlenná “diverzná jednotka Outsiterz” naozaj narušila pokľudný priebeh tohto turnaja a prebojovala sa až do finále. A ešte vám prezradím, že v tomto reporte splním svoj ročný sľub a pochválim v ňom menovite Brankiho a Pinďa. Navyše som sa rozhodol, že pochválim aj všetkých ostatných. Už by som mohol písať niečo k veci…

Piatok

Pred turnajom strašne riešime, že v noci bude strašná kosa a bude strašne liať, preto Roman zajednáva strašne super chatky. Cestou do Písku rozoberáme asi desať turnajov, večeriame na Romanovych obľúbených 9 krížoch, ohovárame druhé (Romanove) auto a blúdime po Písku hľadajúc kaviareň Eliška, kde býva majiteľ chatiek. Na mieste vyťahuje Branki svoj namakaný pokerový kufrík a na dobrú noc si dávame partičku “no limit Texas hold ’em” (o to, kto pôjde na captains meeting). Ako prvý sa musím dokupovať a ako prvý prehrávam, za odmenu idem spať (vyhral to vraj Bus). V noci nebola až tak strašná kosa a nelialo myslím vôbec, ale v chatkách sa spalo super.

Sobota

Ráno vyzerá počasie zaujímavo, po raňajkách začína na fieldoch pršať. Tešíme sa, že dážď a mierny vietor budú vyhovovať našej zóne.

Prvý zápas hráme pomerne neskoro o pol jedenástej (ale odvtedy to je už len zápas pauza zápas…) proti pražskému FUJu. Dávno sme nad nimi nevyhrali, sú tu v mladej a veľmi behavej zostave. Skóre je tesné, ešte sa len zohrávame, FUJ bráni nejaký pouch, čo nám trochu robí problémy. Nakoniec o bod vyhrávame, čo nás na úvod turnaja celkom teší. Pekný moment zápasu bol catch jedného z mladých FUJákov v zóne proti Brankimu.(Pozn. red. to je tá pochvala?)

Mimochodom, zabudol som na skvelý nový cheer, ktorý nás celým turnajom sprevádzal, a to “Když chceš hamburgr, DEJ SI PÁREK.” Vznikol z namakanej pesničky Romanovej obľúbenej skupiny Electric men, ktorú v (našťastie) druhom aute celú cestu počúvali. Cheer je to veľmi chytľavý, vystrašenie súperov zaručené, nabudenie na hru takisto.

Ďalší zápas hráme po veľmi krátkej pauze s Prague Devils 2. PDčka sa na ligu rozdelili na dva (asi) rovnocenné tímy, čo sa im (hlavne v nedeľu) vypomstilo. Majú dvoch dobrých hráčov, ktorí na seba zo začiatku striedavo hádžu longy so striedavým úspechom. Dokázali nám odskočiť na rozdiel asi štyroch bodov, no podarilo sa nám vrátiť sa do zápasu, ale napokon prehrávame tesne o bodík 9:8. Zaspomínali sme si na systém z Winterligy, že tam by sme mali aspoň 14 bodov. Nasleduje zápas so Žltou zimnicou, z toho si bohužiaľ nepamätám skoro nič, iba to, že sme opäť prehrali o bod 7:6. Škoda, aspoň bude záver dňa napínavejší…

Štvrtý zápas proti Velkej Morave (čo je Frkot a BOA prezlečení do tričiek s nejakou kravou) sa dá očakávať menej vyrovnaný, našťastie v náš prospech. Zatiaľ prehrali všetky zápasy v skupine. Inak to nebolo ani v tom našom, buď sme sa my ako tím zlepšili alebo sa Frkot zhoršil, inak si to neviem vysvetliť (pamätám si minimálne na dva veľmi vyrovnané zápasy, ktoré sme s nimi hrali). Spomenutiahodní je tretí bod, na ktorý šiel Roman vystriedať a skoro tam zamrzol – hrali sme ho veľmi dlho, možno aj 10 minút a turnoverov, nejako to tam nie a nie dať (po zápase sme sa smiali, že Roman za ten čas aj na dve pivká skočil a trocha si pospal). Vychádza nám zónová obrana, útok takisto, kontrolujeme skóre na konečných 9:3.

Skoro všetci si schuti v teplej hospode pred posledným zápasom dňa pospali, nespiaci sledovali cez okno zápas našich budúcich súperov Pražskej 7 s FUJom. Trošku nás to vyľakalo, lebo behali ako najatí. My sme tento zápas potrebovali vyhrať, aby sme postúpili do štvrťfinále, pretože situácia v našej skupine bola veľmi vyrovnaná. Vďaka tomu nás v tomto zápase povzbudzovali aj chalani z FUJu, pretože potrebovali našu výhru na svoj postup (nematfyzáci prepáčia túto šifrovačskú vsuvku). Pražská 7 však v našom zápase akoby prestala behať, v kruhu potom tvrdili, že to bolo zónou, ktorú sme na nich zahrali (a ktorá sa stala postrachom súperov na tomto turnaji). Schuti vyspatí sme bránili o dušu, cez Brankiho sa im ani dlhými nedarilo presadiť. Nám sa dlhé daria jedna za druhou, súperi znervóznejú a napokon v pohode vyhrávame 11:6.

Čaká nás fajn guláš (alebo rezeň), po večeri sa vraj pri fielde chystá koncert kapely Inspiro (a organizátori nás ukecávajú, že nech zostaneme, že nech majú nejaké publikum). Nejaké publikum mali, no najprv im nešla aparatúra kvôli vlhku, začalo pršať. Podarilo sa im to síce rozbehať, no povedzme si na rovinu, veľa nechýbalo a spev by bol rovnako “dobrý” ako Electric men. Radšej sme sa (až na zopár, ktorí asi dúfali, že to je iba predkapela) odtrepali do chatiek a zahrali si druhú partičku pokeru. Na exkluzivite pridala zvyšná tímová stovka, ktorú sa nám nechcelo deliť si (ej či by nám Keso dal), a preto sme si o ňu zahrali (vyhral ju Branki, určite mal označené karty :)).

Nedeľa

Do štvrťfinále dostávame Prague Devils 1, v skupine prehrali iba jeden zápas. Majú trochu problémy so zraneniami a počtom hráčov (nakoniec vydržali hrať siedmi celý čas), napriek tomu očakávame ťažký zápas. Tento ťažký zápas je po pätnástich minútach 5:1 (v náš prospech) po pár nádherných catchoch od Ajky. PDčka berú timeout, po ňom sa začínajú prebúdzať a dobiehať. Na začiatku im to veľmi nevychádzalo, nám dobre fungovala osobka, teraz však hrajú omnoho lepšie. Podarilo sa im dobehnúť a zdramatizovať zápas (bolo to myslím už aj o bod). Na konci im však dochádzajú sily, my hráme náš (po sobote povestný) pokojný útok a mierny náskok nepúšťame. Výhra 9:7 nás posiela do semifinále (mimochodom, do nedeľňajších zápasov sme konečne vytiahli aj biele dresy, v ktorých sme neprehrali).

Tešíme sa na semifinále, užívame si slniečko a pozeráme na zápas Žlutej zimnice a Atrucu, z ktorého vzíde náš súper. Atruc vyhráva neuveriteľne 15:2, no my sme toľko nežúrovali, takže s nami to bude mať ťažšie. A aj mal, hra je veľmi vyrovnaná, obom súperom sa darí v útoku, Atruc dokázal rozhýbať našu zónu swingovaním (po tom, čo zistil, že cez Brankiho to longami nepôjde). Pedrovi a Pinďovi behá ich útočník tak pomaly, že mu bez mihnutia oka šliapú na päty (občas si to útočník všimne a zahlási faul). Po konci času je 8:8 a hrá sa posledný bod. V ňom sme riadne zamakali, súper bol dokonca už pri našej čiare, no my sme to ubránili a Roman (ktorý asi prvýkrát na turnaji nevystriedal na posledný bod) dáva postupový bod do finále.

Pre viacerých z nás je to prvé finále na (dvojdňovom) turnaji, tešíme sa na zápas s domácim PeaceEgg. Majú jedného veľmi dobrého hráča Máru, na ktorého Branki vymyslel za stavu 1:1 osobku, pričom ostatní hrali zónu. To ich ubrzdilo, mne však nanešťastie nevyšlo pár catchov v zóne a aj preto sa tretí bod hrá veľmi dlho. Nakoniec PeaceEgg prestal hádzať cez našu zónovú obranu dlhé a posúvali sa na krátko, tak sa im darí skórovať. My však bojujeme ďalej, trebárs Roman dal pekný callahan – ich handlerke sa nepodarilo swingnúť na svojho hráča, tak swingla aspoň na nášho. Občas nás dokonca povzbudí aj publikum (keď zrovna Píseckí bubeníci nebubnujú o dušu), no hlavne na middle sa začína prejavovať únava (prichádzajú aj kŕče). My po bode striedame jedného, oni nemajú problém vystriedať aj všetkých hráčov… Tesne pred koncom času nám dávajú bod na 8:6 a my bežíme na čiaru. Musíme rýchlo skórovať, aby sme si vynútili aspoň hru o remízu. Ja z longu clearujem, Pinďo tam šprintuje a Branki mu šupuje long za každú cenu. Pinďo to chytá v páde tesne pred čiarou, pomáham mu a podarí sa nám skórovať. Prichádza napínavý záver, v ktorom (ak sa dobre pamätám) sme ich síce raz ubránili, no napokon skórujú na 9:7.

Nevadí, vyhrať prvé kolo českej ligy sa nám nepodarilo, no aj druhé miesto je veľmi pekný úspech. Vo finále sme prehrali iba o dva bodíky, čo bola naša najväčšia prehra na turnaji. Už teraz sa teším, ako to v druhom kole v Olomouci PeaceEgg vrátime aj s úrokmi. Dúfajme, že Keso zase nepôjde, lebo s Kesom sa nám veľmi nedarí… Za spomenutie ešte stoja brutálne užitočné ceny, ktoré sme si z turnaja odniesli (uteráky, fľaše, peňaženky, ponožky…), môžete ľutovať, ak ste tam neboli (inak mám zvyšnú peňaženku ak by ste chceli).

Zostava:
Ajka (ktorá to s toľkými chalanmi v pohode zvládla a uštvala polovicu súperiek), Branki (ktorý toho pri zónovej obrane pochytal toľko, že súperi prestávali hádzať longy), Bus (ktorý iba raz za turnaj nevedel čo s diskom a celý turnaj nevedel, kde ho bolia nohy), MaťoS (ktorý každý piatok chodí hrať poker a aj tak prehrá prvý), Pedro (ktorý behá tak rýchlo, že súperom šliape na päty), Pinďo (ktorý cez turnaj schudol tri kilá a v pondelok ráno sa zobudil na to, že ho niekto odrátal), Roman (ktorý napriek vysokému veku vie dať callahana) a Škrečok (ktorý sám o sebe písať nebude).

report by Škrečok

Post a Comment