HMSR open 2018 očami Bolva

21 February, 2018 – 21:43

Ahojte všetci, pre tých ktorí ma nepoznajú, volám sa Bolvo. Nehrám tento šport dlho, no možno o to paradoxnejšie je, že jeden z mojich prvých turnajov v ultimate boli HMSR v kategórii open.

Bola to púť plná sebazaprenia, vášne, lásky pre hru a šťastných koncov. Pre ostatne tímy. Nie pre nás. Či?

Bolo nás 7. Príjemný počet na 5na5 – kový turnaj s continuousom, hovorím si.
Prvý zápas sme hrali proti veľmi silnému súperovi zo Senice s kreatívnym názvom a krásnymi hráčmi (áno o tebe hovorím Sury). Kajo bol tento turnaj bezchybný na flipoch, čiže už dopredu hovorím že každý zápas sme začínali útokom. Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou a autorom prvého bodu v zápase sme boli my. Tam sme však tak nejak aj ostali a “kusplasťáci” nám stihli prasknúť nejakých tých výchovných šesť bodíkov. Citujem (alebo skôr parafrázujem) Suryho “vy ste nám dali fakt dobrý prvý bod, a vtedy sme si uvedomili, že by sme asi mohli začať aj brániť”. Prvá polovica skončila snáď nejak 10:3. V druhej sme sa však schopili a začali hrať tak, ako sme naozaj chceli. Zápas bol zábavný, dali sme asi 7 bodov, naši protivníci asi trojnásobok.
7:26  

V druhom zápase sme však narazili na lokomotívy. Teda skôr oni do nás. Dali nám snáď 10, kým sme my stihli dať jeden, a tak nejak sa to s nami tiahlo celý zápas.Čo narobíš, ked juniori hrajú proti eventuálnemu finalistovi turnaja.
4:25

Súperom v treťom skupinovom zápase boli páni z tímu Discredit. V zápase sme sa snažili, boli hrateľní, no opäť na našej strane rozhodovali pozahadzované disky/zlé rozhodnutia. Samozrejme, z vlastných chýb sa najlepšie učí.
10:20

Posledný zápas v sobotu proti Mentálom, pre mňa osobne asi najzábavnejší zápas, no vzhľadom na náš počet, sme boli všetci extrémne vyčerpaní. Chlapi zo sadu Janka Kráľa však na tom neboli o nič lepšie, boli hádam jediný tím ktorých bolo v sobotu menej než nás, a teda konkrétne presne 5, len tak tak že nastúpili. Na začiatku sa nám dokonca podarilo viesť o tri body, no náskok sme nedokázali udržať. Poprehadzovali nás tam takými tými halovými hodmi z rohu do rohu cez cele ihrisko, nám tam vyšli nejaké celkom pekné akcie.
7:20

Dali sme si kebab, večeru, a išli sme spať. Na nič viac nikto nemal energiu.

Druhý deň sa začínal zápasom proti dedom v ružových dresoch, no aby som ich tu len nehanil, keby ich nebolo 6, tak nás ubehajú. Akože seriózne. Vyhrali, ale pozor, musím sa pochváliť, aj keď samochvála smrdí, blysol som sa v tomto zápase takým layoutíkom, že mi až okuliare spadli. Zápas proti Expendables bol skvelý, dokonca sa nám podarilo udržať bodový rozdiel pod desiatkou.
10:16

Náš posledný zápas turnaja bol opäť proti Mentolkam, a tento krát už neboli 5 ale pozor, 6 a Kajo ako kapitán tento zápas zhodnotil ako najlepší zápas turnaja. Ja si ho fakt vôbec nepamätám. Ale ostatní chalani tiež vraveli že bol super. Tak asi bol.
6:21

Pred turnajom sme si setli nejaké predsavzatia a sústredili sme sa na to aby sme ich splnili. Čo sa nám patrične aj podarilo, myslím si. Nehrali sme na výsledok, neprišli sme tam vyhrávať, prišli sme zbierať skúsenosti, a plniť predsavzatia. Jediná škoda bola, že Maťo Silný si poranil už načaté rameno a Frogi si čosi porobil s členkom. Tak zranenia vždy mrzia.
Aby som to uviedol na pravú mieru, všetci sme si to tam užili. Teda verím tomu.

Report by Bolvo.

(tu je aj alternatívny report o HMSR 2018 open)

  1. 2 Responses to “HMSR open 2018 očami Bolva”

  2. Velmi pekny popis expendables :).

    By Ajka on Feb 22, 2018

  1. 1 Trackback(s)

  2. Feb 21, 2018: Outsiterz » Blog Archive » HMSR open 2018 očami Filipa

Post a Comment