HMSRW 8.3.2020 – Outsisterz Classic

22 March, 2020 – 15:28

Tento report je skôr o pocitoch, ako o zápasoch, keďže ja si nepamätám minulý bod a nieto ešte celý turnaj po dvoch týždňoch.

Veľmi ma teší, že sa rozrástli rady Outsisterz a že sme na majstráky postavili až 3 tímy. Niekedy sme mali problém aj s jedným. Tento turnaj bol v 2014 mojím prvým v živote a hrala som aj na väčšine nasledujúcich ročníkov. Pozvánka pre kojace a neaktívne hráčky bola lákavá a napriek tomu, že som vyše roka nebehala, som sa prihlásila.

Kapitánka Ajka nakázala v rámci prípravy aspoň raz si zabehať a aspoň raz zahádzať. Spojila som príjemné s užitočným a jeden pekný deň som zobrala kočík a išla s ním behať na nábrežie. Je to ťažšie, keď má človek ruky na kočíku a nemôže nimi hýbať, ale dá sa na to zvyknúť. Bola som na seba hrdá, keď po mne pokukovali ľudia idúci z práce na obed. Ďalšie dni bola hrozná svalovica, ako sa dalo čakať. Aj to hádzanie sa nám podarilo, stretli sme sa 4 baby v Medickej a Pedro s Marcelom ako vzorní oteckovia zatiaľ kočíkovali deti.

Necítila som sa pripravená na turnaj, ale naše očakávania boli zabaviť sa a nezraniť sa, s heslom, že my môžeme iba príjemne prekvapiť. Do haly som sa dostavila včas, aby som sa stihla poriadne rozcvičiť aspoň pred prvým zápasom – potom sa mi už nechcelo a nemala som energiu nazvyš. Taktika bola šetrime sa a kto vládze, nech behá. Môžeš skúsiť hodiť aj odvážnejšie, ale keď ti to tretíkrát nevyjde, už to nerob.

HMSRW 2020 - Outsisterz A, B, Classic

1. zápas proti Baníku Lásky bol náročný, baby boli rýchlejšie, my sme sa občas príliš snažili dostať disk rýchlo do zóny – neúspešne. Zápas skončil 4:8, s čím bola kapitánka spokojná, na každé dva ich body sme dali jeden my.

2. zápas proti Kus Plastu – Kus Ženy sme už boli zohratejšie a snažili sme sa hrať kľudnejšie a spoločne. Podarilo sa nám vyhrať 10:8.

3. zápas proti Outsisterz B, dievčatám z nášho klubu. Poznala som tak 3 baby, zvyšok samé nové tváre, samé mladé baby. S mužom a dieťaťom na krku si človek uvedomí, že mladosť má pomaly za sebou. 😁 Baby boli behavé, nebáli sa disku, pre mňa to bol plnohodnotný zápas, aj keď skóre 9:1 hovorí inak, predsa len máme trochu viac skúseností a lepší prehľad na ihrisku. Ten jeden bod, čo baby dali, všetci tlieskali a skandovali, bolo to veľmi milé. Potešilo ma, keď mi obrankyňa povedala, že strašne rýchlo behám. 😁

S dvomi výhrami sme kvôli kolečku skončili tretie v skupine (boli dve skupiny po štyri tímy). Nič nebolo stratené, o umiestnenie sa práve začína hrať. Po obedňajšej prestávke sme mali 4. zápas proti North Side Women, ktoré skončili vo svojej skupine druhé. Celkom vyrovnaný zápas skončil 7:10, čo nás posunulo do boja o piate až ôsme miesto.

5. zápas proti Harpyjám sme vyhrali 10:3, ale treba dievčatá pochváliť, lebo ich bolo málo a makali ostošesť.

O piate miesto sme bojovali s KZ Wild, čo som si najprv myslela, že je skratka pre kus ženy, ale boli to mladé baby z North Side (skôr nové baby, tam sú všetky ešte mladé 🙂). Zápas bol celkom vyrovnaný, obe strany už boli unavené, nakoniec sme vyhrali 7:5. Tuším v tomto zápase mi Pedro povedal, že tá zóna nám fungovala – až na to, že my sme zónu nehrali. Bola to taká lenivá osobka s nie vždy vydareným switchovaním. 😁 Ako Ajka napísala: “Myslím, že sme z turnaja vyšli veľmi pekne – ako jediný tím sme porazili víťazky. 🙂 Na druhú stranu som rada, že sme sa nedostali do hornej štvorky. Bolo cítiť, ako nám poobede ubúdali sily. Takto sme si v spodnej skupine zahrali prijemné zápasy a s dobrým pocitom sme skončili piate. V hornej skupine by sme asi skončili so zlým pocitom štvrté.

HMSRW 2020 - Outsisterz Classic - Kjara v akcii

Tento turnaj sme inak stihli len tak-tak, kvôli korona vírusu sa o chvíľu zrušili školy a akékoľvek podujatia s veľa ľuďmi. Robili sme si v kolečku srandu, že organizátori mali zakázať objímanie a tlieskanie. Zborovo sme vždy všetky zamierili k dezinfekcii na stene.

HMSRW 2020 - Outsisterz Classic

Zostava Outsisterz Classic: (Táňa), Ajka, Silvia, Jitka, Kjara, Kika, Janka, (Matúško), Majka, Baša

Report by Janka

  1. One Response to “HMSRW 8.3.2020 – Outsisterz Classic”

  2. Príjemné zhrnutie príjemného turnaja 🙂
    Musíme takéto niečo (určite jednodňové) skúsiť častejšie 🙂

    By Silvia #23 on Mar 22, 2020

Post a Comment