Adventure Cup 2012

2 December, 2012 – 22:30

Dňa 1.12. som zažil svôj druhý turnaj, Adventure cup.  Ako už názov napovedá, jednalo sa o malé dobrodružstvo v podobe super turnaja.  Náš coach (Maťo), povedal, že máme nato tento turnaj vyhrať. Bohužial sa tak nestalo.

 

Musel som neobvykle skoro vstávať, aby sme stihli začiatok. 9:30 bol captains meeting a o 10 sme hrali prvý zápas. Naštastie cesta prebehla bez väčších komplikácii (až nato, že Mišo zaspal, ale to sa rýchlo vyriešilo).

 

Keď som vyšiel z auta, pocítil som strašnú zimu. Nebude ľahké hrať v tejto zime, prsty budú dosť zmrzlé. To už sme prezlečení stáli na fielde.  Rozcvičovali sme sa iba chvílu, lebo už začínal prvý zápas. Naši súperi? amPullen.  Bol som trošku nervózny, ale pln očakávania. Hrali sme na dve pätky, ktoré sa vždy po bode striedali. Plán bol taký, že prvá pätka(Cibi, Edo, Marek, Miro a ja – Miki ) bude hrať na isté útoky po vetre a druhá(Maťo, Maják, Virpo, Virgo a MišoK) bude skôr brániť a pokúsi sa dať body proti vetru. Po prvých dvoch bodoch sme prehrávali 0:2. Musíme zabrať. Od tohoto momentu patril zápas nám. Otočili sme rýchlo na 7:2 a zápas  skončil po polhodine hrania 14:5.

 

Druhý zápas bol oveľa zaujímavejší. Špačince U.F.O. Vlietli sme do zápasu ako draci. Po vydarených útokoch a dobrých obranách sme vyhrávali 5:2. Zdalo sa, že všetko je na našej strane. Prišlo však pár unáhlených hodov, pár zlých rozhodnutí a Špačince dotiahli na rozdiel jediného bodu. Začalo sa drama, za stavu 8:7 pre nás bol ohlásený koniec časového limitu. Dohrával sa bod a v prípade remízy sa hral ešte jeden. Po asi troch turnoveroch MišoK poslal peknú plachtu Maťovi do zóny a bolo rozhodnuté. Vyhrali sme 9:7.

 

Ďalší súperi boli papierovo slabší, preto som bral posledný zápas skupiny skôr ako trénink. Takto to poňal aj náš coach. Mali sme v obrane skúsiť zónu. To sa nám proti o dosť staršiemu mužstvu Fitness United nedarilo. Boli sice starší, ale behali teda riadne. Zničili nám zónu dvomi, tromi give&go prihrávkami a než sme sa stačili spamätať, dostali sme bod. Zápas bol dlho vyrovnaný pretože druhá pätka skoro vždy premenila svôj útok. Dostávali sme sa pod tlak. Zmenili sme obranu na osobku. To sa nám vyplatito a zápas skončil v náš prospech 12:9.

 

Vyhrali sme skupinu. Mali sme hrať s papierovo slabšími súpermi vo štvrťfinále. Všetko išlo podľa plánu. Pauzu medzi zápasmi sme využili buď sledovaním iných zápasov (hrali aj naši juniori a juniorky) alebo nakupovaním v blízkych obchodoch.

 

Štvrťfinalový zápas sme začali neštastne. Ako keby nám dlhá pauza skôr uškodila. Hrali sme proti Unreal Ultimate. Bolo ich asi 6 alebo 7. Preto im nezostávalo nič iné ako brániť zónovo. Ja, ako relativne nováčik som nevedel, čo mám robiť, kam nabiehať, kam prihrávať. Nemám s týmto typom obrany skúsenosti. Skoro každý bod dopadal tak, že hráč s diskom poslal nepresný overhead a skončilo to turnoverom. Protihráči predviedli parádne akcie, pekný layout blok a dávali nám bod za bodom. Boli fyzicky dosť namakaný, preto súboj v zóne skončil skoro vždy nepriaznivo pre nás. Unreal Ultimate mali 2 turnovery za celý zápas! Aj preto si zaslúžili vyhrať. O každý bod sa sice bojovalo, ale rozdiel bodov bol jasný. Prehrali sme 11:4. Čím sme sa dostali do boja o 5-8 miesto.

 

Ďalší zápas proti Augärtner bol o dosť lepší. Súperi hrali podobne ako Unreal Ultime, ale nám sa viac darilo, nerobili sme toľko unáhlených rozhodnutí. Zápas bol vyrovnaný od prvého do posledného okamžiku. Prehravali sme 7:8 a mali sme útok. Premenili sme ho a následne dali parádnu obranu, zakončenú víťazným bodom na 9:8.

 

Výhra nás posunula do boja o 5. miesto. Na lajne oproti nastúpil tým Discoboyz. Zápas bol zozačiatku vyrovnaný, hrali sme dobre. Prišlo pár slabších chvíl a Discoboyz uskočili na rozdiel 4bodov. My sme to ale nevzdali a doťahovali. Vedeli sme, že máme málo času a musíme dať 3 body ak chceme zápas otočiť. Bohužial sa tak nestalo, ajkeď sme hrali dobre. Discoboyz boli lepší. Posledný zápas skončil 7:11 a tým sa naše pôsobenie na turnaji skončilo. Každopádne sa mi turnaj páčil, získal som veľa nových skúseností a teším sa na ďalšie podobné turnaje.

 

Zostava: Cibi, Edo, Maják, Miki, Miro, Maťo, Virgo, Virpo, Marek a MišoK.

  1. 2 Responses to “Adventure Cup 2012”

  2. Miki, super report.
    Musím pochváliť hlavne aktuálnosť. Minule som sa akurát bavil s jedným chalanom o našom webe a akurát kritizoval ze reporty nam zaostávajú.
    Takže by som opravil, reporty nám zaostávali, už nezaostávaju.

    By Keso on Dec 3, 2012

  3. Vyzerá to, že ste si zahrali dobré vyrovnané zápasy. To je fajn.

    Zóna je pre začínajúceho hráča nepríjemná. Ale za chvílku sa dostane do krvi. Treba len hrať, hrať, hrať.

    By tmalec on Dec 3, 2012

Post a Comment