Blowout z pohľadu OutSisterz

23 March, 2016 – 22:59

Prvý turnaj, prvý report.. No začala by som asi tak, že ma mrzí, že si napamätám presné výsledky zápasov. Aj keď sme toho veľa nevyhrali (až jeden zápas), tak mi tento turnaj dal toho neskutočne veľa. Naučila som sa nové techniky bránenia aj útočenia a dokonca padli aj nejaké bodíky.

Samozrejme najdôležitejšie, spoznala som super baby a ostali mi krásne spomienky. Už v električke cestou do rače som stretla skoro celý náš tím a nejaké ďalšie baby a chalanov, teda nejaké mená sa na mňa nalepili už tam aj s dobrou náladou. Turnaj sme zahájili zápasom proti Lefovers. Toľko neznámych slovných spojení som za tak krátku dobu nepočula. Kričali na mňa no break, no line, switch a podobné a ja som tam len nechápavo stála… Asi po 4-5 bodoch som niektoré pochopila a snažila sa podľa nich orientovať. Myslím, že sme hrali slušne a zo začiatku celkom vyrovnanú partiu, no nakoniec sme prehrali.

O nejakú tú hodinku sme vyštartovali proti Donuts, ktoré majú super dresy :). Z celého ich tímu vyžarovala taká dobrá nálada, že som mala chuť si s nimi začať spievať :). Škoda, že jedna baba mala stále chuť sa hádať o pravidlách aj keď ich ževraj veľmi neovládala (ja som v tomto nestranná, ja ich nepoznám vôbec) a občasných nadávok (síce po poľsky no myslím, že v tomto sme si rozumeli). Hra proti nim ma bavila, aj keď mi bolo jasné, že sú silnejšie a hlavne dobre zohrané. Po peknom zápase sme opäť prehrali.

Nasledujúci zápas mi bolo povedané, že hráme proti slabším súperkám ako predošlé zápasy a bola to aj pravda. Od začiatku sme viedli a hralo sa uvoľnene. Tým nechcem poveďať, že zápas nebol napínavý a vyrovnaný, no konečne som nemala pocit, že ťaháme za kratší koniec. Napokon sme, aj vďaka mojim dvom bodom, vyhrali a tešili sa (hlavne ja) z prvého víťaztva na turnaji.

Tím UFO mi konečne nemuseli predstavovať, lebo ich poznám z HMSR, kde som bola ako morálna podpora pre Timku a niektoré baby z babského tímu hrali aj tam, teda som už aj sama vedela, že budú silnými súperkami. Moje obavy sa splnili a my sme prvý krát čelili zónovej obrane (čo som dovtedy ani nevedela, čo je a ani po zápase som tomu moc nerozumela). Ak som predtým nevedela kam mám behať v útoku, tak teraz som nemala ani tušenia. Mala som pocit, že boli všade, kde som sa pokúsila nabehnúť. No aj tak nebol zápas úplne jednostranný a mali sme tam pekné útoky a naša osobná obrana vôbec nezaostávala za ich zónou. Nakoniec sme prehrali, no ja som sa toho opäť veľa naučila.

Posledný zápas dňa sme odohrali proti Bambi, ktoré nám zo začiatku natreli na 5:0 a potom nasledoval nesmierne dlhý bod, počas ktorého sa použili time-outy na oboch stranách a trval dobrých 15 minút. A samozrejme som ho sledovala len spoza outovej čiary. V tomto bode sme si ale zaslúžane vydreli náš prvý bod, ktorý nám k výhre síce nepomohol, no bol to krásny pocit ho získať. Aj keď sme deň ukončili prehrou bol to krásny pocit odchádzať domov s tým, že som si výborne zaharla s aj proti super tímom.

Nedeľa, prvý zápas o 8:15 (proti North Side)..

Ďalší tím, ktorý poznám. Jeeej :). Všetci sme si mysleli, že ideme po ďalšiu výhru, najmä po prvom turnoveri a bode. No súperky sa zobudili a otočili stav na 4 alebo 5:1 a už nám nebolo do smiechu. Prepli sme na zónovú obranu (konečne mi bolo vysvetlené, čo to znamená) a po bloku (odo mňa :)), sme dali bod a zápas sa opäť začal otáčať, no čas nám nedal priestor a tak sme aj tento zápas prehrali.

Po neskutočne dlhej takmer trojhodinovej pauze sme sa pustili do LayDs. Síce sme prečítali ich zónovú obranu a prinútili ich prepnúť na osobku, proti ich neskutočne presným hodom a výborným chytom sme nemali šancu a úplne nás prevalcovali. Aj tak sa mi tento zápas asi najviac páčil, hlavne kôli tomu, že opäť panovala úžasná nálada a ešte k tomu som hodila overhead a bol z neho bod !! Nikdy predtým som to nehádzala, len som napodobnila pohyb rukov, čo som videla u iných ľudí.

Turnaj sme ukončili zápasom proti Box. Zo začiatku to bolo veľmi vyrovnané, no neskôr sa predsa len ukázali kvality a naša vyčerpanosť (iste aj ony toho už mali dosť) z predošlého zápasu a prehrali sme vysoko.Z turnaja sme si odniesli krásne 8. miesto a ešte krajšie ocenenie najlepší spirit. Ja som si okrem toho odniesla aj veľa skúseností a zábavy.

Hrala som s týmito super babami : Timka, Baša, Maťa, Kika, Zuzka, Paťa, Katka, Kjara a samozrejme najlepší coach Čolka.

Report by Jitka.

  1. 2 Responses to “Blowout z pohľadu OutSisterz”

  2. skvelý report, občas som mal pri čítaní Jitka pocit, že si (a nerobím si srandu) úplný expert a nie po svojom prvom turnaji…

    By skrecok on Mar 24, 2016

  3. Ten popis hry proti zónovej obrane je dokonalý. Keď bránime zónu, chceme aby mal súper presne tieto myšlienky: “Mala som pocit, že boli všade, kde som sa pokúsila nabehnúť.”

    By tmalec on Mar 24, 2016

Post a Comment