Zahájenie leta na Plastic Cupe

6 July, 2016 – 23:56

Piatok, u rodičov na záhrade trhám burinu a strašne pripeká. Na zajtra hlásia, že bude ešte teplejšie, dokonca až 34°C. No super… piesok rozpálený, slnko nás bude mučiť, ešte dobre, že je tam to jazero. Ale nevadí, veď je to fun turnaj, ideme si to užiť! Ja dupľom, keďže je to môj prvý turnaj a som namotivovaná z Londýna.

Z Bratislavy by sme mali odísť okolo 12:30. To nám určite bude stačiť na to, aby sme došli a ešte sa stihneme rozcvičiť. Došli sme tak akurát. Na moje prekvapenie, Škrečok ma zadelil k nim do tímu… A dokelu, samí dobrí ostrieľaní frízbisti, určite im to pokazím. Trochu na mňa prišla nervozita, predsalen, prvý zápas, na piesku, vonku riadne pripeká, hráme 4vs4 a stallcount 6. Najprv som si hovorila, že 6 sekúnd je dosť, veď v stredu sme to trénovali. Mýlila som sa…

Nič to, prvý zápas pred nami, všetci hráči vyzerajú nadšene, pripravene, ponožky všetkých farieb…
Ešte si ujasňujeme pravidlá – stallcount 6, striedame kedykoľvek, hrá sa 30min., nemôže sa skončiť remízou a hod zo zóny do zóny je za 2 body. Začíname hrať. Išlo nám to fajn, užívali sme si hru, občas sme pozabudli na tých 6 sekúnd, ale nič to nezmenilo na tom, že sa nám hralo super. Striedanie sme často využívali vzhľadom na horúcich 34°C a rozpálený piesok. Po úspešnom zakončení sme sa prešli do jazera, kde sme si to rozobrali a hodili sa do vody. VĎAKA ZA TO JAZERO!

Po  necelej polhodine hráme znova. Nervozita už opadla, dostala som nejaké rady, tak ideme na to. Hráme proti Spagetti Monsters. Ide nám to veľmi pekne, jeden bod za druhým. 13:9 aj napriek tomu, že je naozaj teplo a lezie nám to na mozog. Príjemný zápas, ktorý taktiež skončil v jazere. Snáď stihneme vyschnúť, o polhodinu hráme znova.

Frkot si pamätám poriadne. Na Škrečkovej hláške: „ Baby, tú vysokú babu vy nebráňte, ona je lepšia ako väčšina chalanov.“ sme sa celkom zasmiali. Ale mal pravdu. Brániť niektorých chalanov nebolo také strašné. V tomto zápase to ale vychytala Katka, ktorá bránila buď vysokého a relatívne rýchleho alebo veľmi rýchleho a vždy prišla na striedačku dosť zničená. Našich súperov zas prekvapil Dima, ktorého nadávky na samého seba vyzneli skôr ako útok na ženskú časť Frkotu. Bol to celkom vyrovnaný zápas, ale nakoniec sme ich zdolali.

Máme teraz tri zápasy pauzu, tak môže prísť na rad obed, väčší oddych, spoznávanie, sledovanie a povzbudzovanie nášho druhého tímu Outsiterz Redefined, poprípade spánok. Počas tejto doby sa zamračilo, príjemne ochladilo a padlo zo päť kvapiek. Bola to príjemná zmena po celodennom úpeku.

Čaká na nás Kus Plastu. Hra o prvý bod sa trochu pozastaví, zosérioznie a zároveň rozosmeje. Dôvod? Bicman hrá v Boratovských plavkách vo farbe kusu plastu. Takže spomienka na biele ritné polky ma bude prenasledovať ešte dlho… Ale z tohto šoku sa otrasieme a posledný zápas dnešného dňa sme úspešne zaklincovali. Celkom dosť sa rozfúkalo a vyzerá, že sa blíži búrka. Uvidíme, či sa dnes bude stanovať a ako skončí párty. To nás neodradilo od zaslúženého dlhšieho osvieženia v jazere.

Ja sadám s časťou Osi Zla do auta a odchádzame nakúpiť a grilovať. Tesco v Senici nesklamalo, ale na ceste na finálne miesto sa spustila hrozivá búrka, ktorá sa síce počas noci zjemnila, ale neprestala. Takže ráno sa vôbec pýtame, či máme ísť späť k Rudave, či nám neodplavilo piesok. Ihriská zostali v rovnakom stave ako predtým, len tentokrát bol piesok ťažší (ale studený :-)).

Prvý zápas hráme proti Dopijem a plujem. Je to veľmi vyrovnané. Oni behajú, my beháme, nejako nám to až tak nejde, nevieme sa poriadne zosúladiť… nevadí, vyhrali sme v universe pointe. Našu rozhodenosť prikladáme „včasnému ránu“ o 10:30 a neporiadnej rozcvičke.

O tri zápasy hráme s nemeckým Gottinger 7. Škrečok nám teda klamal, že to bol posledný zápas 😀 Vraj ich baby sú rýchle a dobre hádžu, treba si na ne dávať pozor. Zhodli sme sa na tom, že je to pravda, obe sú super-rýchle, ako motorové myši a veľmi pekne cuttujú. Na druhej strane boli veľmi milé, tak ako celý zvyšok tímu. Mne osobne sa veľmi dobre hralo, už sme boli zohranejší, ale aj napriek tomu boli nemci lepší. Ale to nám vôbec nevadilo. Veľmi dobre sme si zahrali a proti Gottingeru 7 by sme si s radosťou znova zahrali. Vzhľadom na výsledok teda nebudeme hrať proti Osi Zla. To je škoda, chceli sme sa s nimi zabaviť aj na piesku.

Sledujeme aj Redefined. Tí skórovali 11:9 proti Zombees a tak aspoň ku koncu im to vyšlo 🙂

Škrečok: „Tak, ale teraz je to naozaj už posledný zápas!“, zvyšok: „Teraz Ti to určite uveríme…“ Hráme proti Školke – TM. Mladí, rýchli, plní elánu.

Začalo sa to hrozne. Toto je fun turnaj a my si to vôbec neužívame. Ani neviem prečo. Po prvých pár bodoch (nepamätám si presne koľko) sme mali timeout. Vyzerali sme ako na pohrebe. Tak ale tomu je koniec. Začíname si to užívať, hráme koľko vládzeme, robíme si srandu. Keď už je výsledok jasný, posledných pár minút sa to rozbláznilo, hody zo zóny do zóny s dropom, následne give&go bez obrany, hod cez celé ihrisko a keď sa to Foxo snažil zakončiť, nevyšlo mu to a musel utekať na opačný koniec. Všetci sme sa už len smiali, nepripomínalo to ani ultimate. Ale veď o to, celý čas išlo 🙂

Z môjho pohľadu to bol skvelý prvý turnaj a mám naňho veľmi dobré spomienky, veľmi veľa som sa naučila a odteraz budem aj ja presadzovať názor, že treba ísť na prvý turnaj as soon as possible.

Po vyhlásení výsledkov spokojne odchádzame domov spokojní so štvrtým miestom, trošku sklamaní, že sme si nezahrali aj s Osou Zla, príjemne unavení a opálení. Začiatok leta je teda zahájený.

Zostava Outsiterz: Škrečok, Katka P., Kika, Dima, Marek, Foxo, Emil

Written by Katka Š.

Post a Comment