schWEIZ’09 by Kaja alebo ako Marta skoro prišla o ultimate skill

24 February, 2009 – 16:14

Piatok

Vyrážali sme v piatok večer, nejaké zdržiavačky odklonili pôvodný plán odchodu, ale nakoniec pohoda, dorazili sme do Weizu v normálnom čase. Rozložili sme sa v správnej časti haly, takže sme nemuseli kvôli hrám skladať veci. Niekto si ešte hádzal, niekto skúšal tvrdosť podlahy (nechtiac, ale podarilo sa), niekto skúšal rakúske pivo. Pohoda.

Sobota

Prvý zápas v skupine hráme proti W.adies, čo sú vlastne baby z Wunderteamu, na čele s Marion. Nastúpili proti nám v šatách, takže som im v kruhu potom pochválila „schweiz look“, ale hrať sa im v tom muselo desne. Na zápas sme nastúpili s chuťou, dali sme im 4 rýchle body, a ten náskok potom rozhodol. Dostávali sa síce postupne do zápasu, my sme mali problém dať čistý vlastný útok, ale náskok je náskok a čas je neúprosný, takže na našu veľkú radosť sme si na konto pripísali výhru (po turnaji sme si ju mohli vážiť ešte viac, lebo W.adies hrali finále).

Druhý zápas v skupine, Slovinky, To mi deli (znamená „do it to me“). Bolo ich dosť veľa, tuším 10, takže sme to chceli hrať rozumne, hlavne efektívne nábehy v útoku, aby sme sa neuštvali. Slovinci im tam prišli robiť kulisu, takže tam bol dosť veľký hluk, čo mne osobne vadí len preto, že nie je počuť cally. Nešlo nám to podľa predstáv, hlavný problém bol náš útok, bol príliš pasívny a aj moja vina bola, že som nezmenila taktiku z 3-2 (čo je dosť running offence) na 2-3, čo sme dali až neskôr. Slovinky hrali dosť do tela, miestami až za hranicami dovoleného podľa mňa, takže nás to dobre nahnevalo (čo musíme nabudúce eliminovať a trestať takéto veci našúpanými bodmi) a zápas prehrávame cca 8:5.

Posledný sobotňajší zápas sú Chicks with discs, Chorvátky s jednou českou posilou. Ja si z tohto zápasu pamätám hlavne jednu Číňanku, ktorá vyzerala, že sa stále usmieva, tak som ju bránila, aby som zistila, ako sa veci majú a aj som zistila, že to ona tak dýcha a z diaľky to vyzerá ako úsmev. Ale keď sa bránili s Dadou, tak to vyzeralo vraj fakt dobre, obe sa usmievali 🙂. K hre, pamätám si, že sme dali dosť veľa bodov, neviem, myslím že bolo aj 7:0, takže zápas vyhrávame cca 12:2.

V základnej skupine sme skončili na 2. mieste a zajtra nás čaká štvrťfinále s 3. teamom z druhej skupiny.

Na večeru sme sa presúvali asi 10min pešo od haly, vonku pekne snežilo. Jedlo bolo fajn, akurát sa mi zdalo, že tie porcie sú dosť malé, mne síce stačilo, ale z toho vyplýva, že to bolo málo (aspoň pre chalanov). Ale zase bol aj stôl so šalátmi, takže dalo sa. Potom sme sa presunuli na párty, ktorá bola v jednom miestnom podniku, kde najprv pýtali od Xaa doklady, potom tam nechceli pustiť nikoho pod 16 rokov, ale nakoniec nás pustili. Po štvrťhodinke prišiel za MaťomS (ako jazykovo zdatným) ochrankár a povedal mu, že ak príde polícia, tí pod 16 majú bežať do kuchyne, takže Palo a Dada museli byť celý čas v strehu. Maťo na to dohliadal, lebo sa bál, že ochrankár si ho môže podať. Dali sme si čosi na pitie, ale nebol dôvod byť nejak dlho, lebo ľudí pribúdalo a aj cigaretového dymu.

Nedeľa

Takže na štvrťfinále sme nastúpili proti Taliankám, Tone Malefiche. Z tohto zápasu si toho akosi veľa nepamätám, možno aj preto, že som ho nehrala celý, lebo som zase raz zle stúpila a chvíľku som ľadovala členok. Viem akurát, že to bolo celý čas tak o bod, zo začiatku sme prehrávali, potom sme otočili a vyhrávali a nakoniec vyhrali 7:6. Ten náš útok bol zase raz problematický, treba to proste hrať aktívnejšie.

Ďalší zápas sľuboval veľa, čakali nás favoritky turnaja a víťazky EUCF 2008, Woodchicas. Mali sme psychologicky veľmi dobrú pozíciu, lebo oni mali „povinnosť“ vyhrať. Ich útok bol na jedno kopyto, prvý nábeh do zavretej, letelo to tam upsidom, a následne dlhá do otvorenej a potom už len doťuk do zóny, ale nevedeli sme to zastaviť, bolo treba viac s nimi behať, tesnejšie brániť. Náš útok bol snaživý, ale pár vecí nevyšlo a bolo potrestaných bodom, takže prehra 12:5. Na to, že ide o ako tak skúsený team, tak ma ešte raz rozčarovalo, že mali problémy s pravidlami, že zobrali timeout 3 minúty pred koncom, takže turnover, a oni nie a nie dať nám disk, rečí kopec a potom ešte aj v kruhu okolo toho, aké je to blbé pravidlo a nebol zvukový signál, no proste na ich mieste by som sa strašne hanbila. Od tohto zápasu sa do výronového klubu pridáva Dada.

Takže hráme o tretie miesto. Opäť To mi deli. Takže šanca na odvetu a medailu k tomu. Musím povedať, že už vôbec nehrali tak agesívne, takže spirit sa zlepšil, asi už boli unavené. Naša hra bola lepšia ako v prvom zápase. Ja som dávala dosť nafigu dlhé, proste dosť plachty, raz som Beatku natiahla na krásny leyout. Prehrávali sme o tri body, tak sme zmenili obranu na zónu, lebo na osobku už nebolo dosť síl. Vyšlo to, dva razy sme skórovali a vtedy sme mali dať naspäť tú osobku. Tretiu zónu už prelomili. Bolo to o bod a posledné minúty sa v zápase objavili diskusie, okolo pick callu, ktorý v tom hluku nebolo počuť, mali sme hrať, ale im sa stále niečo nepáčilo a kecali a kecali, potrebovali sme hrať a skórovať ešte pred zvukovým signálom, aby sme mali šancu, ale už sa to nepodarilo a prehrali sme 9:7.

Záver

Takže 4. miesto. Turnaj vyhrali Woodchicas pred W.adies, spirit Woodchicas. V tejto zostave sme hrali prvý raz, a myslím si, že sme sa v priebehu turnaja zlepšovali. Najväčšia práca nás zrejme čaká na útoku, ale myslím, že sme ukázali, že máme na to a keď budeme chcieť, tak to môže byť o mnoho lepšie.

Naša zostava: Bea, Beatka, Čolka, Dada, Marta, Kaja

  1. 9 Responses to “schWEIZ’09 by Kaja alebo ako Marta skoro prišla o ultimate skill”

  2. No, Marta to sice o 12 minut stihla, ale musela veľmi improvizovať 🙂

    Pekný report, Kaja. Otázka: Ty si určovala taktiku? Alebo ste sa v tom nejako striedali?

    By tmalec on Feb 24, 2009

  3. Taktiku sme kuli ja, Beatka, Colka, ale tu zonu som mala jednoznacne stopnut ja uz len preto, ze som bola long a vsetko videla a ta druha zona uz bola LTT.

    By Kaja on Feb 24, 2009

  4. no neviem, či by si Kaja nezaslúžila ukradnúť aspoň 0.75 Martinho ultimate skillu… lebo Marta len tak v poslednej chvíli čosi napísala… a Kaja napísala oveľa podrobnejšie 🙂

    By škrečok on Feb 24, 2009

  5. Nejde o kvantitu, ale o … hmm, dobrý úmysel 😉

    By Mesi on Feb 24, 2009

  6. Presne tak, a pritom prvý report v podstate napisala Čolka priamo do mailu. Ale aj tak Marta si zachovala svoj ultimate skill

    By Keso on Feb 25, 2009

  7. No Marta, takze nabuduce dostanes zase pisat report, aby si predbehla Kaju nielen v case, ale aj v kvalite:) A Kaja ma u mna plus (mozno aj vyznamne:) ) za fakt pekne napisany report.

    By Čolka on Feb 25, 2009

  8. A este ja dplnim nejake info co ma napadlo pri citani tohto reportu:) Ten Schweiz loook Kaja, to bolo fakt dobre a aj celkovo tvoje speakovanie v kolecku, dakujem ti, naozaj ti to islo:) a to nehovorim len za seba. Najviac asi dodam k zapasu proti taliankam, kedze kaja si tam dala pauzicku taku nechcenu.
    Zapas proti taliankam sme mozno sprvoti podcenili, utok zmatocny, hlupe chyby, proste same sme si to kazili a to tie talianky nehrali nic moc. Pozitivum tohto zapasu je nase psychicke vschopenie. Zacali sme sa hecovat, padli nejake fakt pekne obrany, Kaja, Beatka, Marta myslim, ze tu mala taky dobry zakrok, ja som si dala hendaca. Potom sa Kaja zranila, teda, pravdupovediac v zapale hry vyletela z telocvicne, kde uz neviem ako presne si to odskakal clenok. To sme ich uz zacali dobiehat a z povodneho nepriazniveho stavu 2:4 sme to dorovnalli. Kajin prichod na ihrisko nas tim zase posilnil. Viedli sme o dva, podla mna bolo 8:6 ked sa zahlasil posledny bod a vyhra bola nasa. Posledny bod po velkej hrbe turnoverov uzatvara skore 8:7

    Hra s Woodchicas, ja si viem predstavit to zahrat lepsie, aj som si to trosku predstavovala, aj ked treba priznat, ze bemky hrali fakt super a boli zohrane. Nevedeli sme im branit tie overheady, ale inac vraj to bol pekny zapas. Neviem osobne posudit som zaujata, to skor chalani co to pozerali mozu.
    Zapas o tretie… neviem, tu fakt neviem kde sa stala chyba, vlastne viem:D ale radsej nepoviem a hanbim sa do tricka. Ale unava a odohranie turnaju v 6tich zahralo svoje, utok lezerny, dost sme sa trapili. Ja osobne som velmo chcela vyhrat a isla som na dno, ale nestacilo to. Nevadi, pevne verim ze najblizsia odveta bude sladke vitazstvo.

    By Čolka on Feb 25, 2009

  9. no, nechcela som to az tak podrobne popisovat, vypisala som najdolezitejsie veci a takezaujimave momenty:D ale tak kazdy ma radsej iny text, mne by sa nic moc dlhe nechcelo citat a myslim, ze som to napisala dostatocne zo svojho pohladu.. 🙂

    By marta on Feb 26, 2009

  10. Nevyhovaraj sa, Kajin report uz na prvy pohlad zaujme upravou a urcite ma ovela vyssi obsah uzitocnych informacii. Aj ked je pravda ze kvoli dlzke som si ho ani ja este stale neprecital….

    By Bus on Feb 28, 2009

Post a Comment