2.CEL 2008 – St.Peter

8 September, 2008 – 17:01

Piatok:

Začiatok je trochu rozpačitý. Keso mešká hodinu a štvrť, lebo nemôže odísť z roboty. Čakáme ho na Zochovej, ale je to celkom príjemne strávený čas. Medzitým prichádza Buty na motorke, či nevieme, kde sa stretáva Mental. Nevieme. Hurá, prichádza Keso a môžeme ísť. O desiatej sme na mieste a staviame stany na mokrej tráve. Polovica tímu spí úplne inde a v sobotu musí počúvať párty Mentalistov. Ešte si chvíľu hádžeme vo svetle reflektorov a ideme spať. Z vedľajšieho stanu je stále počuť Ondra, Škrečka a Busa. Ževraj sa na vás, chlapci, niekto ráno sťažoval.

sobota:

Ráno všetci poslušne prichádzame na tímovú rozcvičku. Rozcvička bola super, zdalo sa mi, že nám vďaka nej celkom išiel úvod zápasu s Wunderteamom. Teda až na to, že Bus sa zranil hneď v druhom bode. Zdalo sa, že bude môcť pokračovať, ale nakoniec na turnaji už nehral. Celý čas prehrávame približne o bod. Tesne pred koncom je to 11:10 a Kubo dáva skvelý blok blízko zóny súpera a myslíme si, že to ešte vyhráme. Keso rozohráva, ale Kubo vzápätí napráva svoj skvelý zákrok a disk mu padá. Prehrávame nakoniec 13:11. Zápas to bol veľmi dobrý, spiritový. Wunderteam často hádzal dlhé a my sme takto lacno dostávali body. A bude sa to s nami vliecť celý turnaj.

Ďalší zápas hráme s LOzdom. Celý čas vyhrávame o 1-2 body, aj keď sa dá povedať, že hlavne vďaka chybám súpera. Za stavu 9:7 pre nás je koniec času a hrá sa do 11. Zdá sa, že Maďari prestali robiť toľko chýb a nám sa roztriasli kolená. Nakoniec prehrávame o bod 10:11.

Ďalší súper je thebigez. Na druhej strane ihriska vidíme niečo vyše 15 statných rakúskych junákov, pri pohľade na našu stranu je vidieť 9 chudých atlétov. Veď my im ukážeme! Počas prvých par bodov je jasné, že to bude drsný zápas. thebigez idú nekompromisne po každom disku a vládzu sa hádzať po zemi. Hrajú zónu a my nevieme ako na nich. Aj sám Keso priznáva, že “Robíte to zle, ale neviem vám povedať, ako by ste to mali správne robiť.” Nevieme nabehnúť, disk majú stále traja handleri. Po mizivom prvom polčase dávame v druhom polčase rýchlo za sebou 3 body a potom je už pomaly koniec. Prehrávame 15:5.

“Tak a je čas na zmenu!”, povedal si jeden Škrečok. “Keď postúpime do Norimbergu, dám sa ostrihať do hola alebo si zafarbím vlasy.” “Nemalo by to byť naopak? Ostriháš sa, ak nepostúpime?”, ozvalo sa odniekiaľ. “Nie, toto má byť motivácia pre zvyšok tímu, nie pre mňa”. “Ahááá”. No tak sme si po Škrečkovom vzore niektorí vymysleli stávky. Už si ich nepamätám, ale viem, že ja som si mal oholiť nohy. Ozývali hlasy za depiláciu, ale to si nechám ako odmenu za top 3 v Norimbergu. Tak teda trénujte na budúci rok a spoločne to dokážeme.

Ale späť k turnaju. Posledný zápas dňa sú Flugsaurier. Pozeráme, že súperov je len 8, takže je šanca, že ich ubeháme. Toto sa však vôbec nekoná. Väčšinu bodov dávajú dvaja hráči, jeden hádže, druhý chytá dlhú. Vždy po turn-overi si ich nestíhame ani rozobrať a už dávajú bod. Inak hrali takú zaujímavú obranu, že bránili nábehy a nie hráčov. Zápas sa končí hrozivým výsledkom 15:3. Hecovanie pred zápasom nepomohlo, zjavne sme odišli fyzicky, súper bol oveľa rýchlejší.

Sprchy a večera sú celkom fajn. Teda sprchy sú studené, ale ja som sa tesne pred turnajom umýval v horských plesách, takže táto voda je dokonca o dobrých 10 stupňov teplejšia. Po večeri hráme flubber guts, háďžeme si, pozorujeme freestylistov, prípadne freestylujeme, pozorujeme beer race a večer končíme celkom dobrou debatou. Ja idem spať okolo jednej, ostatní tiež tak nejak alebo skôr.

nedeľa:

Vďaka prehrám sme sa samozrejme dostali do spodného poolu, ale ešte stále máme šancu na postup. Ráno hráme až vo štvrtej sérii, takže si ešte pozrieme zápas báb a nášho súpera, Mentalu. Nasleduje rozcvička a ide sa na to.

Mentalisti sú vyhecovaní a v prvých momentoch sa ich bojíme. Nakoniec prelamujeme strach a dávame bod. Potom hráme celkom dobre, ale súper stále zväčšuje náskok. V zápase je pár callov, ktoré vyvolávajú rozruch. A Kaja sa myslím zranila, ale ďalší zápas už hrala. Je to 15:6 a my držíme Mentalistom palce, aby sa dostali do Norimbergu.

Posledný zápas je s 2EZ. Podľa mňa vôbec nehráme zle, ale robíme chyby hlavne v koncovke. Preto aj celkový výsledok je 15:7 pre nich. Tento zápas bol dobrý, ale škoda, že sme nedali viac bodov.

Na vyhlásení výsledkov chceme poslať Busa, aby zobral diplom, Nakoniec tam ideme všetci. A mimochodom, Mental postúpil. Bol to veľmi poučný turnaj – veľká časť tímu hrá frisbee len rok, dva. Nabudúce to určite bude lepšie.

Zostava, pre zmenu od konca abecedy: Škrečok, Pedro, Ondro, MaťoK, Lukáš, Kubo, Keso, Kaja, Jožko, Bus

Report by Lukáš

Post a Comment