Výborný výsledok na EUCR-E X

26 August, 2019 – 15:10

Víkend 24-25.8 2019 sa už tradične vo Veľkých Bíloviciach konalo kvalifikačné kolo v kategórii mix na finálový turnaj EUCF. Postupové kritéria boli kruté, postupovali prvé dva tímy z turnaja. Nám sa na turnaj podarilo kvalifikovať z posledného postupového miesta z MSR-X a preto sme boli nasadený ako slovenská 4. To znamenalo dva silné tímy už v skupine a na postup do TOP 8 sme museli skončiť najhoršie druhý. Poriadna výzva pre náš silne omladený tím.

Tento rok prejavilo o klubovú súťaž viacero slovenských tímov. Okrem tradičných Iron Horse, aj NorthSide Turzovka, Baník Lásky Prievidza a Košický Kefear. Iron Horse mal tento rok trošku sťastie, nakoľko po pokazených MSR-X nemal zaručené postupové miesto zo Slovenska. Keďže ale turnaj nemal naplnenú kapacitu, organizátori zobrali Iron Horse ako náhradníkov.

V skupine sme mali ako jednotku turecký SteamHuck, potom dvojku Baník Lásky a ako posledný nasadení boli rakúsky DiscFiction.

Náš prvý zápas bol práve proti DiscFiction. Po prehratom polčase 5:8 sme zápas zvládli a vyhrali 15:11. Druhý zápas bol proti SteamHuck a oni nenechali nič na náhodu. Hrali dobre, boli lepší prehrali sme 7:15. Posledný skupinový zápas proti Baníku Lásky mal rozhodnúť o postupe do TOP8.

EUCR-E X, Veľké Bílovice 2019

EUCR-E X

Vďaka zaváhaniu Baníku proti DiscFiction sme si mohli dovoliť aj prehru o dva body. Zápas veľmi napínavý, zo začiatku zápasu mal Baník navrch. Aj napriek fantastickým obranným zákrokom Kika Čabalu Baník polčas vyhral. V druhom polčase sme si vymieňali body, zlepšovali obranu a prišla malá ale intenzívna búrka. Od tohoto momentu si Baník akoby prestal veriť a my sme zápas otočili a vyhrali 13:11. Skončili sme na druhom mieste v skupine a v nedeľu nás čakal zápas proti Iron Horse o semifinále.

Do zápasu proti Iron Horse sme nastúpili veľmi zodpovedne . Potrestali sme ich prvé zaváhanie brejkom a následne sa nám darilo vymieňať si body. Vyhrali sme polčas a po polčase sme pridali ešte ďalší brejk. To už Iron Horse položilo a vyhrali sme 15:10. 

Vďaka nočnému dažďu sa redukoval počet zápasov a aj samotné pauzy boli kratšie. Po asi 40min pauze sme nastúpili do semifinále proti domácim Leftovers. Leftovers uz dva krát za sebou boli účastníkmi finálového EUCF turnaja a berú mix veľmi vážne. Hrali veľmi pekne mixovo. V tíme mali namixovaný správny pomer skúsených a veľmi dynamických hráčov. Ich ženy hrali vynikajúco a my sme hrali s nimi napriek menším skúsenostiam vyrovnanú partiu trištvrtiny zápasu. Škoda pár chýb k záveru zápasu, prehrávame 11:15. Z našej strany veľmi dobrý výkon proti silnému súperovi. Vďaka za hru Leftovers!

2019_eucr-x-s, Veľké Bílovice

2019_eucr-x-s, Veľké Bílovice

Posledný zápas proti SteamHuck sme hrali v podstate hneď po skončení semifinále. Tam SteamHuck nenechal nič na náhodu, bol fyzickejší a precíznejší. Snažili sme sa hrať aspon jednotlivé úseky hry a učiť sa. Zahrali sme pár veľmi pekných momentov, zapájali sme viac naše menej skúsené hráčky. Poučný zápas ale prehra 6:15.
Nakoniec si z turnaja odnášame celkové štvrté miesto a najlepšie umiestnenie z pomedzi slovenských tímov.

 

Post a Comment