Report z HSMR-W

13 March, 2018 – 21:28

Hoci známe porekadlo hovorí, že Lepšie neskoro ako nikdy, moja skromná frisbee kariéra ma naučila, že to rozhodne neplatí pri písaní reportov. Aby totiž do hráčskych análov mohli byť zapísané všetky užitočné postrehy a  taktiky  a správa z turnaja nebol len  blogerský egotrip či umelecký opis z maturitného slohu, treba sa riadiť menej obľúbeným príslovím: Čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra. Nuž, tak nabudúce!

Halové majstrovstvá Slovenska pre nás začali v nedeľu 25.2.2018, keď sme sa krátko po pol šiestej ráno vydali na cestu z Bratislavy do Krupiny. Prečo práve do Krupiny, mi dlho vŕtalo v hlave: či je to rodné mesto nejakej žijúcej frisbee legendy alebo miesto pôsobenia úradujúceho majstra Slovenska- v oboch prípadoch mínusový bod pre mňa, že ich nepoznám!( Druhý mínusový za to, že mi nenapadli finančné náklady za prenájom haly.)  A hoci v cieli som vystúpila jemne vytrasená s rannou nevoľnosťou( cestovnou!), Krupina ako obec, rovnako ako športová hala ma veľmi pozitívne vizuálne prekvapili, čo predznamenávalo príjemný turnaj. Absencia plagátov bájnej frisbee legendy či tímu krupinských víťazov zas naznačovala, že sa ňou má stať práve dnešný víťaz.

Do turnaja sme úspešne vstúpili víťazstvom nad tímom Kus Plastu- Kus Ženy ( 13:4). Z príjemného pocitu nás ale rýchlo vytrhol zápas proti D- Foxes, v ktorom po prvých vyrovnaných 10 minútach pri skóre 5:5, Líšky prefíkane postavili z vlastných tiel pohyblivé steny , ktorými obkľúčili handlerov a znemožnili nám jednoduché a efektívne rozohrávky do voľného priestoru, s čím sme si, bohužiaľ, až do konca zápasu nevedeli poradiť ani technickejšími hodmi, ani premyslenejšími nábehmi v poli. Lišiacka dôslednosť pri bránení vedúca k turn- overom v blízkosti našej zóny sa odzrkadlila v jednoznačnej prehre 5:11. Víťazstvo 13:5 nad KEFEARom  na chvíľu zlepšilo moju náladu a vrátilo ma späť do dravého boja o medailu, no radosť vystriedala radosť iná- smútok z ďalšej, tento krát mimoriadne tesnej, prehry s tímom North Side Women 6:7. O to viac, že zápas bol celý čas veľmi vyrovnaný a prehra bola výsledkom našich individuálnych chýb  a neschopnosti úspešne skórovať pri vlastnom útoku. Ďalšia jednoznačná výhra 11:2 nad Baníkom Lásky Prievidza nás posunula do boja o medailové 3. miesto a priznávam, že som sa už v slastných predstavách videla s bronzovým kovom okolo krku označená na facebookovej fotke lajknutá minimálne 100 priateľmi. Satisfakcia o to väčšia, že som k triumfu prišla ako slepé kura k zrnu. Žiaľbohu, hoci niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, to tento krát nemalo takto dopadnúť. Tím North Side Women nastúpený na ihrisku nebol  déjà-vu v mojej hlave, ale veľmi reálny súper, navyše namotivovaný predošlou výhrou, ktorú mienil zopakovať. Trpkú prehru 9:10 v opäť vyrovnanom zápase som si tak navždy zapamätala ako moment, kedy som musela pripustiť, že aj imaginárny 1 lajk  by bol príliš pre niekoho, kto, ako ja, nevie hodiť  normálny forehand, keď treba. Je zbytočné ďalej opisovať moju sebaľútosť, plač a škrípanie zubami za celý náš tím, či individuálne technické a taktické kvality našich hráčok, o ktorých vy všetci viete. Ja o nich dnes vydávam svedectvo a toto svedectvo je pravdivé.

Finálne poradie:

  1. D-Foxes
  2. U.F.O. Women Power
  3. North Side Women

 Na záver len slovami Laca Borbélyho: Ďakujem za pozvanie a želám príjemné brieždenie. 

Report by Majka

  1. 3 Responses to “Report z HSMR-W”

  2. wau Majka, mas odo mna jeden neimaginarny lajk. mala by si niekedy napisat nejaky report z viacdnoveho turnaja. uplne do popuku, evidentny talent 🙂

    By skrecok on Mar 14, 2018

  3. Perfektny report :).

    By Ajka on Mar 14, 2018

  4. Perfektny report :). Musime ta bravat na viac turnajov :). Aby sme sa lepsie zohrali a aby bolo viac takychto reportov…

    By Ajka on Mar 14, 2018

Post a Comment