3. kolo SK liga – Kunov

7 December, 2012 – 18:19

Tretie kolo slovenskej ultimate ligy sa konalo v Kunove pri Senici. Turnaj organizoval skorodomáci Kus Plastu Senica a až na menšiu kapacitu telocvične na spanie sa mu nedá veľa vytknúť. Rrozhodovalo sa o celkovom víťazovi ligy a aj o nasadení na Majstrovstvá Slovenska. Outsiterz vyrazili v počte 11 ľudí, takže sme si zahrali až až. Počasie bolo príjemné ako sa na neskoršie leto patrí. Občas nám jemne pokropilo trávnik aby sme sa veľmi neodreli.

Kus plastu B : Outsiterz – 1 : 15

Na úvod nás čakal domáci B tím posilnený o Joeyho a Lucku. Hrali s nimi aj velmi mladé nádeje, podľa môjho odhadu 10-11 roční chalani. Ak vydržia, o pár rokov už im nebudeme utekať, ale budeme ich naháňať. Zápas bol jednoznačný. Skúšali sme si „personifikované útoky“. Tj. je presne určené kto komu nahráva a nabieha, prípadne je určené, že s diskom budú hrať len 3-4 presne určení hráči. Kus plastu B nakoniec aj skóroval a tak bola spokojnosť na oboch stranách.

 

Outsiterz : UFO – 15 : 7

UFO v druhej polovici sezóny trochu stratili formu. Aspoň v zápasoch proti nám. Aj teraz som čakal väčší odpor. Oproti 2. kolu ligy sice podali lepší výkon, ale cca v polovici sa akoby zlomili. Nedarilo sa im trpezlivo handlovať. Neviem si spomenúť, či sme začali hrať zónu, alebo čo sa tam vlastne stalo. Suma sumárum naše jasné víťazstvo.

 

Discredit : Outsiterz – 4 : 15

„Povinná“ výhra. Discrediti mali veľké problémy postaviť tým. Až po Patrikovom veľkom úsilí do neskorého piatkového večera sa zišli aspoň siedmi. Hrali klasicky s chuťou a radosťou, ale 7 ľudia to proste neobehajú.

 

Outsiterz : Baník Lásky – 8 : 10

A je to tu. Prvé veľké prekvapenie na úkor Outsiterz v tomto ročníku ligy. A, ako to už často býva, prehrali sme si to sami. Hrali sme presne to, čo chcel súper. Tj. stále po otvorenej. Po 2-3 prihrávkach sme sa dostali na lajnu kam nás tlačili a celá hra sa preniesla tam. Nábehy, nahrávky, sústredenie. Nedokázali sme to preniesť swingom do stredu a na zatvorenú stranu. Ani sme o tom neuvažovali. Toto je veľké negatívum našej hry, ktoré sa však naplno prejavilo až v zápase s Mentalom. S Baníkom nás ani táto veľká chyba nestála výhru. Po tej otvorenej sme to síce s odretými ušami (a pre mňa s boľavými očami) dokázali dostať k zóne. Ale tam sme z netrpezlivosti (a väčšinou opäť zbytočnou snahou tlačiť to do otvorenej) zahodili strašne veľa diskov. Toto nás stálo výhru v tomto zápase.

V zápase bol asi zlomový strašne dlhý bod za stavu 8:7 pre Baník (myslím). Dal ho Baník na 9:7 a potom cap a zápas do 10. Ešte sme zabojovali. Ale Baníci boli nabudení, nebáli sa riskovať a zaslúžene vyhrali.

 

Beer race a party

Kus Plastu pripravil zaujímavý trojkolový beer race. Marek všetkých šokoval svojou 100% presnosťou v hádzaní disku s „plastovopohárovými okuliarmi“, Marcel zabral v ďalších disciplínach a nakoniec vyhrali! Naše druhé víťazstvo v beer race tento rok. To si za svoj frisbee život nepamätám.

Pivko (a iné) sme si dali v miestnej krčme. Po polnoci ma kúsok od výčapu zaskočil pohľad na poctivých študentov povzbudzovaných Marekom. Veru tak, na zajtrajšie play-off sa treba pripraviť aj teoreticky.

 

Veľká Morava : Outsiterz – 4 : 13

Vo štvrťfinále ná čakala Veľká Morava. Po vyrovnanom začiatku sme im odskočili a s istotou vyhrali. Veľa si z toho zápasu nepamätám, ale zahrali sme dobre.

 

Outsiterz : Mental Discorders – 3 : 13

Síce semifinále turnaja, ale de facto finále ligy. Chýbali nám handleri a Mental to naplno využil. Zatlačili handling a to bol základ ich pohodového víťazstva. Aj keď sme vedeli, že budú tlačiť handling, nevedeli sme sa s tým vysporiadať. Naplno sa prejavilo, že nevieme preniesť hru z lajny kam nás tlačia. Zase sme to tlačili po otvorenej a to stačilo len na pár nahrávok. Naviac sa prejavila naša ďalšia slabina – slabá úspešnost vo vzdušných súbojoch. Maťo s Kaňom to mal ťažšie ako obvykle a tak nemohol pracovať ako záchranný faktor “hodímDlhúNaMaťaAOnSiToPorieši”. A inak bola naša úspešnost zúfalá. Takže postupná hra nefungovala, lebo sme nedokázali preniesť hru na zatvorenú stranu, dlhá hra nefungovala lebo sme nedokázali vyhrať súboj –> jasná prehra.

 

Morthens : Outsiterz – 7 : 11

V zápase o bronz nás čakali Morthens, posilnení o Kuba od Škorpiónov. Začali katastrofálne. Hrali zle, pripadali mi bez chuti, miestami rozhádaní. Suverénne sme vyhrávali a mňa ten zápas vobec nebavil. Potom si ale zobrali timeout, asi si tam povedali nejaké zaklínadlá a začali hrať. A hrať dobre. Pomohli sme im vlastnými chybami, ale z pohľadu náskoku, ktorý sme mali sa mi to ťažko hodnotí. V kľúčovom bode, kedy sa mohli dostať na rozdiel dvoch bodov (alebo jedného?) sme zabrali a zápas dotiahli do víťazného konca.

 

Skončili sme teda tretí (3/10). Baníci pokračovali vo výborných výkonoch a vo finále se stretli s Mentalom. Začalo to vyrovnane, ale potom ukázal Mental svoju silu a suverénne vyhral. Spirit zostal doma – získal ho Kus plastu.

Mental zároveň vyhral aj celkové hodnotenie Slovenskej ultimate ligy. My sme skončili na druhom mieste. A k tomu sme pridali skvelé celkové víťazstvo v spirite.

Díky všetkým za fajn turnaj. Janke ďakujem za fotofokumentáciu.

Naša zostava: Miško, Zuzka, Tomáš, Ajka, fotografka Janka, Pedro, Petrž, Maťo, Marcel, Kuzmo, MišoH a Marek (iba v sobotu a preto chýba na tímovej fotke).

text: tomas, foto: Janka

  1. 3 Responses to “3. kolo SK liga – Kunov”

  2. Pekne hutná foto dokumentácia k reportu 🙂

    By Keso on Dec 8, 2012

  3. Keď to Pedro s Jankou tak dobre zorganizovali a Janka nafotila, musel som to využiť. Len prečo nemáme spoločnú fotku s Discreditmi? To je diskriminácia Discreditov!!!

    By tmalec on Dec 10, 2012

  4. Ja este podotknem, ze Marcel a Marek vyhrali beerrace s polovicnym casom pred druhymi. A ja aj Misko sme spravili obe skusky.
    Ajka

    By Ajka on Dec 11, 2012

Post a Comment