Plastic cup 2017 – Pirate edition (Outsiterz Redefined)

7 July, 2017 – 12:29

Toto bol môj prvý turnaj na pláži, kde som aj hrala a nie len nosila vodu hráčom (zimné ITFko bolo síce na piesku, ale nie na pláži). Tešila som sa, aj keď som vedela, že na piesku sa nebehá tak ľahko, ako na tráve a človek sa rýchlejšie unaví (k čomu ja ani ten piesok nepotrebujem :D).

Keďže turnaj bol na Rudave, z Bratislavy čo by kameňom dohodil, išli sme tam až v sobotu ráno. O fun turnaj v pirátskej tématike bol veľký záujem, tak sme mali dva tímy, Outsiterz a Outsiterz Redefined, kde sme boli ZuzkaM, Janka, Kika, Marek, MaťoS, Foxo, Emil, Pedro, Lukáš, Kajo.

Rozdelenie zápasov bolo podľa švajčiarskeho systému, kde by mali proti sebe hrať rovnocenné tímy a ranking sa upravoval podľa bodov získaných z odohraných zápasov. Ďalším nezvykom bolo, že aj keď to bol pull play (po bode sa mení smer útoku a pull-uje sa z čiary), mohli sme striedať kedykoľvek počas bodu (akoby continuous). Bonusom bola možnosť získať dva body – ak zo zóny do zóny hodí baba na chalana alebo chalan na babu. Hrali sme štyri 25 minútové zápasy v sobotu a štyri v nedeľu.

Plastic Cup 2017 - Spikeball

Prvý zápas sme hrali proti Rainbow banana. Trvalo nám, kým sme si zvykli na piesok a na to, že treba behať. 🙂 Súper robil veľa nevynútených chýb, ktoré sa nám darilo trestať. Vyhrali sme 7:5 a mali sme hodinu a pol do ďalšieho zápasu. Voľné chvíle sme využívali na raňajkovanie, hranie spike-ballu a kúpanie sa v jazere.

Plastic Cup 2017 - Outsiterz Redefined vs Rainbow Banana

V ďalšom zápase sme porazili Hory Lesy 10:5. Treba podotknúť, že na našej strane bol alkohol v ich obežnom systéme a tým pádom veľa nevynútených chýb. Samozrejme sme sa snažili hrať lepšie a pomaly sme si zvykli na vietor, ktorý si robil s diskami, čo chce, ak sa nehodili správne. V spirite sme určite dostali aspoň jeden bod navyše za Kikine chytenie disku v špagáte. 😀

Po veľkej pauze a výbornom obede na hodoch v Závode sme hrali proti českým Left Overs. Síce sme prehrali, ale iba o jeden bod – 5:6. Na tesno sme prehrali aj v mini hre, ktorú sme si zahrali po kolečku – tanky. Každý tím vybral jedného hráča, ktorý bol “hlaveň” (vyšlo to na mňa :D). Ostatní hráči sa postavili oproti sebe a chytili ležiacu “hlaveň” na ruky. Tímy stáli v určitej vzdialenosti od seba a “hlavne” si hádzali disk. Ak niekto disk nechytil, alebo ho hodil príliš mimo, jeden z podopierajúcich spoluhráčov musel tank opustiť. Musím povedať, že sa mi darilo chytať disky, ale bratia Česi majú túto hru už natrénovanú a tak ma ostal držať iba chudák Emil (ďakujem za heroický výkon!), až kým som nedropla ďalší disk. Môj dovtedy biely dres bol zrazu tmavo pásikavý, ako ma všetci držali zapieskovanými rukami. 🙂

Plastic Cup 2017 - Outsiterz Redefined vs Left Overs

Turnaj by nebol turnajom, keby si Outsiteri nezahrali proti sebe a tak sme si posledný sobotňajší zápas dali proti nášmu druhému tímu. Oba tímy sa snažili dať zo seba to najlepšie, ale druhému tímu to išlo lepšie a napriek dvojbodu od Pedra na Zuzku sme prehrali 4:8. 🙁

Plastic Cup 2017 - Outsiterz Redefined vs Outsiterz

Po večeri sme postavili stany a presunuli sa späť pláž, kde Pedro so Zuzkou statočne bojovali za náš tím v beer-race a išlo im to veľmi dobre! Po beer-race nasledoval glow-ultimate, keď sme dostali svetielka na ruky aj okolo krku, boli sme rozdelení na zelený a fialový tím a hrali sme s červeným svietiacim diskom. Hralo sa mi lepšie, ako cez deň, asi aj vďaka tomu, že som nevedela, komu nabieham, či môjho spoluhráča bráni niekto veľmi dobrý, proste všetko to bolo nepodstatné, skóre sa nerátalo a všetci sa super bavili (asi sme sa snažili až moc, v nedeľu som potom až tak nevládala.. 🙂 http://generiquesindiens.com/ ).

V nedeľu bolo horšie počasie, viac fúkalo a občas aj pršalo. Z pláže sme sa teda presunuli s vecami pod stany – veľmi som ocenila, že som si konečne nezabudla doniesť stoličku. 🙂 Hrali sme až o 9:30 so SkySkudy, takže sme stihli aj poriadne raňajky pred zápasom. Stav 4:2 naznačuje, že kvôli vetru bolo veľa turnoverov a menej bodov, nevedeli sme si ani poriadne prihrať. Posledný bod sme dali cez nejaké veľmi podivuhodné roztrasené hody, ktoré sa nejakým zázrakom podarilo chytiť. Zápas sme síce vyhrali, ale boli sme ešte prispatí a naša hra vôbec nebola ideálna.

Druhý zápas bol proti nemeckým Hund Flach Werfen, ktorí mali jednoznačne najlepšie pirátske kostýmy. Vedeli sme, že sú dobrí, ale išli sme do zápasu v plnom nasadení a nevyzeralo to až tak zle, ako vraví skóre 6:11. Po zápase sme si opäť zahrali mini hru, iné tanky: všetci sme sa dali do kruhu oproti sebe, na kolená a na lakte. Cieľom hry bolo dostať sa na druhý koniec kruhu s tým, že tank sa môže hýbať iba vpred (nie vzad, ani bokom). Vyrazili sme naraz, v strede nastal veľký tresk a hmýrenie sa. Moja teória preliezť vrchom cez všetko, čo mi príde do cesty, bola celkom dobrá, ale moje nohy zostali zaseknuté v tlačenici. Horko-ťažko som sa odtiaľ dostala a úspešne dorazila do cieľa, ako potom aj všetci ostatní. 🙂

Poobede sme hrali s maďarskými Féhervár Lions. Zo začiatku sme boli prispatí, potom sme sa prebrali a zamakali, ale na výhru to nestačilo… Zápas skončil 8:10.

Posledný zápas o 8. miesto sme hrali proti Školke Terrible Monkeys, ktorí stále hrali na dve baby a snažili sa dávať dvojbody. Nám sa jeden podaril, od Pedra na Kiku. Bol to relatívne vyrovnaný súboj, ale na konci času sme prehrávali o dva body. Naša jediná šanca na výhru bolo dať dvojbod a potom vyhrať universe point. Od polky ihriska sme dumpli disk späť do našej zóny, Kika bežala do druhej zóny, Pedro hodil Kike na dlhú, všetci obrancovia Kiku obkľúčili, tá ten disk skoro aj chytila, ale žiaľ len skoro. Znova sme dali obranu a skúsili sme teóriu, že Kika bude hádzať na troch chalanov v zóne, ale jej hod nebol úspešný. Po ďalšej obrane som Kiku vystriedala ja, ale nechytila som nie úplne ideálnu Foxovu prihrávku na dump. 🙁 TM mali teda disk pri zóne, víťazný bod hodili Emilovi pomedzi nohy 🙂 a skončilo to 9:12.

Po tomto turnaji sme boli všetci zničení, ale bola to sranda, mali sme dobré počasie, kúpali sme sa v jazere, v organizačnom stane bola mraznička plná nanukov, proste pekný víkend za nami.

Plastic Cup 2017

Zostava: ZuzkaM, Janka, Kika, Marek, MaťoS, Foxo, Emil, Pedro, Lukáš, Kajo

Umiestnenie: 8 z 20

 

Report by Janka, fotky by Kus Plastu

Post a Comment