Report z turnaja v Chrasti 2011

27 May, 2011 – 18:42

V piatok podvečer som cestoval 31-kou na Zochovu, zbalený na turnaj a dúfajúc, že stihnem zraz a že som si nezabudol kopačky. Našťastie sa moje obavy ukázali ako zbytočné. O pol hodinu sme už nasadali do áut a vybrali sa do Chrasti — mestečka v strede Česka, kde som sa mal zúčastniť svojho prvého frisbee turnaja v živote.

Cestou sme v rádiu počúvali komentár hokejového zápasu medzi Slovenskom a Českom. Hoci sme našim do poslednej chvíle držali prsty, pár minút pred príchodom do Chrasti prehrali a tak nás na mieste vítali už oslavujúci Česi. To nič, veď my im to zajtra vrátime, vraveli sme si a po postavení stanov sme sa pridali k niekoľkým tímom opekajúcim špekáčiky na ohnisku. Už vtedy večer som si všimol priateľskú atmosféru medzi tímami, ktorá potom vládla celému turnaju. A popri tom som sa stal nešťastným majiteľom 14. špekáčika padnutého do ohňa.

V noci bola strašná kosa (teda aspoň podľa mňa, človeka nezvyknutého na spanie v stane), no ráno, keď už bolo slnko vysoko nad obzorom, to vyzeralo na pekný teplý deň. Pri skvelých raňajkách som sa naučil, že lietajúci tanier sa dá naozaj použiť aj ako tanier, a že treba jesť veľa zeleniny, keď ju už organizátorky nakrájali.

Po rozhádzaní sa začal náš prvý zápas, hrali sme proti tímu Velká Morava. Našu hru ešte neviem so svojimi skúsenosťami posúdiť. No podľa výsledku (prehrali sme 11:12) a zhodnotenia ostatných Outsiterov to nebolo nič moc. Nasledoval zápas s Terrible Monkeys Masters, ktorých sme podľa pôvodného plánu mali ubehať, no skončilo to ešte horšie, prehrali sme 6:11. Ja som si z tejto hry odniesol hlavne poznatok, že netreba bežecky podceňovať staršie vyzerajúcich pánov.

Potom sme sa presunuli na ihrisko v blízkom meste Skuteč. Aj keď sa nás auto, ktoré sme nasledovali, snažilo oklamať a zviesť na nesprávnu cestičku dláždenú mačacími hlavami, nakoniec sme trafili na miesto. Znova sme sa rozhádzali drilom Angels. Povzbudivé výkriky “máš to!” sa postupne menili na “hoď sa!”, a tak sa tento dril zmenil na trénovanie layoutov. Na prizerajúce sa tímy to muselo pôsobiť fakt desivo .o)

Ďalší sobotňajší zápas sme odohrali proti tímu 3SB, ktorý mal iba siedmich členov, takže vôbec nestriedal. Náš výkon sa zlepšil, napriek tomu to bola náročná hra s tesným výsledkom 9:8 pre nás. Skončili sme na poslednom mieste v skupine, preto nasledoval zápas s víťazom inej skupiny — s tímom Žlutá Zimnice. Zo začiatku som mal pocit, že je to dosť vyrovnané, miestami sme tuším aj viedli. Potom však Žlutá Zimnice pritvrdila a zakončila zápas výhrou 6:11.

Večer som bol nedobrovoľne prihlásený na tradičný pivný závod, spolu s Ondrom a Polim. Vyzeralo to ako hasičská súťaž: dostali sme helmy (Ondro nie, lebo bol iba otrokom; v skutočnosti však asi zohnali len dvakrát dva kusy) a mali sme prebehnúť pripravenou dráhou, naplniť striekačku vodou, zostreliť kužele a niekde popri tom vypiť malé pivo. Ondro predviedol nad bazénikom plným vody urputný súboj s otrokom druhého tímu v chytaní jablka ústami, takže aj keď sme nevyhrali na čas, na efekt sme boli určite najlepší.

Organizátori (Terrible Monkeys) si pre všetky tímy pripravili divadelné predstavenie, tento rok s cirkusovou témou. Predviedli sa nám žongléri, drezúra koní, citliví básnici i tvrdí rapperi, cvičené opice, slepý vrhač nožov a mnohí ďalší. Neplánovane sa súčasťou predstavenia stala aj Sára (sučka jednej hráčky), ktorej sa nepáčil škrekot opíc ani snaha fakíra odseknúť ruku jej panej. Pre obrovský záujem publika cirkus pridával ďalšie, čoraz improvizovanejšie čísla.

V nedeľu sme začali zápasmi v Skutči. Najprv sme sústredene vyhrali 10:1 nad tímom Prague Devils, potom nasledovala výhra s Figurkami Slonů. Po návrate do Chrasti sme vyhrali nad tímom Prague Seven, čím sme dosiahli najlepšie možné umiestnenie po pokazenej sobote — 9. miesto. Na vyhodnotení sa ukázalo, že sme navyše vyhrali cenu Spirit of the Game zhmotnenú v podobe obrovskej salámy s klaunovským nosom. Vo finále tím Žlutá Zimnice porazil 3SB.

Na záver už len fotka zo sobotňajšieho zápasu, na ktorej Keso presviedča malé dieťa, aby šlo jazdiť na vedľajšie ihrisko, a nie v našej zóne: https://picasaweb.google.com/brtstvo/Chrast2011#5604849080358793442

Ďakujem Outsiterom, že išli na takýto skvelý turnaj; organizátorom, že ho celý zorganizovali a Polimu, že ma presvedčil, aby som sa tiež prihlásil. Už sa teším na svoj druhý turnaj v živote a dúfam, že sa dovtedy naučím chytať, hádzať, behať, … a hrať Ultimate .o)

Zostava: Miško, Dada, Ondro, Poli, Bob, Marcel, Pato (Morthens), Miťo (First Date), Lukáš (First Date), Čolka, Keso, Branki, Kaja, Marek.

 

Bob

  1. 3 Responses to “Report z turnaja v Chrasti 2011”

  2. Super fotka – Keso berie malym detom hracky 🙂 a prijemny report, len ta dalej.

    By ajka on May 29, 2011

  3. Bob, v noci bola kosa aj tých čo v stane spávaju bežne. Približne asi taká aká bude na Manic Miner 2011

    By Keso on May 29, 2011

  4. To fotka: chudaciky tie kesove deti, za ktore sme v sardiciach cheerovali.

    Bob nie je za co, rado sa stalo, aj nabuduce ta dokopem (aby si siel na turnaj). A mozno sa to zautomatizuje = budes sa chodit sam.

    Btw.: Nic z toho co si povedal sa nenaucis. Aspon nie tak aby si bol spokojny. Pozri sa na Kesa, my sme este len objavovali hry na 386kach a on uz bol kapitan Outsiterov. Stale ho to neomrzelo => asi este nie je taky dobry ako by chcel. => Ak si nedas prilis nizke naroky, tak este velmi dlho nebudes spokojny a tak je to dobre.

    By polik on Jun 1, 2011

Post a Comment