Prague Winter

28 January, 2013 – 15:17

Druhý turnaj, ktorého sa tím Outsiterz v roku 2013 zúčastnil a zároveň môj prvý turnaj, na ktorý sme šli ako TOP team bol Prague Winter. Bol to indoor 5×5 turnaj na umelej tráve. Turnaj mal vysokú úroveň a zúčastnilo sa ho v divízii Open dokopy 12 skúsených tímov z Čiech, Nemecka, Rakúska, Poľska, Maďarska a Slovenska. Outsiterz v zostave Maťo, Edo(iba v sobotu), Pedro, Mesi, Škrecok, Keso, Virgo, MišoH, MišoK, Joe, Kuzmo(iba v sobotu) skončili 6. Celkovým víťazom turnaja sa stal Yellow Block a Spirit vyhral masters tím Tios.

Na turnaji bol aj slovenský babský tím LayD’s. Prišli vo veľmi okresanej zostave: Eliška, Baška, Čolka, Alica a Radka. Vo väčšine zápasov mali našťastie jednu výpomoc, prevažne z tímu yellow block, a tak nemuseli stále hrať bez striedania. Hrali veľmi pekne a namakali sa riadne, ostatné babské tímy ale mali oproti nim početnú prevahu a tak skončili na 10. mieste z 12-tich. Ženskú divíziu vyhral tím Prague Devils.

V piatok 25.1. sme niečo po šiestej večer nasadli na Zochovej do troch áut (viezli sme ešte Elišku, Čolku a Janu, ktoré hrali vo Women divízii) a vydali sme sa na cestu do stovežatej Prahy. Po pár hodinách cesty sme došli na miesto. Po príchode na internáty nám zobrali občianske preukazy na kontrolu a dali nám všetkým vyplniť nejaké tlačivo s našimi údajmi a účelom nášho pobytu. Keď sme to vyplnili dostali sme papierik, na ktorom stálo myslím Koleje(alebo internát): 4, Izba: Šatna. Premiestnili sme sa teda na internát, na ktorom bola veľká 4, kde nám teta musela na základe nášho občianskeho preukazu a papieriku, ktorý sme predtým dostali vystaviť kolejenku(ach tá byrokracia). Našťastie nás ale vpustila dnu a dovolila nám vyzdvihnúť si tie veci až neskôr. Zložili sme sa v šatni číslo 1 a pod Kesovým vedením sa časť z nás vydala dať si pred spaním jedno pivo. Hľadanie vhodného pub-u bolo náročné(1. bol plný, 2. práve zatvárali, v 3. bola uzavretá spoločnosť a 4. bola diskotéka so vstupom 50Kč), ale nakoniec sa nám podarilo zavítať k jednému Sýrčanovi, ktorý mal prázdno a Radegasta v akcii. Tak sme si dali pivo, vrátili sa na intrák, kde zvyšok hral „Kde leží Kocurkovo“ a šli sme spať, lebo nás čakalo náročné ráno.

V sobotu 26.1. sme sa zobudili okolo siedmej hodiny rannej na budíkovú vojnu. Obliekli sme sa, vzali si veci a presunuli sme sa na raňajky. Raňajky boli super, rôzne šunky, syry, salámy, jogurty, musli a samozrejme zelenina a ovocie. Moc sme sa ale neprejedli, aby sme vládali behať naplno na ihrisku v prvom zápase. Potom už len rozcvička a kapitáni Škrečok a Maťo nás rozdelili do dvoch rovnocenných tímov, v ktorých sme hrali po zvyšok turnaja(akurát 2. deň, keď som ja nehral a Kuzmo nedošiel, vždy niekto z 2. tímu ostal aj na bod s 1. tímom). 1. tím: Maťo, Keso, Virgo, MišoH a Kuzmo. 2. tím: Škrečok, Mesi, Joe, Pedro, MišoK a Edo. Maťov tím hral v útoku väčšinou dvoch handlerov a vertikálny stack, Škrečkov 3 handlerov a horizontálny stack.

Ousiterz vs. Drehst’n’deckel(D) 9:8

Začali sme vraj trošku pomalšie, zaspato, ako prvé zápasy bývajú. Ja ako menej skúsený hráč, s nie moc ideálnou kondičkou som v tomto zápase pochopil, aké to bude nasadenie po zvyšok turnaja, ak budeme chcieť uhrať najlepšie ako vieme. Mal som pár dropov. Pri jednom som si dokonca narazil zápästie, keď som sa za diskom, ktorý sa odomňa odrazil, celkom zbytočne hodil o zem. Napriek trošku ešte zaspatému tempu a vďaka darčeku od Nemcov v podobe drop-pullu(kvôli ich internému pravidlu, kde to majú v hale dovolené) sa nám podarilo vyhrať 9:8.

Yellow Block(CZ) vs. Ousiterz 12:10

Do tohto zápasu sme už prišli s väčším nasadením a tempom ako do prvého zápasu. Všetci sme hrali naplno a aj sme celkom udržiavali vyrovnaný stav. Bol to ale silný súper a spravil a trošku menej chýb ako my a tak sme po peknom vyrovnanom zápase prehrali o dva body 12:10.

Ousiterz vs. L’ondojour(HU) 7:10

Pod francúzskym názvom bol zamaskovaný maďarský tím LOL. Ako sme hrali si už moc nespomínam, keďže pre mňa boli všetky tie zápasy vo vysokom tempe a odchádzal som z každého bodu neskutočne zadýchaný. Nakoniec sme ale prehrali o 3 body: 7:10.

Fischbees(D) vs. Ousiterz 10:7

Opäť jeden z naších lepších zápasov, v ktorom sa nám hralo veľmi dobre. Súper bol dobre zohraný, skúsený tím a podarilo sa mu dať viac obrán ako nám a tak vyhral.

Ousiterz vs. Tios(CZ) 12:8

Náš posledný zápas tento deň. Aby sme postúpili do pullu 1-8 museli sme vyhrať. Tios je master’s tím, v ktorom hrajú starší páni a ako jediný z tímov, proti ktorým sme hrali, mali aj babu. Zo začiatku to bol veľmi tesný a napínavý zápas. Z prvých 5 naších bodov aspoň štyri vyzerali úplne rovnako ako cez kopirák: Overhead od Kesa na Maťa, dokonca na to isté miesto. Napriek tomu, že body sme cez nich dávať vedeli, nedarilo sa nám dlho dať obranu a tak sme do stavu 8:8 mali veľmi napínavý zápas. Dokonca mám pocit, že niekedy okolo stavu 6:6 sa podarilo im dať obranu a tím sa nám vymenili zrazu útočná a obranná päťka. Druhej päťke tá obrana šla lepšie a prvé dve naše obrany dali práve oni. Ku koncu už starší páni vládali menej ako my a tak sa nám podarilo vyhrať 12:8.

Tým nám skončili zápasy v prvý deň niekedy okolo pol druhej poobede. S tým, že sme vedeli, že budeme hrať vo štvrťfinále s víťazom druhej skupiny. Dali sme si sprchu, odniesli veci na intrák a nechali sme sa viesť Kesom, ktorý mal na starosti náš poobedný program.

Poobedný program začal obedom, nejakou tradičnou českou kuchyňou u Mlsnej Kozy. Čakanie na obed sme si skrátili voľbou MVP, ktorým sa stal Maťo a získal koláčik od Kesa zadarmo. U Mlsnej kozy nás časom dobehli aj Čolka, Anička, Baška a Eliška. Odtiaľ sme sa presunuli do cafe-lounge, ktorá je podľa týždenníka Prague Post najlepšia kaviareň roku 2011, kde sme testovali kávu s názvom vacuum pot, ktorá mala vcelku zaujímavú prípravu, tiež čaj z odpadu z kávy, horúcu čokoládu a milkshake. Po dotestovaní kávy a po tom, čo baby dojedli u Mlstnej Kozy, sme sa presunuli do cukrárňe Saint Tropez, ktorá bola prezmenu cukrárňou roka 2012. Dali sme si niečo sladké, Maťo získal svoju cenu za MVP a skoro sme vyplnili letáčik On hledá ji, ktorý by na Valentína zapiekli do koláčika a niekto by si ho mohol vybrať a zavolať. Teta v cukrárni nám ale povedala, že ľuďom, čo vyplnia kontakt väčšinou zavolajú predtým ako ich kontakt zapečú do koláčikov a tak sme nevyplnili nič. Po cukrárni sa od nás časť oddelila a ostatných Čolka zaviedla do pivárne, kde každý týždeň čapujú 6 iných pív z rôznych českých pivovarov. Tam sme chvíľu posedeli a dokopy otestovali všetkých 6 z tohtotýždenných pív. Potom sme sa presunuli na párty. Kde sme chvíľu posedeli a čakanie na welcome-drink sme si spríjemnili postrehovou hrou Dobble a kockovou hrou Blaf. Welcome-drink bolo Mojito a mali sme ho spoločne s LayD’s. Keďže nás ale dokopy s LayD’s bolo na párty 8, tak nám stačil. Krátko po welcome drinku sme sa vybrali pekne na intrák, lebo nás ráno o 8:30 čakal dôležitý zápas s Discoboyz. Po príchode na intrák mi ešte Mesi zatape-oval boľavé zápestie a šli sme spať.

V nedeľu 27.1. nás opäť zobudila budíková vojna okolo siedmej, zbalili sme si všetky veci a šli na raňajky. Opäť iba ľahké raňajky pred dôležitým zápasom. Premiestnili sme sa do haly a začali sa rozhadzovať. Ja som zistil to, čo som už tušil od soboty večera, že s tou bolesťou zápästia nie som schopný hodiť forhand a aj backhand bolí, tak som sa rozhodol nehrať a na všetky zápasy tohto dňa som sa iba díval zo sideline.

Discoboyz(AT) vs. Ousiterz 14:8

Brutálny úvod zápasu, bolo vidno, že chceme vyhrať a nedáme im vôbec nič zadarmo. Napriek tomu, že to bol víťaz druhej skupiny, hrali sme úplne bez rešpektu a dravo. V strede zápasu zopár chýb, ktoré sme už nedobehli a prehrali sme 14:8.

Ousiterz vs. Tree Monkeys(CZ) 12:9

Veľmi dobrý štart, po ktorom sme vyhrávali 5:0. Urobili sme ale chybu a v mysliach si povedali, že je to vyhraté a začali sme robiť hlúposti a zvoľnili sme z tempa. Tree Monkeys to využili, ale náš náskok stihli stiahnuť najlepšie o dva body a nakoniec sme vyhrali 12:9.

Gummibarchen(D) vs. Ousiterz 13:10

Parádny vyrovnaný zápas o 5. miesto, veľmi málo turnoverov. Mám pocit, že do stavu 9:9 nikto neviedol o viac ako bod. Maťo dal jeden parádny bod, keď sa hádam vo výskoku ešte raz odrazil zo vzduchu a bol asi tak polmetra nad zemou, keď chytal disk. Ešte aj Gábor z LOLu sa pýtal Mesiho na Maťa po zápase. Potom prišiel pár našich chýb, podarilo sa im nás zlomiť a zápas skončil 13:10 pre gumových macíkov.

Takže konečný výsledok je 6. miesto a pre mňa parádny zážitok z turnaja aj keď som hral iba prvý deň. Navyše aj tento turnaj mi dal pocítiť, koľko budem musieť ešte „obetovať“ pre frisbee, ak chcem byť dobrý a zvládať takéto tempo.

Autor: Edo

  1. 9 Responses to “Prague Winter”

  2. Ja ešte doplním, v cafe-lounge som si dal aj perfektné espresso. Mali Guatemalu, čo prekvapilo kávu vozili z anglickej pražiarne Union.
    K poslednému zápasu, každý tím si držal útok až pokiaľ som ja nemal drop, tusím za stavu 9:9. Následne sme mali útok a Škrečok nechytil v zóne. Z toho vypadol takýto výsledok. Inác turnaj super.
    Skoda ze ma Mesi nepočúvol, mohla tu byť krásna fotka plnej šunkovej misy

    By Keso on Jan 28, 2013

  3. super report, konečne mám v pondelok po turnaji čo čítať, nie ako predtým, keď sa len kradli skilly a nie kupovali bonboniéry 🙂

    By škrečok on Jan 29, 2013

  4. Edo, pekne si sa hecol, za pár hodín, tak to má byť. A to ‘s’ poprosím v mojom mene len jedno, ako si to napísal na začiatku 😉
    Keso, nabudúce ti veľmi rád dám foťák a môžeš odfotiť raňajky, Mlsnú kozu, Guatemalu, Patisserie Saint-Tropez, babské layouty aj šablové tance na chodbe, ak budeš chcieť 🙂

    By Mesi on Jan 29, 2013

  5. Prepáč Mesi, už som to dvojité s v tvojom mene opravil.

    By eddynko on Jan 29, 2013

  6. Pekný report 🙂 Budú aj fotky?

    P.S. Skoré uzdravenie zápestia Edo.

    By Petrž on Jan 29, 2013

  7. Petrz, neviem či budú fotky, viď môj komentár vyššie.

    By Keso on Jan 30, 2013

  8. Pár fotiek bude, Keso si môže šunkovú misu odfotiť aj doma a pridať do galérky, ak mu to bude chýbať 😀

    Edo: V pohode, nemusel si to ani opravovať, to len do budúcnosti 😉

    By Mesi on Jan 30, 2013

  9. Mesi, tak daj aspoň tie, ktoré máš. však už je streda, veď to nikoho nebude zaujímať zachvíľu štyri dni staré fotky 😛

    By škrečok on Jan 30, 2013

  10. a ešte som chcel dodatok pre poverčivých: vyhrali sme práve tie zápasy, pred ktorými som vyhral flip 🙂

    By škrečok on Jan 31, 2013

Post a Comment