Winter Liga 2009 – Pro

17 April, 2009 – 17:11

Sám tvrdím, že report je najlepšie písať hneď po turnaji a sám to nedodržujem. Tajne som dúfal, že sa niekto pokúsi napísať report aj za PRO tak sám od seba. To by bolo fajn ale zázraky sa nedejú a preto píšem report ja a takto neskoro. Aspoň dám šancu v príspevkoch aby ma opravovali. Faktom ale zostáva, že nie sme poslední, ešte tam chýba open report.

Cestu opísali už v reportoch za women a juniorov. Venujme sa preto samotnému turnaju. Skupinu sme mali utešenú Cotarica, Bigez. Postupujú prví dvaja. Ciel jasný, postúpiť hore na úkor kohokoľvek.

Prvý zápas Cota. Nastúpili sme odhodlane, väčšina súpera nepoznala, takže sa ho nezlakli. Bol to prvý zápas a to hovorí o podanom výkone oboch tímov. Cota hrala v tomto zápase asi svoj najhorší zápas na turnaji a bola určite poraziteľná. My sme však hrali nie najlepšie a na víťazstvo to nestačilo. Prvá polovica zápasu bola vyrovnaná a až neskôr sa cote podarilo získať náskok ktorý si udržali až do konca. Prehra 14:9 bola až veľmi krutá.

Druhý zápas mal rozhodnúť, či vôbec budeme mať šancu postúpiť do horného poolu. Začali sme dobre. Škrečkovi sa podaril hneď v úvode callahan a to už je niečo proti tak skúsenému súperovi. Zápas to bol z našej strany vydarený, držali sme si jednobodový náskok počas celého zápasu. Bigez vyzeral trošku odovzdane akoby stále čakal kedy my začneme kaziť. Kaziť sme nezačali a maximálne sme im prekazili radosť na konci keď sme vyhrali 13:12.

A sme hore! Prvý ciel splnený.

Hore sa hrá swiss draw a dostávame Wunderteam. Začína veľmi fúkať. Tieto podmienky nám nevyhovujú, predsa len je to prvý turnaj vonku. Povedali sme si taktiku pass and zone a po polovičke zápasu prehrávame 1:7. Evidentne nefunguje ani zona ani pass. Meníme taktiku na osobku a wunderu začíname robiť vrásky po tele. Smola pre nás, čas je neúprosný a prehrávame 6:7. V prípade swiss draw najlepśia možná prehra. Nespokojní ale ideme ďalej.

Dostávame Frizmi. Chceme jednoznačne vyhrať. Začiatok je super, polahky dávame body ale potom to prišlo. Vetrík Petrík sa neukludnil, Frizmi pod taxikárovou taktovkou nasadili zónu kde zatvárali dump aj swing a my sme ostali bezmocní. Čo nám vetrík pokazil to im pomohol. Katastrofa 6:13 a padáme dolu až tam.

Sprcha, na večeru rezeň s hranolkami a ja fičím domov do svojej postele.

Nedeľa ráno hráme proti Flugsaurierom. Toto nebude ľahký zápas a ani nebol. Chceli sme vyhrať a vyhrať s čo najväčším bodovým rozdielom aby sme sa posunuli vyššie. Počasie bolo pekné jarné, čiže pršalo. Vo veľmi peknom zápase, keď súper mal možnosť útoku na víťazstvo, dokonca dva krát vyhrávame o bod a sme radi aj za túto výhru. Výsledok 11:10.

Hra o umiestnenie, znovu Flugsaurier. Zápas dostal nový nádych keď im prišli pomôcť hráči z Insiders a dážď zmohutnel. My sme hrali dobre a celkom s prehľadom vyhrali 10:8.

Nakoniec končíme na deviatom mieste, ďaleko za celkovým cielom ale turnaj aspoň ukazuje čo je dobré a na čom musíme ešte popracovať.

Nedá mi nespomenúť štyri Škrečkove turn-overy v jednom zápase kde z toho bol len jeden súperov bod. Úkaz je to teda nevídaný.

Spirit získala cotarica.

Naša zostava:  Branki, Pinďo, Keso, Pedro, Xao, Mesi, Kubo, Škrečok, Maty

  1. One Response to “Winter Liga 2009 – Pro”

  2. Hmm, no ja by som aj napísal, ale keďže som v poslednej dobe kradol ultimate skilly, už sa mi zdá čudné písať x-tý report a neprispieva to k rozmanitosti 😀 A navyše, vymyslel si súťaž o skilly a toto je tak pomimo, tak sa asi ľuďom nechce.
    Celkom pekný report až na ypsilony v množnom čísle prídavných mien 🙂

    By Mesi on Apr 19, 2009

Post a Comment