CEL Mixed 2008 – Slatinice

13 October, 2008 – 23:25

Je sobota ráno tesne pred siedmou, nejaký chuligán práve rozhádzal smetný kôš na zástavke na Zochovej a obďaleč sa začína zhromažďovať skupinka Outsiterov. Rozhodli sme sa vyspať doma a vyraziť až ráno a tak síce trochu ospalí, ale v dobre nálade a očakávaní, čakáme posledných oneskorencov. Beátka nám farbisto opisuje ako si s Brankim vyberali šteniatko, ešte sa trochu hecujeme a potom vyrážame. Cestou nás v českom rádiu Krokodýl uisťujú, že sobota bude pekná a polojasná s takmer dvadsiatimi stupňami. Meteorológom však veriť netreba a vítajú nás Slatinice ponorené do hmly a zimy. To nás samozrejme neodradí a po zvítaní sa šikovne prezliekame a začíname s rozcvičkou. V skupine nás čaká pražský FUJ (odkiaľ k nám prišiel Xao), ďalší Pražáci Terrible Monkeys, maďarský LOL, poľský Spirit on Lemon a favorit skupiny, Prague Devils. Je nás v tíme dokopy 17, takže pokyny sú najmä poriadne makať a dať do toho všetko, veď striedať je koho.

Prvý zápas proti FUJ je trochu rozpačitý. Ktovie, či sme sa nedostatočne rozcvičili, či to bolo tým, že sme neprišli už večer, či sme boli nesústredení alebo súper naozaj lepší, ale sú stále o krôčik pred nami a hoci sa snažíme, prehrávame napokon o pár bodov. Mrzí nás to, no ešte stále máme šancu na postup zo skupiny, ak podáme dobré výkony a povyhrávame zápasy.

Hneď v ďalšom zápase máme súpera ako remeň, Prague Devils. Vybiehame na nich so zónou a darí sa nám. Súper si s ňou nevie dobre poradiť, my robíme menej chýb a bodujeme. Dostávame sa do vedenia 3:0, všetci hrajú dobre a sústredene. Zónu hráme takmer celý zápas a hoci neskôr Devils nachádzajú občas nejaké okienko, dokážeme si udržať mierny náskok. Víťazstvo je sladké a ukazujeme všetkým, že to s útokom na najvyššie pozície myslíme vážne.

Cez ďalšiu pauzu si niečo zahryzneme, niektorí testujú miestne palacinky a klobásky, iní sa spoľahnú na zásoby z domu. Medzi tým rozoberáme zápasy, hecujeme sa, len tak trkoceme  a sledujeme zápas Dávida s Goliášom, Warsaw Twister a Upsa Daisy.

V treťom zápase proti nám vybiehajú Terrible Monkeys. Na Manic Minerovi nás nabili vo výbornom zápase len o obod a zahatali nám cestu do semifinále, teraz im to chceme vrátiť. A skutočne, znova podávame veľmi dobrý výkon a skúseneho súpera nepúšťame do úniku. Naopak, my si vypracúvame náskok a aj vďaka našej skutočne širokej zostave vládzeme viac behať. Presný výsledok si bohužiaľ nepamätám, ale sme späť v hre a stále máme na dobrú pozíciu pred playoff.

Na ďalší zápas sa presúvame na druhé ihrisko za potokom. Pri rozcvičke zaháňame prvé náznaky únavy a tešíme sa na maďarských LOL vedených hlavnou hviezdou Gáborom. Okrem neho však majú aj ďalších šikovných hráčov a Keso nás upozorňuje, že s jednou výnimkou majú oveľa slabšie baby a to by sme mali využiť. Začiatok je výborný, dostávame sa relatívne bez problémov do úniku 4:1. A čo sa deje potom, to ťažko vysvetliť, podobá sa to na zlý sen. Asi prichádza uspokojenie a pokles sústredenia. Zrazu nám vôbec nič nejde, nedokážeme ubrániť Gábora, ktorý raz hádže dlhé, inokedy ich sám chytá, v útoku ľahko strácame disky, robimé zlé nábehy aj hody. Naozaj majú slabšie baby, ale väčšinu takmer vôbec nevyužívajú a pár hráčov nás často stavia do role štatistov. Do našich radov sa vkráda veľká nervozita, niektorí už aj kričia, takmer všetci robíme chyby a už sa nedokážeme poriadne prebrať. Zo 4:1 je zrazu 4:9 a Maďari to umne držia až do konca, prehrávame asi o šesť bodov.

Všetkých nás prehra s LOL veľmi mrzí, Kesovi sa o tom asi bude aj snívať. Po zápase si veľmi dlho vysvetlľujeme, čo bolo zlé a prečo. Bohužiaľ si touto prehrou zahatávame dobrú pozíciu pred štvrťfinále a v poslednom zápase musíme zabojovať vôbec o postup doňho.

Posledný zápas dňa opäť odohrávame na tom istom ihrisku, čakajú nás Poliaci zo Spirit on Lemon. Tento súper je naozaj z kategórie slabších, hoci to z našej strany stále nie je také ako proti Prague Devils či Terrible Monkeys, zlepšujeme sústredenie i herné činnosti a súpera poľahky porážame asi o sedem bodov.

Hoci deň končíme víťazstvom, tieň sklamania z prehratých zápasov na nás trochu ostáva a keď sa navyše dozvedáme, že sme štvrtí v skupine a v nedeľu nás čaká výborný rakúsky tím Upsa Daisy, tušíme, že to bude naozaj ťažké. Na chvíľu to však púšťame z hlavy, vychutnávame si gulášek a kung-pao a potom už len oddychujeme. Večer sme tak trochu nespoločenskí, dosť dlho kecáme v šatni len Outsiteri. Počúvame Brankiho historky, pojedáme čipsy, ktoré Pedro rozsypal po zemi a zabávame sa. Vonku je, citujem: “strašná kosa a brutálna hmla” a vnútri pomaly pospávame čakajúc na Beer Race. Ten sa nakoniec vraj nekoná a tak väčšina odchádza spať do Sokolovny alias telocvične. Bus a Lukáš ostávajú spať v stane, ráno sa vychvaľujú, že mali o pár stupňov teplejšie ako vonku. Pár silnejších jedincov sa ešte ide zabaviť na party.

Nedeľné ráno síce nie je o nič krajšie ako to sobotné, dokonca je asi ešte chladnejšie, ale tým sa nenechávame znechutiť. Zhltneme raňajky a už si dávame rozcvičku pri zadnom ihrisku, kde práve prebieha poľský súboj. Dobre rozcvičení prichádzame na naše ihrisko a začína najdôležitejší súboj celého turnaja…

Na začiatku držíme so súperom krok, ale netrvá to dlho. Rakúšania sú rýchli, šikovní a mimoriadne skúsení. Nenechávajú nič na náhodu, videli, ako sme včera nabili Prague Devils. Výborne agresívne bránia, občas je problém dať aj swing či dump. V osobných súbojoch sú draví a hoci bojujeme do poslednej chvíle, je čoraz zjavnejšie, že sú nad naše sily. Napokon dosť výrazne prehrávame, lebo riskujeme. Blahoželáme súperovi k postupu a smutne konštatujeme, že hlavný cieľ sme nesplnili, ostávame pred bránami semifinále.

Ešte stále je však o čo hrať a nehádžeme flintu do žita. Pred nami je Pražská sedma, zdolateľný súper, avšak rozhodne ho nesmieme podceniť. Má vo svojom strede aj celkom šikovné baby, najmä jednu, na ktorú nás Keso špeciálne upozorňuje. Začíname teda trpezlivo a opäť to skúšame v obrane so zónou. Neplatí to na nich až tak dobre ako na Prague Devils, ale trochu sa trápia a občas ich donútime k chybe, takže si vypracúvame náskok. Súper je už dosť unavený, predsa len je ich oveľa menej ako nás a kontrolujeme priebeh zápasu, ktorý doťahujeme do úspešného konca.

V poslednom zápase nás čaká zase LOL, hráme nielen o konečné piate miesto, ale aj o česť a chceme ukázať, že prvý duel bolo len naše zaváhanie a že na nich máme. Opäť začíname dobre a dostávame sa do vedenia 4:1. Súper však zvláda dvakrát skórovať a hrozí nám zase nervák. Ten si nepripúšťame, dokážeme sa lepšie koncentrovať a súper je už dosť vyčerpaný. Sme však trochu nervózni a hlásime niekoľko sporných callov, Maďari nám dobrý spirit určite nedajú. To už však nezmeníme a bojujeme ďalej. Súperovu vyčerpanosť dokumentuje, že v jednom bode asi štyri razy strácame hlúpo disk, no oni nevládzu založiť poriadnu akciu. Je tu koniec a s ním naše víťazstvo a konečné piate miesto.

Už sa môžeme vyblázniť, ťaháme baby po zemi, aby si zašpinili dresy ako po layoutoch 🙂 Branki prináša foťak a skladáme frisbee súsošie na fotku. Potom ešte jednu s veľkou päťkou z našich tiel na pamiatku a hajde do spŕch, okrem niekoľkých smraďochov. A je tu vyhodnotenie, potlesk najmä pre Upsa Daisy, ktorí okrem celkového víťazstva získavajú aj spirit, klobúk dole. Aj my získavame malý “hanácké podšálek” a balíček s olomouckými syrečkami. Nie sú úplne dozreté a tak nemajú až tú povestnú arómu, ale chutia nám.

A už vyrážame späť, unavení, ale tak príjemne. Po pár kilometroch Beátka pred nami zastavuje auto a oznamuje nám, že Roman dostal defekt a čakáme ho. Robíme si car party a poriadny bordel v ospalej hanáckej dedinke, keď vypeckúvame hudbu a ukazujeme si z aút rôzne (občas nie príliš slušné) gestá. Ale sranda musí byť aj keby na chlieb nebolo.

Na záver ešte zostáva naša zostava v abecednom poradí, dámy prvé:  Bea, Beka, Čolka, Dada, Janka, Kaja, Ľudka, Branki, Bus, Keso, Kubo, Lukáš, Maťo, Mesi, Pedro, Roman a Xao.

Report by Mesi

Post a Comment