EUCQ-E women 2018 v Šardiciach

14 September, 2018 – 23:22

Na konci mája nás čakal najdôležitejší turnaj roka – regionálna kvalifikácia do európskej klubovej ligy. K tomuto turnaju smerovala aj naša príprava počas roka. Síce sa niektoré novinky netešili na tréningoch moc veľkej obľube, ale počas turnaja sa doladili a dokonca obľúbili, keď sme sa viac zohrali. Na turnaj sme šli v kategóriách Women a Open. Baby sme hrali prvý zápas v sobotu o ôsmej ráno, zatiaľ čo chalani začínali až o jedenástej. Navyše hrali nejaké zápasy aj v susednej dedine, alebo zároveň s nami, takže sme sa počas turnaja moc nestretli.
Vyrážali sme v piatok večer a predbehla som Janku :). Síce iba vďaka diaľničnej známke, ale na to sa história nebude pýtať. V Šardiciach sme spali už v tradičnom vínnom sklípku nad ihriskami. Je úplne super ísť na turnaj, kde netreba rozkladať a skladať stan a dá sa spať v posteli. Večer nás ešte pán domáci ponúkol domácim orechovým likérom a potom rýchla porada a spať.
Ráno skoré vstávanie, malé raňajky začalo sa hrať… Zápasy si už moc nepamätám, keďže je tento report písaný so 4-mesačným meškaním. Preto vám atmosféru turnaja priblížim v rozhovore so spoluhráčkami:

Ako ste hrali? Aký bol cieľ turnaja?
VČ: Sobota super odohraný turnaj. Hrali sme presne to, čo sme si povedali – tímovo.
BM: Pre mňa boli super momenty, keď sme rozbehli cez dve nahrávky hru, a potom sme mali krásny flow až pred zónu. Vtedy som si vždy povedala, že motivačný kec – sme jeden tím je pravdivý.

Ako vám vychádzali taktiky?
JN: Čo sa týka toho hexu, asi viac báb si naň časom zvyklo a prestali sme sa toho báť, ako na tréningoch.
AK: Veľmi sa mi páčilo ako sme sa zlepšovali v taktikách – asi top moment bol, keď som na čiare povedala, že ideme útočiť normálny stack a bola som prehlasovaná, že chceme radšej mex a potom bol z toho bod.
BF: Baby PDečky boli dosť šokované našim systémom hry a na sidelajne sa u nich strhla obrovská diskusia a snažili sa ten problém riešiť. Horlivo im pomáhali aj ich chlapi, ktorí sa tiež snažili analyzovať situáciu.

Aké boli výsledky zápasov?
Ultimate central: OutS:3SB (9:15); OutS:Bambi (12:15); OutS:PD (6:15); OutS:Whatever (15:1); OutS:Terrible Monkeys (6:15) a OutS:KS…Flowers (10:15).

To ste toho moc nevyhrali. Hralo sa zle? Aká bola atmosféra v tíme?
AB: Partia a nasadenie na ihrisku výborné. Mrzí ma že sme to nepretavili do lepších výsledkov.
JB: Inak atmosféra a partia super, aj keď sa nám nedarilo, neboli sme na seba nepríjemné.

Čo ten zápas s PD?
AK: Môj osobný traumat je, že sme proti PD nevedeli v druhom polčase účinne zmeniť taktiku, keď oni vymysleli čo robiť s Mega a s Mexom. Mohlo by to byť ešte zaujímavejšie. Prvý polčas bol perfektný.
VČ: PDečka to bolo veľké prekvapenie. V tomto zápase nám chýbalo jedno – triezvy pohľad na taktiku. Oni proste dokázali zareagovať na našu taktiku promptnejšie ako my na ich.

A Terrible Monkeys?
BH: Ruky hráčok sa takto po ránu zatvárali nejak príliš pomaly a neskoro. Treba sa vedieť zobudiť. Zlé chytanie disku sa vo veľkom prejavovalo už počas rozcvičky. Keď vidíme, že existuje takýto nedostatok, treba ho počas rozcvičky odstrániť.
BM: Oproti iným turnajom som mala pocit, že sme mali príliš veľké množstvo dropov. Asi to bolo spôsobené kondičkou alebo niečím podobným, ale ani to mi celkom nedáva zmysel, lebo sme dropovali konštantne počas celého turnaja. Takéto dropy potom súperky vedeli potrestať. My sme tresty súperkám nevedeli dať takou rýchlosťou.
ČČ: Neskutočne veľa osobných chýb dropov, dropov, dropov a zlých prevedení. Oveľa viac ako v sobotu. Čo povedať tímu, keď dropuje? Chytaj to?

Zápas s Whatever ste vysoko vyhrali. Hrali ste pekne?
VE: Tu oceňujem, že napriek slabému súperovi sme si hrali celý čas svoju hru a nenechali ich hrať to ich.
BE: Proti Whatever sme mali rýchlostnú aj taktickú prevahu a schuti sme si každá vyskúšala, čo v nej je 🙂

Ako to celé hodnotíte? Čo by ste poradili hráčkam do budúcna?
BA: Over all podľa mňa atmosférou jeden z najlepších náročných women turnajov. Odhodlaním a snahou si myslím, že tiež veľmi vysoko na mierke.
JA: Možno by sme sa častejšie mohli rozbehnúť na dlhú.
AJ: Skoršie incuty.
BE: Bolo by dobre zlepšiť kondičku.
ČO: Hádzať, chytať, hádzať, chytať a do tretice zase hádzať a chytať.

Najlepší moment turnaja?
WP: Kráľovská svadba medzi zápasmi a televízor na ktorom šla pustiť.

Aká ste boli zostava?
http://www.outsiterz.org/turnaje/turnaj.php?id=368: Ajka, Baška, Bea, Čolka, Janka, Maja, Timka, ZuzkaM a veľká pomoc z Kusu plastu: Wendy a ZuzkaH, a z Baníka lásky Lenka a Nika

Kto písal report?
Ajka. Môžete si tipnúť koľko rôznych ľudí odpovedalo na otázky.

Post a Comment