Czech Kimle 2015

19 October, 2015 – 15:31

Na začiatok sa chcem ospravedlniť všetkým, ktorí si brúsili zuby na napísanie tohto reportu a následnú odo mňa získanú bonboniéru.

Piatok

Z pred troch rokov som si pamätal, že do Slatiňan sa cestuje krátko a v sobotu ráno, no realita bola iná (pred tromi rokmi sme hrali až poobedný pool, cesta trvá tri hoďky) a turnaj započal už v piatkový upršaný večer. Dve hráčky (Lea a Zuzka) si okúsili české preplnené vlaky (a ani zdarma nie sú..), zvyšok sme sa stretli na Zochovej a o 18:30 (alebo aj kúsok neskôr) sme v dvoch autách (Beren+Mišo+Doro+maťo a Marek+Čolka+Denda+Maťo+Edo) vyrazili. Cesta bola temná a mokrá a doviezla nás až do Slatiňan. Na grilovačke sme si opiekli pár špekáčkov, na tajňáča nakŕmili Marvina (český ultimate pes), zaspievali si pár hitovíc spolu s FUJbandom (Včelín, Po schodoch, Proměny,…) a šli spať (nie všetci, niektorý nezaháľali a využili už prvý večer ako prípravu na sobotňajšiu párty). Mladý češi zo zadného rohu telocvične boli plný energie a hluku do polnoci a od siedmej rána, takže nám darovali 7 hodín ničím nerušeného spánku…

Sobota

Faktická informácia z piatkového večera: jedno z dvoch ihrísk (=dva zo štyroch fieldov) je (sú) moc podmočené a nedá sa na nich hrať. Pre nás to znamenalo, že prvý deň odohráme všetky tri skupinové zápasy vo vedľajšej 5 kilometrov vzdialenej dedine Svídnice (po slovensky Svidník). Smutná správa pre šoféřov obľubujúcich svařák (pre neznalých: Kimle, či už pôvodné, v Zsambeku, alebo hoci aj Česku, je charakteristické neobmedzeným množstvom svařáku na fieldoch počas celého dňa). Ihriská tu boli kratšie aj užšie ako bežne, zato blata bolo dosť aj na dva fieldy. Ako prví nás čakali českí juniori z Troublebandu. Po našej jednoznačne najdlhšej rozcvičke (asi 15 minút) sme sa pustili do zápasu.

OUT 13:6 TroubleBand (pool play)

Očakávali sme ťažký zápas a ľúty boj o každý bod, no TB hral s vcelku mladou zostavou a hlavne oveľa menšou koncentráciou než my (a to tá naša nebola zrovna najlepšia). Hneď na začiatku sme im ušli o 4 či 5 bodov a už nás nedohnali. Náš MegaPoach (ktorý sme bránili celý turnaj) na nich fungoval veľmi dobre.

Počas zápasu sa zranila Denda (bolo nás jedenásť, už je nás len desať) a išla si následne obzrieť české nemocnice. Našťastie nič zlomené, iba vyvrtnutý členok, takže o týždeň dva sa už s nami bude naháňať na Garde. A aj za tu polovicu zápasu stihla predviesť svoje recieverske schopnosti 3ma bodmi.

Počas zápasu som sa snažil naučiť spoluhráčov štýlový chyt naHamšíka, a nebolo to márne (SpoilerAlert: Mišovi sa to podarilo zopakovať v našom poslednom bode turnaja aj s vlastným žonglérskym doplnkom).

OUT 11:15 YellowBlock (pool play)

Po 25 minútovej pauze nás čakal odveta z Bílovic proti mixovým vicemajstrom Európy (s dvoma slovákmi v zostave). Prvých 9 bodov bolo bez brejku, oba útoky si držali istú hru za veľkej pomoci obrán (ako podotkal aj Káčer). Potom sme sa dokonca začali aj na jeden až dva brejky utrhávať, no viac odskočiť sme nedokázali. Prvý raz v zápase viedli YB za stavu 10:9, čo sme ešte otočili na 11:10 pre nás. Následne sa u nás prvý (a zďaleka nie posledný) krát prejavil syndróm záveru zápasu. YB sa prispôsobil jak nášmu útoku, tak našej obrane, zatiaľčo my sme ostali neotrasiteľne neprispôsobiví. Výsledok? Prehra 11:15, ale treba povedať, že mimo záveru to bol fakt dobrý zápas. Až na Mišove dlhé, ktoré sa aj v úplnom bezvetrí vracali späť k hádzačovi ako bumerang.

OBEDPAUZA + POOLCONTEST

Nasledovala asi dvojhodinová pauza, ktorú sme strávili v Slatiňanoch. Pohostili sme sa svařákom, časť tímu využila pauzu na obed v miestnom podniku a kapitán Beren sa nás ujal reprezentovať v PoolConteste (tri hody – backhand, forehand a overhead, ráta sa súčet vzdialeností). Keďže však nezvládol trafiť forehand do ihriska, tak víťazstvo spred troch rokov neobhájil (víťaza neviem, ale tipujem Dave-a z ChupaCabras). Následne odvoz späť do Svídnice a zápas s LeftOvers (s minimálne 3ma slovenskými legionármi).

OUT 15:11 LeftOvers (pool play)

Vedeli sme (niektorí), že LO zatiaľ prehrali oba skupinové zápasy, no zároveň sme vedeli (niektorí), že tieto výsledky dosť záviseli ich stavu (ne)triezvosti a tak sme očakávali neľahký boj o druhé miesto v skupine a postup do hornej osmičky. V tomto čase sa začala pomedzi hráčov šíriť poplašná (a nepravdivá) správa, že turnaj nie je MIXový, ale OPEN a všetci, čo stavajú tri/štyri dievčatá tak robia z vlastnej roztopaše. LO sa to dokonca rozhodli v prvom bode, aj keď asi nechcene, využiť a vybehli na nás s piatimi chalanmi a dvoma dievčatami. Nezabralo to, naše baby sa nedali zahanbiť a dali sme bod. Zo začiatku sme ihneď odskočili na tri body a vyzeralo to na ľahučký zápas, no z LO rýchlo vyprchal alkoholový opar a rýchlo nás dobehli. Našťastie sme nezazmätkovali a zasa pomaly odskočili a náskok si udržali až do konca. V kolečku sme  si vypočuli Kubkesovu lámanú stredoslováčtinu a Berenovu suveřénnú češtinu. Sme v hornej osmičke, dnes nás už čaká len sprcha, večera a párty.

VEČER

Večera nesklamala (aj keď Edo k nej nedostal vytúžený šalát) a tak sme sa plný síl vybrali na party. Na začiatku sme si radšej vybrali posedenie vonku v zime a po tme než známeho pozvaného českého rapera (má tu známu smutnú pesničku o svadbe) v preplnenej hospode s dlhými radmi na pivo. Tréning ČingČongu sa striedal s Kontaktom  v rôznych jazykových mutáciach. Po pár hodinách sme sa dočkali vytúžených majstrovstiev Česka, Európy, Sveta a aj Vesmíru ako takého v ČingČongu. Outsitery sme sa statočne držali vo hre až do prvého, niektorý dokonca aj do druhého kola. Vo finále sa stretli Hulk a brčkatý PrD (vraj už bol dva, či trikrát druhý) a po napínavej hre vyhral 3:2 druhý menovaný svojou útočnou hrou bez rešpektu (vo finále zaznamenal dve 4ky a viacero 3ek). Za zmienku stojí aj druhé miesto v BeerRace, kde nás reprezentovali Lea a Beren.

Nedeľa

Prvý zápas nás čakal o 10:10 a hrali sme ho v Slatiňanoch. Motivácia? Ak vyhráme, tak už hráme všetko v Slatiňanoch a nemusíme sa presúvať (a aj šanca vyhrať turnaj).

 OUT 8:13 ChupaCabras=Avengers (quaters 1-8)

12087030_10156264840115121_7589319967542996994_o

Čakal nás super zápas. Minuloročný víťaz (hrala s nimi aj Dáška, našťastie zďaleka nevyužívali dievčatá ako by mohli), čo sme nevedeli, a mohli zmeniť, aj tohtoročný víťaz, tím superhrdinov z okolia Brna. Prvé dve tretiy zápasu bol jeden z najlepších výkonov, čo sme tu podali. Aj keď nám hneď na začiatku odskočili na 2:0, tak sme sa hneď vrátili a začali odskakovať my. Megapoach produkoval turnovery a cez ich zónu sme bez problémov prechádzali. Vyhrávali sme 6:4 a pri stave 7:6 pre nás sme mali disk tesne pred ich zónou. Útok však nevyšiel, dorovnali na 7:7, obranu zmenili na osobku a už nás nepustili k ničomu. Naša obrana síce stále fungovala, no v útoku sme mali s každou jednou nahrávkou obrovské problémy a disk skončil častejšie na zemi než v našich rukách. Opäť sa objavil syndróm záveru zápasu a výsledok 8:13 hovorí za všetko. Najlepšie budeme 5ty a čaká nás ďalšia odveta z Bílovic, tento raz proti PD.

 OUT 9:15 PD (semis 5-8)

Do tohto zápasu nám úvod vždy vyšiel, no tentoraz sa ozval aj pre Outsiterov typický syndróm začiatku zápasu. Stav 2:2 sa rýchlo zmenil na 6:2, následne 7:3 a potom 8:3. Ako to PD docielili? Zónou, ktorá nám síce nechávala ľahké options, no striehla na odvážnejšie hody. Naša odvážna hra teda nebola ideálnou stratégiou. Pri stave 8:3 sa nám podarilo dať pekný jednoduchý bod, a zrazu bolo všetko ináč. V našom megapoachy sme zatiahli skrutky, každý makal a tento tlak sa prejavil aj na skóre. 8:7 pre PD, majú útok. Následne 9:7 pre PD, potom 9:8 pre PD. Tu dráma končí a nahrádza ju už typický syndróm záveru zápasov (PD sa prispôsobili našej hre) a výsledok 9:15. Pri kombinácii syndrómu začiatku aj konca zápasu sa vyhráva ťažko…

Nemôžem opomenúť pekný moment zo zápasu, keď nám Lea a Zuzka predviedli ako sa hrá správny tímový Ultimate a disk v zóne chytili spoločne obe naraz.

 OUT 14:12 DUranga (final 7-8)

Posledný zápas proti zozbieraným českým kamarátom (v českej scéne sa nevyznám, no minimálne 3SB a YB mali zastúpenie), viacerých sme stretli vo Wroclawi na EUCF. A konečné tím, ktorý má podobný počet hráčov ako my (zdá sa mi, že mali o jedného viac). Začiatok nám opäť ušiel – kombinácia ich zóny a naša nebojácnosti. Asi po 20 minútach dávania náskoku sme sa rozhodli, že ideme dobiehať. MegaPoach už vyzeral o dosť lepšie než prvý deň a na DU fungoval veľmi dobre. Bod po bodíku sme ich dobiehali, prvý raz sme vyrovnali za stavu 12:12. Počas nasledujúceho bodu prišiel džingel a koniec času a náš brejk. 13:12 a hra do 14. Obrana. Hod vrchom do zóny na Miša. Krátke žonglovanie s diskom. Mišo na oboch kolenách a lá Hamšík a disk v jeho náručí (a kolená o pár centimetrov v ihrisku). Víťazstvo a hneď lepší pocit s turnaja.

 

Rýchly odvoz na vlak, sprcha, cesta domov a historická udalosť po naozaj dlhej dobe: pondelok po turnaji sa nedá ísť vybehať na tréning. Tak aspoň dnes:)

 

Zostava: Čolka, Denda, Doro, Lea, Zuzka, Beren, Edo, Marek, (report by) maťob, MaťoS, Mišo

Výsledok: 7 z 16

1.miesto: ChupaCabras (11:10 universe point), 2.miesto: Hallodigaze, 3.miesto: YB, 4.miesto: TM

20151018_160456

 

 

 

 

 

 

 

  1. 4 Responses to “Czech Kimle 2015”

  2. V skutocnosti Durangovia mali len 3 chalanov, vsetci ostatni co hrali boli pozicani…

    By Beren on Oct 20, 2015

  3. Vyzerate vsetci na tej fotke ako vyprati 🙂

    By Beren on Oct 20, 2015

  4. Ty si nenosis na kazdy turnaj navyse cisty dres na fotku?

    By mato on Oct 20, 2015

  5. syndrom stredu zapasu ste nemali? 😉

    By skrecok on Oct 26, 2015

Post a Comment