Kvalifikácia na halové Majstrovstvá Slovenska 2017

12 December, 2016 – 8:02

Kvalifikácia na Halové majstrovstvá SR vo februári. Na rozdiel od našich dievčat, počet hráčov a zloženie súpisky sedelo s dokumentom a tak sme sa ôsmi vybrali do Senice. Rozpis nám doprial trochu spánku – stačilo vyrážať o 7:30, aby sme s prehľadom stihli prvý zápas o 10:00 Discreditu.
Po rozcvičke v bojových podmienkach (na chodbe popri šatniach, čo mi trošku pripomenulo moju strednú) nás čakala predturnajová porada v šatni, kde nám Čolka vysvetlila nejaké detaily pravidiel, taktiky – osobka naľavo počas celého turnaja (to sa vraj v hale oplatí) a naše turnajové ciele – vyhrať dva zápasy a zbierať skúsenosti.
Prvý z tých zápasov, ktoré sme mali skúsiť vyhrať, mal byť už náš prvý proti Discreditu. Vraj ich ubeháme. Začali sme nebojácne, dostali sme sa viackrát do dobrých príležitostí, no pred zónou sme mali problém s finálnou prihrávkou a tak sa nám dlho nedarilo skórovať a hoci som mal dojem že hra je veľmi vyrovnaná, než sme dosiahli druhý bod, Discrediti boli o 5 hore. Využívali svoje presné hody, efektívny pohyb a aj to, že boli od nás o čosi vyšší. V neposlednom rade, veľa z toho čo nám spadlo, nevyšlo, končilo rýchlym bodom nášho súpera. Táto efektívna hra pomáhala k tomu, že sme mali trošku pocit bezradnosti a postupne sme klesali na duchu, následne na intenzite a koncentrácii. Discredit dohrával vo voľnejšom tempe a s prehľadom doviedol zápas do výsledného stavu 6:21. Príde ale odveta.
Po polhodinovej pauze nás čakal zápas s KEFEARom, ktorý mal byť viac o tom zbieraní skúseností. Snažili sme sa lepšie striedať a fakt makať. Úvodný FEAR sme rýchlo prekonali, vyšlo nám zopár pekných vecí a zaslúžene sme viedli 4:2. Potom sme sa však akosi zľakli príležitosti, spravili zopár chýb, no polčas sme končili so skóre 5:8. Skóre bolo o dosť lepšie než sme čakali, čo nám vrátilo sebavedomie a dôveru. Po polčase sme už ale akosi nevedeli udržať to tempo, hoci bolo cítiť to, že veľmi chceme. Hoci finálne skóre 8:17 nevyzerá najúžasnejšie, bol to náš najlepší zápas.
Dve prehry nás poslali do pre-quaterfinal proti Paskudám Young blood, zápasu, ktorý musíme vyhrať. Ukážkové nasadenie mladej krvi, trošku väčšia pauza a to že „musíme“, nám zväzovalo ruky a spôsobovalo, že veľa diskov nám padlo, a hoci sme počas celého zápasu mierne viedli, boli sme veľmi nervózni. Krásnym príkladom môže byť posledný bod, keď sme za stavu 12:11 polminútu pred koncom dvíhali disk zo zeme. Namiesto série bezpečných prihrávok, prišiel turnover tesne pred našou zónou, ktorý mladá krv našťastie nepotrestala a nakoniec sme skórovali buzzer-beater my. Výsledok 13:11 – na prvý pohľad výhra o 2 body, no my vieme že to bolo tak o štvrť.
Naša výhra s odretými ušami nás poslala do ťažkého štvrťfinále proti domácemu Kusu Plastu. Čolka, ako obvykle, flipla na začiatok útok a my sme sa pekne postupne prehádzali až pred súperovu zónu, kde na nás čakala hustá zónová obrana, ktorú sme hodnú chvíľu dusili, no bod to napokon nebol, ale mal som pocit, že sme ich tam poriadne vytrápili. Škoda, že to bolo asi všetko, čo sme ukázali v prvom polčase. Bum-bum-bum, a bolo 5. Bum-bum-bum, a bolo 10. Bum-bum-bum, a bolo 15. 0:15 po prvom polčase. Následná nálada v tíme? Nuž… Nasadenie? Istota? Ani jedno z toho. Len hlúčik smutných pohľadov, čo chcel aby bolo čím skôr za nami. Keďže bola ale latka z prvého polčasu dosť nízko, podarilo sa nám ju v druhom preliezť a skórovať zopár bodov do o-čosi menej dôraznej obrany nášho súpera. Outsiterz 4:25 Kus Plastu. Je to za nami. Keď už sme na úplnom psychickom dne, Sury v kolečku vyzdvihne našu hru, pochváli nás, za to, ako ľahko sme im hádzali disk do break-u, a že zápas bol omnoho vyrovnanejší ako výsledok. Veľmi dobre to vtedy padlo :), dík Sury.
Čakal nás zápas o udržanie sa v kvalifikácii, proti tímu, ktorý nás už ráno raz vyprášil – Discreditu. Rovnaká taktika, s tým, že ak Discrediti neboli unavení ráno, tak ich ubeháme teraz. Vedeli to však aj oni a tak potrebovali hrať ešte jednoduchšie a efektívnejšie než v prvom zápase. A dokázali to. Často využívali dlhé hody a výškovú prevahu, o skúsenom riešení situácií a prevedení ani nehovoriac. Hoci sa aj nám podarilo zvýšiť efektivitu a počet bodov, ani zďaleka to nestačilo a Discredit v pohode dohral zápas so stavom 10:27.
Sumár? 5 zápasov, 1 výhra s odretými ušami, 3 nakladačky a jeden veľmi sympatický výkon. 7. miesto z 9 tímov. Kto sa to vlastne kvalifikoval? Os zla, Kus Plastu, Paskudy, North Side a Discredit. Sklamaný? Ani náhodou, ja som si fakt parádne zahral a úplne potvrdil to čomu som nechcel veriť, že turnaj dá človeku strašne ale strašne veľa. Ale fakt strašne. Cítil som veľmi veľa pozitívnej energie zo všetkých strán. A na svoj prvý turnajový bod asi nikdy nezabudnem (palacinka po ležiačky :D).
Unavení sadáme do auta, zaspávam asi 2 minúty po vyrazení.

Report: Kajo

Zostava: Lukáš O., Kajo, MatoS,, colka, Dominik, Matej V, Martin K, Dima

Umiestnenie: 7 z 9 tímov

Post a Comment