HMSR Mixed 2016

1 March, 2016 – 20:48

Po piatich rokoch prehovárania a výhovoriek sa Pedro konečne dočkal a začala som s frisbee aj ja. Ani mi nenapadlo zahlásiť sa na Majstrovstvá SR, veď čo by som tam robila po pol roku hrania, ale vraj na turnajoch sa človek naučí najviac a nie je to najdôležitejší turnaj sezóny… Po prípravnom zápase s UFO, kde na mňa vybalili strašne veľa obrannej aj útočnej taktiky, som bola úplne mimo a v strese, že netuším, čo mám robiť.

Turnaj organizovali Paskudy na ďalekom východe, v Prešove. Prvý zápas sme hrali až o 11:30, jedno auto išlo z Bratislavy o piatej ráno, my sme radšej cestovali v piatok večer. Nešťastne sme si vybrali na spanie miesto, kde bolo podľa mňa chladnejšie ako vonku, ani spacák a dve mikiny nepomohli. Hneď ráno sme sa presťahovali do inej časti telocvične, kde bolo značne teplejšie.

Keďže nás na turnaji bolo až 14, dve baby a dvaja chalani každý zápas restovali. Na mňa vyšiel hneď ten prvý, proti Mentalu, ktorý skončil tesnou prehrou 8:9.

Proti Kusu plastu som už hrala v plnom nasadení. Naša lajna väčšinou bránila, ale podarilo sa mi dať nejaký ten bod a nejaký aj nechytiť. Zmätená som bola, keď sa mi Sury hodil pod nohy a nevedela som, že to bol vlastne jeho faul na mňa, ale hneď mi to vysvetlil a hra pokračovala až do stavu 12:6.

Brániť na handli chalanov z North Side bola riadna makačka, hneď po odhodení disku bežali na prihrávku po čiare a ja som mala čo robiť, aby som s nimi ako-tak stíhala. Vyhrali sme síce s prehľadom 14:3, ale pre mňa to ľahké vôbec nebolo :).

KeFear mal iba tri dievčatá, ale hrali výborne a nedali sa tak rýchlo unaviť. Na videu som videla, že v útoku som postávala jak soľný stĺp, nevediac, kam sa rozbehnúť, dúfam, že sa to časom zlepší :D. Vyhrali sme 13:8.

Piaty sobotňajší zápas sme hrali s Paskudami. Aj vďaka mojim 3 chyteným bodom sme vyhrali 10:5 :).

Po dobrej večeri sme sa presunuli do telocvične, kde sa spalo, popíjali sme pivko, vínko a analyzovali videá zo zápasov. V nedeľu sme zase hrali až neskôr, tak sme nemuseli vstávať medzi prvými. Hrali sme dva zápasy po sebe s UFOm, z čoho ten druhý bol dôležitejší. Prvý zápas sa nedá nazvať ani rozcvičkou, bol to skôr budíček, lebo sme dostali na frak 5:14. V druhom zápase sme sa už prebrali (a ja som restovala), tak nám to išlo lepšie. Bol to veľmi napínavý semifinálový zápas až do poslednej chvíle, lebo v universe point nám dali obranu a potom bod (11:12).

O bronz sme bojovali s KeFearom, po nie veľmi úspešnom začiatku sme to vytiahli na 14:9 a mohla som sa tešiť z mojej prvej medaily! Ešte k tomu sme vyhrali aj spirit v podobe rožkov, ktoré ostali z víkendových raňajok :).

Zostava: Emil, MišoK, Marcel, Pedro, Foxo, Miki, Škrečok, Doro, Ajka, Kjara, Janka, Čolka, Baša, Timka (sobota)

Umiestnenie: 3 zo 7, Spirit of the game

Videá zápasov nájdete na youtube Outsiterz channel.

Report by Janka

  1. 3 Responses to “HMSR Mixed 2016”

  2. Prvý turnaj a hneď dokonalá videodokumentácia. Čo by za to iní dali?! Mne by aj slza vyhŕkla, keby som si mohol pozrieť video z prvého turnaja.
    Vidíš, Janka, ako si Ťa Pedro cení 😉

    By tmalec on Mar 1, 2016

  3. Prvy dvojdnovy slovensky turnaj.:) Ale aj z Jankinho prveho turnaja (minulorocne women hmsr) je tusim video, takze stale mas pravdu Pindo.

    By pedro on Mar 1, 2016

  4. No dobre. Ale ja by som slzil aj pri videu z druheho/tretieho/strvteho turnaja. Aj ked by sa asi striedali nostalgicke slzy so slzami hrozy z predvedenej hry 🙂

    By tmalec on Mar 2, 2016

Post a Comment