WILD WILD WEIZ OPEN 2015

1 March, 2015 – 13:37

Bol to môj prvý turnaj vo frisbee, takže nebudem porovnávať s inými turnajmi.
Cesta bola bez jediného problému, meškania, paráda.
Prisli sme v piatok, zložili sa na poschodie (a niektorí boli asocialni a zložili si veci inde 😉 ). Samozrejme, keď sme prišli, už si v telocvični hádzali ľudia frisbee, a zostal som trochu zaskočený, lebo hádzali si cez celé ihrisko presne na ruku, tak som si nebol istý či tam nespravím outsiterom hanbu.

Ráno v sobotu sme hrali prvý zápas až neskoro , tak sme sa doružova vyspali, napapali a boli sme pripravení na prvý zápas. Vysvetlili sme si taktiku, hlavne v obrane kedže nás bolo dvakrát menej ako v niektorých iných týmoch a šli sme hrať. No, v obrane v prvom zápase sme mali strašné zmätky, nevedeli sme, koho si máme brať, niektorí naši obrancovia stáli tam, kde nikto nebol a súper bol voľný, ale myslím, že v útoku sme mali pár pekných hodov, no ale prehrali sme. Ďalšie zápasy nebudem rozoberať, všetky sa mi splývajú dokopy a neviem ani s kým ani koľko sme hrali, ale prve štyri sme prehrali (Innsiders, Styrian Hurricane, Vertigo, Senf, pozn. red.), čo už začínalo byť dosť demotivujúce, čo na niektorých v týme bolo trochu po zápase vidno. Dôležité je, že naozaj sme sa každým zápasom výrazne zlepšovali, a v treťom, štvrtom zápase sme už naozaj tú obranu vedeli oveľa lepšie, kde máme stáť a koho si brať. Piaty zápas sme konečne vyhrali, a myslím že zaslúžene, naozaj sme hrali o 100% lepšie ako prvý zápas.

Obed ma dosť zmiatol, kedže som si neuvedomil, že tie šaláty budú platené, tak z raňajok som si nič nenechal na neskôr a nemal som čo jesť celý deň a len som sockoval od ostatných ľudí jedlo. Medzi každými dvoma zápasmi sme mali skoro dve hodiny, čo sa dalo robiť hocičo, aj keď ma dosť sklamalo, že sa nedalo hovoriť s inými ľuďmi okrem môjho týmu, všetci rozprávali po nemecky a po anglicky sa dalo s ťažkosťami dorozumieť, nieto normálne sa rozprávať.
Večera bola najlepšia večera tento rok, pretože po jedení naozaj len provizórne a po takomto brutálne namáhavom dni to bol úžasný pocit sa najesť :3 A diskotéka… prišli sme tam ako prví a ako prví sme rozprúdili tancovanie(hlavne Ajka) a z toho si každý zobral svoje dojmy, niektorí sme tam boli do druhej a tancovali riadne, niektorí odišli skôr, aby boli čerství na ďalšie zápasy. Len na celej párty sa tam len utvárali skupinky ľudí, prevažne týmov, ktorí sa poznajú. A nik nerozprával po slovensky -_-.

Ďalší deň sme hrali skoro ráno, svalovica sa už plne prejavovala, keď som vstával a ledva som sa postavil. Ale to nás neodradilo a vyhrali sme prvý zápas, čo som si všimol, bolo možno trochu zásluhou toho, že oni sa tak ľahko nespamätali ako my ráno. Ale stále, čím ďalej tým bolo naozaj viditeľné, že hráme lepšie pozične v obrane a tí menej skúsení vedeli kedy a kam robiť nábehy v útoku. Druhý zápas sme dostali nakladačku, Catchup (víťazi) presne vedeli čo hrať proti našej obrane a toľko krát sa stalo, že boli dvaja ich hráči voľní. Posledný zápas sme ale vyhrali, bol pomerne tesný a mali sme šťastie vo viacerých ohľadoch, pretože na nich dobre platila naša hra a určite ak by sme s nimi hrali prvý deň, prehrali by sme.

Super turnaj, 6ty z 9 týmov. Myslím, že naozaj tento turnaj pomohol novým hráčom v strašne veľa veciach, a neskončili sme moc zle. A ako prvý turnaj to stálo za to. Veľká vďaka všetkým outsi(s)ters: Keso, Pindo, Combo, Edo, Mišo, Maťo, Ajke, Kjare, Valle, Magde, Zuzke, Baške 🙂

Juro

  1. 3 Responses to “WILD WILD WEIZ OPEN 2015”

  2. Juro, z toho jedla cez deň si nič nerob, stáva sa to aj skúsenejším hráčom, že sockujú… a keď nie jedlo, tak aspoň zubnú pastu či sprchovací gél, že? 😉

    By škrečok on Mar 2, 2015

  3. Co sa tyka anglictiny a nemciny na zahranicnych turnajoch to nebude moc lepsie, ale zase na jar budu aj slovenske ligy a nejake turnaje v cesku. Tam sa ti bude pacit este viac.

    By Ajka on Mar 2, 2015

  4. Ajka ja nesuhlasim, ze by sa nedalo porozprávať aj na zahraničných turnajoch. Na takom windmille alebo Paga ci Bibbione mozes kecat a kecat. Je to podla turnaja a ludi co sa tam zidu.
    A sockovat, ved v zakladnej prirucke k frisbee casto najdes vetu “share your food” je to aj o tom 🙂

    By Keso on Mar 3, 2015

Post a Comment