Yellow submarine report

13 March, 2014 – 18:12

Čaute všetci priaznivci lietajúceho taniera a dobrej zábavy!

Uplynulý víkend (8-9.3.2014) sa uskutočnil mixový FUN turnaj v Ultimate frisbee v hlavnom meste piva Českej republiky, v ďalekej Plzni. Keďže je to viac ako 4 hodiny cesty autom a naše zápasy sa hrali v sobotu dopoludnia, naša výprava opustila Bratislavu už tesne po šiestej (mali sme v pláne vyraziť o šiestej, ale Čoli meškala, čo však nevadilo, aspoň sme si boli v Bille zakúpiť spoločenské hry na cestu, a je dobré sa naladiť na FUN vlnu už pred turnajom;) Cesta nám pekne ubiehala, občas sme dali pauzu na čerpacej stanici, aby sme mohli natankovať, príp. dokúpiť nejaké jedlo a podobné FUN záležitosti. V Prahe sa k nám pridal Kuzmo, takže sme mali ešte viac FUN. Po príchode do Plzne sme našli telocvičňu, kde sme si nachystali spacáky, do ktorých uťahanejší z nás zaľahli takmer hneď, iní si dopriali ešte nejakú tú FUN konverzáciu s členmi iných spriatelených tímov.

Ráno nezakikiríkal kohút, ale zazvonil budík a tak sme sa postupne pozobúdzali, dopriali si chutné raňajky a ja som si bol s Ajkou zahádzať (deň predtým som jej to totiž sľúbil, aspoň som prešiel zo stavu mysle “pure FUN” do stavu “o chvíľu hráme a treba sa koncentrovať, ale FUN stále musí byť”). Prišli sme na miesto konania zápasov, zložili sa v šatni, Petrž si bol zahrať s nemeckým tímom, ktorý mal málo členov ešte pred naším zápasom, my ostatní sme zatiaľ chillovali v šatni a premýšľali okrem iného aj nad zónovou obranou (2 – 2 – 1), s ktorou nás Škrečok oboznámil, a ktorú sme mali hrať. Hral sa syst0m continuous, čo nám vyhovovalo, keďže nás bolo relatívne veľa.

Nadišiel prvý zápas proti českému halovému majstrovi s názvom Kulatá šachovnice. Všetci očakávali náročné zápolenie, ale Čoli povedala, že by to bola dosť FUN, keby sme vyhrali.  Na to, že to bol prvý zápas, sme si super zabehali, bolo to dynamické a naša zónička celkom fungovala a spôsobovala problémy nášmu súperovi. My sme si naše body dávali relatívne na istotu, ich hody boli viac FUN a lietali všakovako, ale z toho rezultovalo aj o trošku viac dropov ako na našej strane. Na konci sme o kúsok vyhrávali, avšak Šachovnici sa podarilo vyrovnať na 10:10 (ak si dobre spomínam). V úplnom závere sme však mali športové šťastíčko a Škrečok ako správny kapitán skóroval posledný bod zápasu, časomiera uplynula a my sme vyhrali. Juchú! V kolečku nás navyše súper pochválil, že museli prísť až Slováci, aby porazili Šachovnicu.

Ďalší zápas pred nami bol proti nemeckému tímu Bonnsai. Nevedel som prečo a asi to nevedeli viacerí členovia tímu, no zrazu sa nám vytratila ľahkosť z útoku a mali sme problém so skórovaním bodov. Náš súper bojoval aj napriek nízkemu počtu a bol to riadne napínavý zápas. Nakoniec sa to skončilo netypickým výsledkom pre tento šport – remízou 7:7, za ktorú sme boli sčasti vďačný (útok mal mať Bonnsai), no sčasti sa nám málilo, pretože sme tušili, že nemecký tím nepatrí medzi najsilnejšie. Tento výsledok nám trochu ubral vietor z plachiet (a aj FUN hladinu v tíme), avšak mali sme pred sebou zápas s usmievavými Francúzmi (Sesquibeertus), ktorí doposiaľ prehrávali zápasy vyššími rozdielmi, takže sme si trúfali.

Naše očakávania sa naplnili, vyhrávali sme tuším 8:0, obrana tímu Sesquibeertus až tak nemakala a navyše nám vychádzalo takmer všetko (aj FUN hody, ktoré boli viac FUN, ako hody, tuším ja sám som bol autorom aspoň 3 takých, ale kým sa veci darili, nebol dôvod na zmenu). Ku koncu sme už začali trocha chillovať a menej sa koncentrovať a Francúzi si dali nejaké bodíky, takže sa opäť usmievali, my sme boli spokojní s výhrou 11:6 a vedeli sme, že ak posledný zápas neprehráme, budeme víťazmi skupiny (Šachovnica totiž zdolala nášho najbližšieho súpera – Gspusis).

Nemecký tím Gspusis bol asi najviac FUN spomedzi naších všetkých súperov, popíjali si pivká už medzi zápasmi, navyše farebné odtlačky dlaní na ich dresoch vyzerali dosť cool (a nakoniec za tým bola aj dobrá story, takže palec hore tímu Gspusis!). Zápas sa začal, neviem už presne, akú obranu sme bránili v tomto zápase (zrejme kombináciu osobky a zóny), ale bola dosť účinná a viackrát nám získala turnover. Na bod sa však museli riadne namakať aj Outsiteri (opäť ten útok nešiel optimálne), aj nemecký tím, čas plynul a sily ubúdali. Skóre sa hýbalo pomaly, disk taktiež, nikto totiž nechcel urobiť zbytočnú hlúpu chybu, ktorá by bola osudná (aj tak sa to však občas podarilo niektorým šťastlivcom a tí si potom od spoluhráčov vyslúžili vyčítavé pohľady, verte mi, viem o čom hovorím). Konečný rezultát bol 8:8, z čoho sme sa tešili, pretože to zaručovalo výhru v skupine a zároveň sme mohli ísť skôr jesť a mať FUN. V kolečku po zápase sme ešte potom mali za úlohu nájsť páry v nemeckom tíme, čo sa nám podarilo na 3/5, takže sme si vyslúžili 3 štamperlíky FUN nápoja (vlastne ich bolo viac, vlastník bol štedrý).

Nasledovala sprcha (Ajka s Marekom si ešte boli zahrať za iný tím a boli super, videl som na vlastné oči, ako dali bod). A hej, ešte treba pripomenúť, že Ajka dala callahan, ale neviem, v ktorom zápase (a Edo v nedeľu tiež;). Po našom pôsobení v telocvični sme sa šli najesť do mesta, avšak slovo najesť sa popisuje väčšinou čosi iné ako “prežrať sa ako úplný pán”, čo sa nám v skutočnosti podarilo. Samozrejme padli nejaké pivká, nejaké príklady, mali sme FUN (aj keď som bol v jednom momente trochu drzý pri objednávaní piva). Po papaní sme sa šli prejsť do mesta (rozumej posedieť na lavičke, väčšina z nás nevládala po tých konských porciách jedla dvíhať nohy). Potom sme sa vrátili do telocvične a pokračovali vo FUN aktivitách.

A potom prišla PÁRTY!!! Bola v priestoroch, kde bolo možné zajazdiť si aj na motokárach, čo viacerí členovia tímu využili, iní šli na bowling a iní boli verní pivku a nič viac im k šťastiu nechýbalo. Takto sa zrazu sobota prehupla do nedele, priestory boli čoraz prázdnejšie a prázdnejšie, hladinka FUN v krvi vyššia a vyššia, tak sme sa odobrali späť do telocvične. Tam sme ešte chvíľu niektorí posedeli, iní šli spať a iní už dávno spali…

A potom prišlo ráno (teda budili sme sa o dosť neskôr, ako pred sobotnými zápasmi, avšak pre väčšinu nášho tímu bolo práve toto vstávanie bolestivejšie), a teda druhý turnajový deň. Prvý zápas hrali niektorí relatívne okej, niektorí s hroznou opicou, iní ešte stále až moc FUN naladení, avšak koniec koncov hrali s Hroznou Opicou (Terrible Monkeys) všetci. Navyše sme hrali v hale A prvý zápas a rozmery a atmosféra haly nám nesedeli až tak, ako v Béčkovej, kde sme odohrali predošlé zápasy. V nedeľu bol zmenený aj systém, už sa nehral continuous, ktorý sme si obľúbili. Tento zápas nám vyšiel najmenej spomedzi všetkých na turnaji, prehrali sme ho výrazným rozdielom 4:10, problémy nám robili hlavne ich brejkové hody. A príslovie “Chudobnému aj z hrnca vykypí” sa prejavilo v plnej kráse, keďže sme dostali nízke hodnotenie aj za spirit v tomto zápase, takže ako by povedal klasik “Celé zle!”.

Potrebovali sme dať hlavy hore a ďalší zápas sme mali hrať proti Gspusis, s ktorými sme sa stretli už v sobotu vo vyrovnanom zápase, dúfali sme však, že ďalší zápas pre nás dopadne lepšie. Opak bol pravdou, nevedeli sme sa presadiť, zranila sa nám jedna z hráčok (Betka), čo súper dokonale využil a začal častejšie stavať lajnu s troma babami. Nemecký tím dotiahol zápas do víťazného konca, náš tím už totiž v závere zápasu nedokázal zvrátiť nepriaznivý stav. Výsledok bol 7:11 a čakal nás už len 1 zápas o šťastné 7. miesto.

Medzitým som si zahral ešte jeden zápas za nemecký tím s malým počtom hráčom, pomáhali mi aj Mišo a Čoli. Bolo to dosť FUN a pomohli sme im k výhre, čo bolo super. Boli sme za to odmenený úsmevmi od spoluhráčov a troškou FUN vo fľaši v koliesku po zápase.

Posledný zápas sme hrali s tímom Two Shoes, ktorý na nás postavil zónovú obranu. Hrali sme v útoku trpezlivo a konečne sa nám darilo zahadzovať menej. Náš protivník však svoje útoky využíval takmer bezproblémovo a aj keď mal užší káder, vôbec to nebolo na ihrisku vidieť. Zápas to bol nesmierne vyrovnaný, rozhodli však drobné detaily a výsledok nakoniec skončil v prospech súpera 7:9. A teda 8. miesto pre Outsiterov.

Skončili sme v prvej polovici, čo nás potešilo, zarmútili nás však rozdiely tímu vo výkonnosti medzi sobotu a nedeľou (aj keď treba uznať, že v nedeľu sme mali kvalitnejších súperov).Zzáver je teda jasný, treba viac makať, trénovať, hrať, hádzať. Avšak netreba zabúdať na FUN a mať radosť z hry 🙂

Ousiterz v tomto turnaji nastúpili v zostave Škrečok (c), Čoli, Ajka, Betka, Baša, Zuzka, MišoK, Petrž, Edo, Combo, Marek, Pedro, Kuzmo.

Vidíme sa na Blowoute! 😉

P.S. (alebo plnohodnotné zhrnutie reportu turnaja pre tých, ktorým sa nechce čítať): Wow. Much frisbee. So Tournament. Many FUN. Wow

Combo (namiesto Pedra)

  1. 3 Responses to “Yellow submarine report”

  2. ejha, čiže Pedro Ti ide bonboniéru…

    By škrečok on Mar 13, 2014

  3. Ale akú bonboniéru, FUN nápoj predsa. 🙂

    By pedro on Mar 16, 2014

  4. Je tam toho tolko FUN ze az rozmyslam, ci tam nie je nejaka sifra v tom:)

    By colka on Mar 18, 2014

Post a Comment