Chrast 2009

15 May, 2009 – 21:43

Keďže to bol môj prvý turnaj s Outsitermi, kde som bol naozaj súčasťou Outsiterov, tak som aj tak trochu čakal, že sa mi ujde táto milá povinnosť napísať report. 😉 Asi by sa tu objavilo viac informácii (hlavne výsledkov zápasov),  keby som ho napísal hneď po turnaji, ale akosi toho času je stále tak málo… veď to určite poznáte. Kľudne môžete niečo doplniť v commentoch ak na niečo podstatné zabudnem.

Odchádzali sme výnimočne v piatok ráno, keďže turnaj v Chrasti bol tentokrát trojdňový a prvý zápas sme hrali až niekedy po jedenástej. Cesta bola dlhá, no ubehla nám rýchlo, kým sme išli po diaľnici, tak som viac-menej spal, no a potom sme sa zabávali na vtipných názvoch českých obcí. Tak napríklad – Cikháj, Svratka, no najlepšia bola trojica: Louka, Hlína, Silnice. 🙂 (spať sa už aj tak ďalej nedalo, lebo tá teta z toho GPS-ka stále niečo rozprávala) Na ihrisko sme dorazili tak akurát včas, aby sme sa mali čas prezliecť a poriadne sa pripraviť na prvý zápas.

Naša zostava: Xao, Keso, Branki, Maťo, Miťo, Škrečok, Bea, Čolka, Lenka, Dada, Mesi a ja

Pred prvým zápasom, sme si robili srandu, že si dáme cheer “čiré zoufalství”. A prvé body boli naozaj hrozné! Nový tím Figurky slonu tvorili mladý juniori, ktorí síce nemali žiadne skúsenosti, väčšina z nich ani nevedela poriadne hádzať, no mali také odhodlanie, aké vidno len u máloktorého tímu. Zo začiatku to bolo pre nás obrovské trápenie. Nepodarilo sa nám dať ani jedinú presnú prihrávku… Našťastie sa naša hra čoskoro zlepšila a zápas sme poľahky vyhrali.

Ďaľší zápas sme hrali lepšie. Veľa si z hry so SPLT nepamätám, no zápas sme jasne vyhrali. Čakal nás dôležitý zápas o prvé miesto v základnej skupine s Terrible Monkeys Masters.

Počas predchádzajúceho zápasu sa okolo nás prehnala dosť silná búrka a všetci sme dúfali, že kým začneme hrať my, tak prejde. Nakoniec dážď pomohol kvalite trávnika a na ihrisko sme nastúpili v slnečnom počasí. Čakal som odosť ťažší zápas. Začiatok naznačoval vyrovnaný priebeh, no čoskoro sme objavili účinnú stratégiu na súpera a dostali sme sa do výrazného vedenia. TM Masters mali veľké problémy prelomiť našu zónovú obranu. A tak sme zaslúžene postúpili do hornej postupovej skupiny F.

Po studenej sprche a dobrej večeri sme sa pomaly pobrali spať. Ráno nás čakal, už o deviatej, záps s Terrible Monkeys II.

Predpokladal som, že tento zápas vyhráme, aj keď sme boli oslabený o Beatku, ktorá dospávala ťažkú noc na tribúne. 😉 Dúfali sme, že aj tieto opice bude platiť to isté – dôsledná zónová obrana. Rýchlo sme si vybudovali výrazný náskok a zápas sme vyhrali.

Zápas o prvé miesto v skupine F sme hrali s Prague Devils Masters. Zápas bol veľmi vyrovnaní. Keďže tím celý súperov tím tvorili skúsení hráči, tak veľmi málo kazili a trpezli čakali na medzery v našej zónovej obrane. Mierny náskok sa nám darilo doťahovať, no pred koncom sa PD dostali do dvojbodového vedenia 9:7 a po ohlásení konca času sme vedeli, že zápas prehráme, no aspoň sme si dali posledný bod a zápas skončil najtesnejším rozdielom 9:8.

Na konci druhého dňa sme sa potretíkrát stretli s Terrible Monkeys, tentokrát s označením I. Opäť to nebol ťažký zápas.  Pri stave 7:0 sme trochu poľavili v koncentrácii a dovolili sme opičkam dať nejaké tie body.

Večer sme mali večeru v sokolovni na druhom konci Chrastu, ale večerná prechádyka bola celkom príjemná. Po dobrej večeri, na ktorú sme vśak museli dosť dlho čakať nasledoval balónikový beer race, a potom vrchol programu – skvelé divadlo od Terrible Monkeys. Pesničky o ultimate boli striedané s vtipnými scénkami zo zápasov a skvelo spracovaným Itchym a Scratchym. Semifinále sa začínalo o jedenástej, a tak sme sa mohli naň všetci pripraviť a hlavne poriadne vyspať.

Vstávanie bolo naozaj ťažké no prípravu na zápas sme nepodcenili. Mali sme nastúpiť proti výberovému tímu Disctraktor. Ak sa nemýlim, bol to jeho prvý turnaj, no bol to tím vytvorený z najlepších hráčov Českých a Slovenských tímov. Boli v ňom také mená ako Káčer, Miguel, Chorche a iný výborný hráči z PD, Žluté Zimnice a Terrible Monkeys (v iných zápasoch s nimi hrali aj Branki a Bea, ale teraz zostali verný Outsiterom 🙂 ). Disctraktor zatiaľ nenašiel na turnaji poraziteľa, a ani tím s ktorým by mal čo i len trochu problém. Pred zápasom som si vravel, že nemáme žiadnu šancu vyhrať, no po povzbudivých slovách od Kesa sme boli všetci odhodlaní podať čo najlepší výkon. Na začiatku zápasu sme na moje prekvapenie dávali jeden bod za druhým. Náš súper akoby ešte stále spal a nevedel si vôbec poradiť s našou zónou. Využívali sme každú chybu súpera a skoro vôbec sme nekazili. Rýchlo sme sa dostali do vedenia 5:0. Až vtedy sme dostali prvý bod. Rýchlo sme sa z toho však vzpametali a udržali sme náskok. Pri stave 7:1 som už začal myslieť na finále, no nášho súpera sme nemohli ani trošku podceniť. Nanešťastie sa Disctraktoru podarilo objaviť spôsob ako prelomiť našu obranu a začali dávať jeden bod za druhým. Pri stave 8:6, keď boli asi tri minúty do konca som si ešte stále hovoril, že to predsa musíme udržať. Kiežby ďaľšíbod trval o tridsať sekúnd dlhšie… Disctraktoru sa nakoniec podarilo vyrovnať na 8:8 a v poslednom bode, kde už dochádzali všetkým sily sa po niekoľkých turnoveroch podarilo Disctraktoru so šťastím skórovať. Všetci sme boli z tohoto zápasu veľmi sklamaní, lebo sme boli tak blízko finále. Celý zápas sme však hrali výborne a výsledok bol aj tak nad očakávania nás všetkých.

Do posledného zápasu, o 3. miesto, sme nastúpili proti Prague Devils. Všetci sme boli odhodlaní vyhrať a dostať sa na medailovú pozíciu. Celý zápas bol veľmi vyrovnaní. Nedovolili sme súperovi dostať sa do výraznejšieho vedenia a na konci zápasu sem dokonca viedli 8:7. PD sa však podarilo skórovať a vynútiť si posledný bod. Nakoniec nám teda pripadlo 4. miesto.

Vo finále sa stretol Disctraktor s PD Masters. PD Masters vyhrali, podľa mňa zaslúžene, o jeden bod.

Keď nám Keso eštepred prvým zápasom hovoril, že toto je len taký tréningový turnaj, ale bolo by dobré ho vyhrať, tak asi nikto z nás nečakal, že k tomu naozaj nebudeme mať veľmi daleko. Celkovo bol turnaj úplne super. Výborná atmosféra, dobré počasie a skvelá hra. Všetkým ďakujem za skvelý zážitok!

misko

PS: Mesi, aby si si nemyslel, že som na Radku zabudol, ale nakoniec som si povedal, že tu nebudem písať o Tvojej novej platonickej láske – Radke.  😀

PPS: Capuccino! 😀

  1. 2 Responses to “Chrast 2009”

  2. Hehe, čím ťa uplatil Maťo, že jeho si nespomenul? 😀
    Ale sklamalo ma, že si nepridal žiadne fotky, aby všetci vedeli, ako Radka vyzerá ;D

    By Mesi on May 16, 2009

  3. Ja by som sa zas spýtal čím ho uplatil Miguel, keď ho zaradil medzi Kačera a Chorchého 🙂 Aspoň tu je vidieť rozdielny pohľad na hráčov.

    By Keso on May 18, 2009

Post a Comment