České Kimle 2012

7 November, 2012 – 17:08

Krásne slnečné počasie babieho leta, krátke rukávy a vyhrievanie sa medzi zápasmi na slniečku? Tudle-nudle, vtieravá hmla, vlhko a stuhnuté ruky, obúchané od disku, taká bola realita Českého Kimle. Ale prevážilo to dobré, varené vínko (alebo ako hovoria bratia Česi – svařák), priateľská atmosféra, výborná party a posledné zápasy na tráve tento rok.

Ešte pár dní pred turnajom to vyzeralo aj na celkom slušnú ekipu, ktorá sa v našich farbách vyberie do kraja pernikárov, no tesne pred turnajom nám ochoreli Baša a Aďa a z jemnej výpomoci Češiek sme zrazu potrebovali výpomoc riadnu. Poďakovanie patrí všetkým našim kočkám (Ajka, Čolka, Milada) i tým, ktoré nás v priebehu turnaja podporili (Míša, Jana, Martina, Anička, Ája, Áňa). Naše autíčko s „M“ posádkou – Mesi, Mišo a Milada (Aďa sa zrejme zľakla, že keď nie je na M, tak jej niečo spravíme) sa vydáva na cestu v sobotu ráno a napriek nepravidelnému striedaniu hmly so slnkom pevne veríme, že zažijeme posledné dni babieho leta. Realita je však krutá, v Slatiňanoch a okolí kraľuje hmla. Po príchode a stretnutí s celým tímom, okrem Čolky, ktorá si zahrala za celý víkend asi dvakrát viac ako my ostatní, riešime čo s nedostatkom žien. Ajka si to teda rozmyslí a napriek ešte nedoliečenému členku obúva kopačky. Prvý ranný zápas hráme proti FUJákom a nie je to teda nič moc. Sme prispatí, nábehy sú zmätené, zdvojené, nečistíme priestor, dropujeme a zahadzujeme. Súper nehrá tiež nič moc a tak klasicky prešustrujeme šancu, keď sme im mohli odskočiť. To sa nám vypomstí a napriek zlepšenému výkonu v druhej polovici prehrávame o bod. Čo sa dá robiť, hotujeme sa na Chlupatú Žábu. Niektorí Mišovia ešte spomínajú na finále v Chrasti, kde Žábu zdolali, no mladý tím posilnený o veľmi šikovných hráčov ako Kláca a Pirát dnes už jasne porazil FUJ, takže ľahké to nebude. Na začiatku si budujeme slušný náskok, no zrazu akoby uťalo a nedokážeme sa presadiť v útoku. Dostávame pekných pár bodov za sebou a už sa z toho nedokážeme pozbierať. Druhá prehra a teda ďalšia skupina s Prague Devils a Terrible Monkeys (alias Prdi (Pédéčka) a Vopice :)).

V prestávke medzi zápasmi sa niektorí z nás venujú paralelnej súťaži v Kan-jam. Je to taká milá hra s diskom, pri ktorej sa dvojčlenné tímy striedajú v hodoch, pričom cieľom je odraziť disk do pripraveného koša tvaru plechovky alebo ho rovno trafiť. Dieru do sveta nik z nás neurobil, najmä keď sme nestihli odohrať všetky zápasy, no zabavili sme sa dobre.

V poslednom sobotnom zápase nás vyzývajú Pédéčka. Okrem dievčat si s nami zahral aj Xao a na začiatku sme na chvíľu dokonca vystrašili súpera, že to bude ťažký zápas. Bohužiaľ, to sa nestane, súper vo veľmi kvalitnej zostave nás prevýši vo všetkom a dostávame riadne na prdel. Nie je každý deň nedeľa, zajtra to bude iste lepšie.

Po skončení zápasov ešte súťažíme v pull conteste (rozumej súťaž v hodoch do diaľky), kde sa sčítavajú vzdialenosti za forehand, backhand a overhead, jeden hod je možné opraviť. Najskôr sa trochu hecujeme s Maťom a Berenom a na Berena to zjavne zaberie, lebo mu to ide vynikajúco. Na jeho 49-metrový overhead čumím ako pustovník na tanec lesných víl. Napokon im to všetkým natrie a celú súťaž vyhráva, gratulujeme.

V spacej telocvični ešte dávame jedno kolo spoločenských hier (Kočky v pytli) a popri tom riešime večeru, keďže časť tímu ju má v reštike na jednom konci a druhá guláš na mieste party na druhom konci mesta (keď som povedal, že je to dzedzina, rozhorčene ma opravili :D). Po strastiplnej a hlavne dlhej ceste sa nám neujde ani večera v reštike, keďže majú plno, ani guláš, ktorý prihorel. To je asi jediná výčitka organizátorom, okrem počasia. Ale DVojta sa tvári ako zmoknuté kura a veľmi sa ospravedlňuje a núka nám party drink (nejaký chlast s kávou, zaujímavé), tak im to prepáčime, najmä keď väčšina sa už najedla v motoreste a väčšina menšiny využíva aspoň ponuku studeného pečeného bravčového.

Party je veľmi príjemná, pri Beer race od smiechu padáme zo stoličiek, keď si Štěpán so spoluhráčom dajú nedobrovoľne pár pús a vždy sa zhnusene odvrátia. Pointa bola totiž v tom, udržať vizitku na ústach a zatiaľ ten druhý mohol piť pivo. Keď už jeho kumpán vizitku dlhšie nevedel udržať, prehodili si ju z ústa na ústa. No a Pédéčkam pár krát práve vtedy spadla 🙂 Naše farby hrdo hájili Edo s Miladou, no žiadne pusinky si nedali, za čo sa im malo ujsť pokarhanie, no keďže Milada mala narodeniny a v Beer race debutovala, zľutovali sme sa nad nimi a ušla sa im striedma pochvala, hoci nevyhrali. Nasledoval masový turnaj v čing-čong, prebiehajúci formou duelov. Zase sme nič nevyhrali, o to viac sme však fandili. A potom už voľná zábava, pripíjame si s Miladou, mastíme kocky (nechcem sa chváliť, ale zase som všetkých vydrtil, len raz som ich nechal vyhrať, po Senci už začína moja dominancia naberať gargantuovské rozmery, snažte sa trochu :D) a tancujeme. Najmä Petrž s Čolkou a Marcel s Ajkou (party auto) to na parkete roztáčajú, podaktorí podávajú o dve triedy lepší výkon ako na ihrisku, ešte že v nedeľu to zlepšia aj na ihrisku.

Ráno sme dosť nahecovaní, Škrečok nám tlmočí SMS od Kesa, ktorú si moc nepamätám, ale je tam niečo, že sa máme baviť. Pre neschopnosť a diletantstvo, ehm pardon, vlastne pre zmenu a zlepšenie morálky tímu, je Škrečok ako kapitán nahradený Marcelom. Zmena sa prejavuje a zápas s Monkeys je z našej strany naozaj pekný. Vopice sú síce ako povedal Jerry v kolečku ako „nasákla houba“, zrejme vyhrali party, no sú v dosť silnej zostave a triumf sa cení. Víťazíme a postupujeme do boja o 5.-8. miesto, naše semifinále bude opäť proti FUJu. Prvý krát sa presúvame na vedľajšie ihriská a trochu neochotne rozcvičujeme. Aká neporiadna bola rozcvička, taký je aj začiatok zápasu. Ľudia sa trúsia postupne, začíname s tým čo máme a navyše dvojičky sú riadne rozkokošené. Zo striedačky pokrikujú blbosti a napriek niekoľkým obranám sme trochu vyvedení z rytmu a bod strácame. Maťa počujem korenisto hrešiť a vytočený Škrečok berie time-out, kde sa čistia žalúdky. Pomáha to a hráme už bez blbostí. Vôbec nám to však nejde, po chvíli je to 1:6. Potom však predvádzame nádherný návrat do zápasu a chvíľu pred koncom siahame proti FUJom na remízu. Všetci makajú naplno, je to naozaj dobrý zápas. Bohužiaľ, chybujeme a FUJové nám odskakujú na dva body, čo v závere veľmi rýchlym a takticky skvele zahraným bodom na dlhú korigujeme na rozdiel bodu. Asi o päť sekúnd skôr bol koniec času… Sme trochu sklamaní, ale zato veľmi spokojní výkonom od tretiny zápasu, škoda, že sme zaspali úvod.

Aspoň to vrátime Žábe, s ktorou hráme o siedme miesto. Nastupujeme koncentrovane, draftujeme novú hráčku, Áňu zo Zimnice a spoľahlivým útokom a dobrou obranou, najmä zónou, si tvoríme dostatočný náskok, ktorý už Žába nedotiahne. Tak napokon končíme na siedmom mieste, bol to veľmi príjemný fun turnaj, ktorý sme si užili. Škoda, že Ajka si obnovila zranenia členka päť minút pred koncom posledného zápasu a Milada má niečo s kolenom. Ale hádam nič vážne. Tak už len finále, celkom vtipné vyhodnotenie vo Vojtovom podaní („Beer race vyhral Nate a … já!“), diplomy pre tím a pre Berena a hajde domov. Na ceste si ešte vychutnávame aspoň pár lúčov slniečka 🙂

Naša zostava: Ajka, Čolka, Milada (+Míša, Jana, Martina, Anička, Ája, Áňa), Beren, Edo, Marcel, Maťo, Mesi, Mišo, Petrž, Škrečok

Mesi

  1. 3 Responses to “České Kimle 2012”

  2. och Mesi, a ja som sa už chystal na nedeľnajšie pochutnanie na bonboniére, ktorú by si doniesol na ITF 🙂

    inak super report. len troška oprava, kapitánstvo som odovzdal Marcelovi preto, že keď som sa Mišom K. rozhádzaval, tak mi hádzal samé zavesené vysoko do vzduchu a ja som to dropoval, tak sa mi všetci smiali, že to je čo za kapitán. ale ten čistiaci time-out proti FUJu som musel zobrať ja 😛

    By škrečok on Nov 8, 2012

  3. Škrečok, veď by ťa od tých sladkostí len rozbolelo brucho 🙂

    By Mesi on Nov 12, 2012

  4. Škrečok, aká oprava? Keď si sa rozhádzaval, dropoval si. Mesi napísal: “pre neschopnost a diletentstvo”. Všetko sedí ;-). Koniec rýpania

    Škoda, že som nakoniec nemohol ísť. Hra v hmle musela byť romantická. Je to zvláštne, keď čítam o sobote ako zle ste hrali a aj tak ľutujem, že som tam nehral.

    By tmalec on Nov 14, 2012

Post a Comment