HMSR Open 2016 – Au a Spirit!

18 February, 2016 – 16:14

Je polovica februára a mrzne až praští…teda možno v noci niekde v horských dolinách. Na západe nemrzne ani v noci, zato zúria predvolebné boje a soplíky v škôlkach a v tomto hektickom období sa elitné slovenské tímy pripravujú na halový vrchol sezóny – Majstrovstvá Slovenska. Aj my sme poriadne trénovali, v príprave si zmerali sily so stále sa zlepšujúcim UFOm a máme tie najvyššie ambície.

Hopsa, hejsa, do Hlohovca, ktorý na HMSR odporúča 16 z 23 frisbee nadšencov a ich rodín. Krásna obrovská hala s kvalitným povrchom, tribúnou a výbornou organizáciou Kusu Plastu. Keďže prvý zápas hráme v sobotu v hodinu, keď síce partymani ešte dospávajú piatkový žúr, no väčšina spoluobčanov už kuchtí, upratuje či už vyrazili niekam do prírody a síce 10:30, stačí nám vyraziť až ráno. Škrečkov hnedý blesk s výhľadom na nebesia nás bezpečne doviezol na miesto a tak sa môžeme zvítať s osadenstvom, pozrieť nejaké zápasy a lenivo sa vyvaľovať nasávať atmosféru. Ešte sa hecujeme v tipovacej súťaži, kde najlepší tipér prvej pätice tímov získa šiltovku od Romana.

Prvý zápas hráme s Cibuľami, teda práve s Kusom Plastu, ktorý popri organizácií postavil aj celkom dobrý výber. Hala im sedí, minulý rok nás porazili, teraz nič také pripustiť nechceme. Súper hrá dobre, robí nám problémy a my nehráme to najlepšie, nevieme sa odpútať na väčší odstup. Hakuna ani Matata moc nefunguje, občas sme príliš uponáhľaní. Prekvapenie nedopustíme, triumfujeme 16:13, ale máme si čo povedať k tomu, čo treba zlepšiť.

Počas oddychu sledujeme ďalšie zápasy a sme svedkami veľmi nepríjemného zranenia. Kaňa sa pri úspešnej obrane zráža so súperom, pri páde si pod seba zvrtne nohu a končí s ľadom, bolesťou a vyloženou nohou. Neskoršia diagnóza – zlomenina a potrhané väzy mu končia sezónu…

Na druhý zápas nastupujeme proti mazákom Expendables. Oproti minulému roku majú trochu iné zloženie, tešíme sa na Brankiho a Adama a bude to určite zaujímavý zápas. Tentoraz hráme od začiatku dobre a sústredene, občas mám pocit, že expenďoši sú trochu zúfalí, často odhadzujú tesne pred vyrátaním a s našim útokom majú problémy. Vypracúvame si náskok a napriek nejakému hluchému momentu pohodlne víťazíme o 5 bodov, 20:15, môže byť. Jediná škvrna zápasu je, keď Maťo v súboji skočí na nohu Joeymu a podvrtne si členok. Dnešok ešte dohrá, ale v nedeľu už ostáva doma.

Už nás čakajú sabinovské Paskudy, spravili veľký progres a dnes mali veľmi blízko už k dvom prekvapeniam, prehrali o bod a o dva. Posilnil ich aj skúsený Miki a tešíme sa na fyzickú hru. Pomerne jednoznačne dominujeme, hádžeme si do zóny také sekery, že sú zúfalí a náš megepoach (čítaj megapouč) striedaný s osobkou ich ešte bude strašiť v snoch viac ako Freddy Krueger. Víťazíme 21:11 a tešíme sa na posledný dnešný zápas proti UFO, kde chceme potvrdiť víťazstvo v skupine a postup rovno do semi www.otcsildenafil.net.

Proti UFO hráme dobre asi dve tretiny zápasu, znovu si vypracujeme slušný náskok a pekne sa presadzujeme. UFO hrá klasicky v lazy mix zostave, no baby nie sú vôbec slabé články, najmä Sonka a Miška hrajú super. No a spomínaný záver zápasu a my začíname hrať zle, veľmi zle. Špačince to asi pochopili ako súťaž „kto viac pozahadzuje“, takže nás nechávajú vyhrať 16:11. Ako niekto poznamenal, ak by využili aspoň pár našich chýb, mohli to vyhrať.

Náš zápas bol dnes posledný, tak už len sprcha a hajde domov, sme nespoločenské mrochty, ktoré odignorovali party. Marcel trochu premýšľal, mal aj spaciu výbavu, ktorú bohato využil ešte pred prvým zápasom, ale rozklepali sa mu kolená a cúvol pred záchranou cti tímu.

V nedeľu hráme až keď normálni ľudia už pekne obedujú alebo sa nafutrovaní vyprážaným rezníkom vyvaľujú pred obrazovkou a pri pomyslení na pohyb sa im rezník tlačí do hltanu, teda 12:30. Využívam to a keďže beriem auto, odchod stanovujem až na 10:40. Dal by som až neskôr, ale Škrečok by mal zase nejaké reči a toto je predsa akože Top turnaj. Teda nie akože, toto je Sparta! Top turnaj! Už si to šinieme po déjednotke, keď vola Branki, že sa zranil a či mu kúpime pivo. Uľútostilo sa nám ho, no nechceme meškať a tak vo fraštáckom Tescu vyrážame z auto s akčným plánom (Marcel -> bankomat, Combo -> WC, Mesi -> Plzeň, Mišo -> akciové no-carbo suroviny a.k.a. rybie konzervy). Plán plníme na 120% a tak so širokým úsmevom prichádzame takmer včas do haly.

A je to tu, semičko proti UFO, Expendables, ktorí prešli cez Mental, zdolali proti Baník Lásky. Sledujúc Adama tipujeme či dá v tom zápase viac obrán alebo bodov – oboch bolo fakt veľa. Branki je síce zranený (zápal švindľov), ale na scénu prichádza Esteban, ikona slovenského workoutu, crossfitu, cornflakesu a iných mňamiek. My sa ale zatiaľ sústredíme na nás a na UFO. Skoro kľúčový moment je zákerné no nezavinené skopnutie Lehua Berenom. Ale nie, už od začiatku sme hrali ako sa semi má a žiadnu drámu nedopustili. Oproti včerajšku sme sa zlepšili najmä v obrane a súpera k ničomu nepustili – 16:7. Dokonca aj Starci na chmelu nám vraveli, že keď nás videli hrať, báli sa, aby nedostali vo finále výprask.

Nadchádza očakávaná chvíľa, žiara reflektorov, skandovanie fanúšikov, cvakajú fotoaparáty, Superbowl finále HMSR sa začína. Oproti včerajšku úplne iný zápas, Expenďoši prečítali náš útok a robia nám veľké problémy. Pokrývajú nám nábehy, hádžu si milimetrové hody, pár minút do konca polčasu je to 3:7 a zle-nedobre. Vtedy si však oni vyberajú chvíľku slabšej koncentrácie, my chytáme šancu za pačesy a tesne pred koncom polčasu sťahujeme na 6:7. V polčase padajú ostrejšie slová aj hecovačky a začína veľké divadlo. Prvým útokom vyrovnávame, o chvíľu dosahujeme ešte jeden break a do konca zápasu sa so súperom doťahujeme o každý bod. Pol minúty pred koncom skórujeme na 15:14, Keso sa veľmi ponáhľa a hneď to šibne do zóny na Estebana. Esteban v zúfalej situácií šprintuje, hádže spektakulárny layout, chytá disk a vyrovnáva! Tak nie, Esteban pozerá na Kesa, či mu šibe. Bereňo už len chvíľu podrží disk (ani to nehodil so sirénou do zóny!) a víťazíme.

Sme majstri sveta!!! Tak dobre, sme majstri Slovenska a vôbec! Sme takí vypľutí, že sa tešíme len čo nám vitálna kapacita pľúc dovolí a súperi si myslia, že je to málo. Nevadí, sme šťastí, tešíme sa, oslavujeme, fotíme sa. Beren a ďalší dvaja vyhrávajú šiltovku za tipovačku, najužitočnejším hráčom sa stáva zaslúžene Adam. Bronz putuje do Prievidze pre Baník Lásky.

Dodatočne sa dozvedáme, že spolu s Baníkom sme získali aj Spirit, takže máme cenné double. To už hej, to naozaj stálo za to 🙂
Zostava: Škrečok, Beren, Pedro, Luky Kvetan, Mesi, Emil, Combo, Foxo, Marcel, Mišo, Maťo (sobota)
Report spísal: Mesi

  1. 2 Responses to “HMSR Open 2016 – Au a Spirit!”

  2. Mesi, už nemáš problémy len s Kesom a so mnou? S Vavrom je to ešte horšie? Inak si neviem vysvetliť jeho podlé vystrihnutie z fotky 😉

    By tmalec on Feb 18, 2016

  3. Ach jaj, nie že by si ma priateľsky upozornil, že sa tam fotka nezmestila celá, ale hneď máš rečí ako koza bobkov 😀 Vavrovi sa ospravedlňujem, ale každý súdny človek chápe, že to bol omyl. Ešte, že som ti dal ten footblock, ten som tam zabudol spomenúť 🙂

    By M€$I on Feb 18, 2016

Post a Comment