ITF 2014

12 November, 2014 – 16:49

Tak a je to za nami. Jeden z najväčších plážových turnajov v blízkom okolí. To, že sme skončili 5. už asi všetci viete. Nie všetci však viete ako sme sa k tomu dohrabali.  K tomu snáď poslúži tento report s bonusovým materiálom.

Pre-party… Plážový turnaj by sa nezaobišiel bez ľahkých nožiek a občasných skokov. Preto sa pätica nadšencov v kombinácii 3+2 (hráč + fanúšik) rozhodla ísť sa naladiť na koncert Parov Stelar. Zahriať sme sa išli najprv do La Putiky a následne sme si dali rovinku smer ?? hala ( podľa mňa sa to každú chvíľu volá inak ale dajme tomu že hala pri Pasienkoch). Po 2 hodinách ladenia rytmu za pomoci DJov a rumu konečne prišlo aj na skupinu samotnú. Hodinové vystúpenie sme pretancovali a preskákali a keďže nám nestačilo vytlieskali sme si aj polhodinový prídavok. Spotení ako myši sme sa rozlúčili a vybrali sa zbierať sily na prvý zápas.

Sobota

Prvý zápas proti košickému tímu SkyUp. Vždy som mala pocit, že nehovoria tak úplne po slovensky ale zrazu sa od vedľa začali ozývať všakovaké anglofónne výrazy – Košice si priniesli zahraničnú podporu. Začiatok zápasu bol veľmi vyrovnaný. Košičania sa tvárili ako by sme hrali na tráve a behali jedna radosť, takmer bez známky únavy. My sme sa zo začiatku snažili tváriť rovnako, disky lietali ľudia chytali. Zrazu prišiel zlom (Mala som začať písať skôr lebo netuším v čom to bolo – či únavou alebo sme sa nechali uniesť ich štýlom hry). Zatiaľ čo ich disky si vo väčšine prípadov našli hráča, tie naše boli ambicióznejšie a teda chýbal nám ten metrík dva aby sme ich aspoň doskočili. Napriek tomu, že sa nám podarilo nabrať druhý dych, už sme nestihli dobehnúť náskok súperov a zápas tak pre nás skončil prehrou 10:14.

Druhý zápas bol proti nemeckému tímu Goldfinger. Ich počet značil, že už nepôjde o bezhlavé behanie po ihrisku ale o hru kde každý voľný nábeh dostane disk. A tak aj bolo. Zápas bol veľmi intenzívny, dlho sme sa doťahovali o každý bod. Naša hra sa jemne zlepšila, no aj ak zostali nejaké chybičky, ktoré bolo treba odstrániť ako napríklad zabudnutie sa v zóne alebo zdvojené nábehy. Prialo nám však šťastie a naša početnosť a tak sme si vybojovali o 2 bodíky viac. Naša prvá výhra – 14:12. V poslednej minúte strácame Katku, ktorá nanešťastie nie je schopná kvôli zranenej nohe s nami pokračovať.

A zase máme voľno. Rozpŕchli sme sa na obed, prípadne dospať predchádzajúce dni a nájsť nejaký swag. Naša „ranná“ paráda skončila jednou parochňou a jednou veselou gumičkou s „chilli papričkami“. Pálivé papričky vládli aj obedu v Patrónskom pivovare kam Keso opäť doniesol nejaké šmaky.

Večerné zápasy sa niesli v úplne inom duchu. Ad jedna nám prišli posily – Čolka (po 1,5 hodine spánku) a noví fanúšikovia. Zjavne sme sa teda chceli poriadne predviesť pretože zrazu to začala byť aj sranda. Teda bavila som sa aj dovtedy ale toto bolo také tímové bavenie sa. Mali sme nadväzné nábehy, pekné prihrávky, dokonca sa mi zdá, že aj nejaké obrany sme dali. Idylku narušila len jemná pauzička v našom eláne za stavu 12:2 kedy si Stolichnaya vybojovala 2 body po sebe. Následne sme ich ale začali nanovo valcovať a koniec času zaznel práve včas, keďže skórovač viac ako 19 čísiel nemal. Konečné skóre 19:6, veľký úsmev na tvárach hráčov, ukladáme do pamäti a chceme tak hrať aj všetky ďalšie zápasy…

Posledný zápas dňa hráme proti Kusu Plastu. Bodov toľko nepadá aj striedanie sa zdá byť pomalšie. Tento klam je spôsobený dvomi time-outami v rozpätí asi 3 minút. Každopádne som sa ani nestihla spotiť. Zároveň máme problém pri takomto tempe naloadovať nasadenie z predchádzajúcej hry a teda konečné skóre je 8:4.Vyhrávame jupí jej aj keď mysľou už je polovica na párty. Kapitáni a tí, čo sa vyznajú už kalkulujú a vymýšľajú ako na ďalší deň poraziť BP a kam nás posunie prehra s nimi..

 

Čo sa párty týka ťažko povedať. Každopádne nasledovné ráno je cítiť rumovú vôňu z Mareka a niekoľko kruhov pod očami spoluhráčov ale aj iných. Asi teda bola sranda … J

Nedeľa

Prvý nedeľný zápas je hrou o všetko. Nakoľko BP sú posledný v skupine proti komu sme nehrali vieme už celkom ľahko dorátať čo bude ak… Ak teda chceme byť pánmi situácie treba vyhrať! Pod týmto jemným tlakom sa začíname rozcvičovať a zvykať si na fakt, že ten piesok nie je ani o chlp lepší ako včera. Dokonca je to možno ešte väčšie bagrovisko… Dohodnutý míting o pol vyzerá biedne. Ako jediné žieňa kukám po spoluhráčkach, ktoré by sa mohli čoskoro objaviť. Chalani sa zbierajú o niečo rýchlejšie. Napätie stúpa, Keso telefonuje. Baby prišli !!! J

Dávame cheer, snažíme sa si naloadovať hru so Stolichnayou. Buď sa nám premazali disky alebo sme naloadovali zlý zápas. Každopádne na ihrisku sme úplne zúfalí. Máme dvojité nábehy, schovávame sa v zóne a tým pádom nie je komu nahrať a dokonca ani kam do zóny nabehnúť. BPčka si nás pekne switchujú a my sa im na to chytáme. Takže zatiaľ, čo my beháme na plno, oni si prešľapujú zo strany na stranu a občas vyšprintujú do zóny a pekne chytajú. Treba povedať, že v tomto zápase bolo vidieť, že ako baby sme boli pomalšie alebo menej asertívne, proste treba ešte makať. Nie je to však len o babách (na lajne je aj tak vždy len jedna). Chalani musia makať tiež. Musíme sa naučiť vnímať spoluhráčov na piesku. Snažíme sa čo to dá, ale náskok, ktorý sme im dovolili zo začiatku nás na konci dobieha a teda prehrávame 10:16. Všetko je teda v rukách Kusu Plastu.

 

Bonus: Zápas Kus Plastu verzus SkyUp má hneď iné grády. Škrečok nastupuje do role trénera a spolu s Bereňom idú k plasťákom na striedačku. Ostatní sa modlíme na opačnej sideline resp. okolitých spotoch. Seničania ani Košice sa nešetria. Zápas je celý čas vyrovnaný. Očami beháme s diskom a pri každom nie úplne vydarenom hode plasťákov spomíname na všetkých svätých. Pri všetkých podarených chytoch a obranách zasa vstávame zo sedadiel a povzbudzujeme čo to dá. Asi 3 minúty pred koncom prichádza spása – chyba košického útoku resp. dobrý marking vytvárajú prvý bodový náskok Senice. Už sa dýcha o niečo lepšie ale ešte nie je koniec. SkyUp je trošku zaskočený a finálne skóre sa vyšviháva na 12:10 pre KUS PLASTU. Slávime ich úspech, o to viac, že nás tým posúvajú na 2. miesto v skupine a teda boj o 4.-6. miesto. Občas teda treba aj kúsok šťastia keď zrána chýba rozum…

 

Zabúdame na skupinu bojuje sa o zemiaky. Prvý zápas proti Mighty Ufo. Jeden z mojich obľúbených zápasov víkendu. Behá sa, skáče sa, chytá sa. Našťastie sme sa  oklepali z rána a hráme znova to svoje.  Samozrejme nebolo by zápasu, ktorý by sa odohral bez záhozu. Tentoraz v podaní dlhej na Kesa, ktorý napriek tomu že je tiež dlhý takú šupu nedáva. Určite boli aj iné ale túto si pamätám :D. Našťastie súperi si tiež vyberajú nejaké svoje chyby a Bereň kruto bráni zónu. Zápas sa teda rozhoduje až v universal pointe, ktorý začíname útokom. Žiadna dráma, trošku nervozity ale každopádne bez straty disku dávame svoj bod. Konečné skóre 12:11.

Úplne posledný zápas turnaja nás čaká proti Cheek2cheek. Začnem tým, že sme prehrali 10:11 a nebol to Universal point. Začali sme celkom dobre, vyrovnanou hrou. Ich baby na nás jednoznačne nemali. Chalani boli celkom atletickí, aspoň mi tak prišlo. Rozhodne ich bolo dosť a dobre si striedali. Mohli sme hrať na ženy na dlhú – nerobili sme to. Namiesto toho sme si hádzali na tesnotku hráčovi s obrancom v pätách, prípadne sa vrátili k ilúzii, že ten piesok stuhol. Mali sme krásne prázdny stred – všetci totiž boli v zóne. Hádzali sa zúfalé veci. Hlavne sme si zabudli uvedomiť, že striedanie je naozaj základom hry. Nebola to až taká katastrofa ako to znie ale mohli sme ich poraziť. Mali sme ich poraziť. Možno za to mohla únava, možno prehodenie skórovača. Každopádne sme skončili s 5. miestom kyslej kapusty :P.

 

Zhrnutie poznatkov z turnaja štýlu beach & continuous :

  1. Nikto sa na teba nenahnevá ak striedaš po niekoľkých sekundách. Naopak ak nechceš pôsobiť ako šunka a zostaneš na ihrisku kyslý jak kapusta tak potom máš problém…
  2. Ak vidíš niekoho utekať do zóny tak bež za ním – pravdepodobne tam bude letieť disk ak tak nespravíš.
  3. Po piesku sa nebehá tak ľahko ako na tráve, oveľa lepšie sa však naň dopadá.
  4. Be ready! – striedať môžeš kedykoľvek tak nespi na striedačke.

 

 

Zostava :

baby = Čolka, KatkaP, Kjara, Lucka, Maťa

Chalani = Bereň, Combo, Emil, Keso, Marek, MisoK, Škrečok, Timo

 

Report namiesto Pedra napísala:                Lucka

Post a Comment