Kimle 2005 by Keso

7 September, 2008 – 21:00

Sobota

Klasika uzatvárajúca sezónu zmenila podobu. Trend zapájať stále viac a viac nežné pohlavie do ultimate sa prejavil aj tu. Po rokoch sa turnaj mení z kategórie open na kategóriu mixed. Outsiterz hrajú v kategórii open a preto ma osobne táto zmena nepotešila. Na Slovensku žial nemáme realne pôsobiaci ženský tím a zabezpečiť aspoň štyri baby na lajne je dosť problém. Pre tento turnaj nám mali vypomáhať baby z Gratzu a potom Janka a Mariška.

Cesta do Kimle je krátka, zaberie maximálne hodinku predpisovej jazdy autom. Žiadna veda, stretávame sa v sobotu ráno o 8:00 na Zochovej ulici a okolo 8:20 vyrážame smer Kimle. Podľa rozpisu hráme prvý zápas až o 11tej hodine. Skupina je celkom zaujímavá, sme nasadení ako trojka. Pred nami je na prvom mieste Winona Raiders a Terrible Monkeys na druhom. Skupinu uzatvárajú maďarský tím UFOzd, český výber Whoever a pre mňa neznámy maďarský tím Markas-LOL.

Turnaj som zaradil do kategórie tzv. edukačných, t.j turnaj, ktorý má motivovať nových hráčov a ukázať im krásu ultimatových turnajov. Svoju turnajovú premieru si tu odbil Juro a prvý turnaj na tráve má aj Janka.

Sila tímov sa dala len ťažko odhadnúť. Dopredu som vedel, že Winona Raiders poňala turnaj podobne, Terrible Monkeys som považoval za silného konkurenta, nad UFOzd som chcel vyhrať a nad Markas tiež. Ako silný bude Whoever sa neda odhadnúť pretože tam môže hrať hocikto.

Poďme k našej zostave. Začínam našimi dievčatami. Za nás hrala Janka a Mariška. Márne som po príchode hľadal posilu z Gratzu. Sigi mi povedala, že nikto neprišiel a sľúbila, že niektoré hry odohrá s nami. No problém, stále sú to len tri baby a niekedy je treba až štyri. Krátka debata s maďarmi a sú mi prisľúbené dve baby, Oliz a Mariana. Oliz patrí medzi skúsenejšie hráčky a Mariana medzi začiatočníkov. Vôbec mi to nevadilo, keďže našim cieľom bolo hlavne si dobre zahrať.

Nepekné prekvapenie pripravil pre usporiadateľov slovenský “tím” T&T. Ako to už býva zvykom neprišiel a dal to vedieť až na poslednú chvíľu. Vrhá to fakt “pekné” svetlo na slovenský ultimate a len to dotvára celkový obraz spolu s úrovňou organizácie CEL turnajov alebo CEL finále.

No nič poďme sa ďalej venovať turnaju. Ako som už spomenul, prvý zápas hráme o 11tej proti Winone Raiders. Zaspatý úvod je naštastie na oboch stranách. Nám robí problém útok a je cítiť, že už trénujeme v hale. Kazím dve prihrávky hneď na prvý nábeh a je to také nemasné neslané. Naštastie hra sa postupne zlepšuje, stále je to s rozdielom 2-3 bodov. Winona Raiders má vo svojích radoch nováčikov a im to padá. Zlepšujeme marking, trošku začíname behať a doťahujeme je to 5:7. Oznamujú koniec času a my dohrávame rozohraný bod. Skóre je pre nás nepriaznivé, prehrávame o jeden bod. Aplikuje sa pravidlo “Cap two” a hra sa hrá do 9. Hrá sa nám dobre a zrovnávame skóre na 7:7. Ideme do obrany a znovu Winona robí chybu a my skórujeme. Nebudem to ďalej naťahovať a vyhrávame 9:7 a Winona Raiders je veľmi smutná.

Schedule je zmenené a my sa bez prestávky presúvame na druhé ihrisko, kde hráme proti UFOzd. Boli sme pekne rozohraní a tak vyhrávame. Super, už dve výhry z dvoch zápasov, to som nečakal. Máme jeden zápas pauzu a hráme proti Terrible Monkeys. Priznám sa, že si na tento zápas pamätám len trošku. Viem že nám krásne vychádzali longy a že sa Janka nepekne zrazila s Romanom. Každopadne zaknihujeme prekvapivé víťazstvo. Ak ma pamäť neklame je to 10:5 pre nás a mám radosť. Tri hry, tri víťazstvá.

Posledný zápas hráme proti Whoever, ako som povedal, môže to byť hocikto a teraz su celkom slušne obsadení. My sa nevieme nájst na ihrisku, akoby rešpekt na nás doľahol. Aj keď sa dostaneme pred zónu, hlúpy drop, zlá prihrávka no proste tento zápas nám nevyšiel. Na margo spomeniem, nehrala tu za nás Oliz ale Markéta a ešte Zdeňka z ATRUC. Každopádne nič to nemení na fakte, že sme v hre o medaile, len to bude možno kúsok ťažsie. Prehrávame 5:13 a už sa teším do sprchy.

Počasie bolo celú sobotu ako z rozprávky. Síce zima ale svietilo slniečko. Mohlo byť tak 13 stupňov, sem tam aj trošku zafúkalo, proste na Kimle nádherné počasie.

Večera je dobrá, rezeň a mäsko na prírodno s ryžou a zemiakmi a k tomu ešte aj dezert, tak to áno. Žúrka celkom v pohode, idem ako je už mojím zvykom spať okolo 23:00.

Nedeľa

V nedeľu očakávame posilu. Prichádza Branki a Evka. Pozerám kedy hráme prvý zápas, uff až o 13:00. T.j. času kopec. V noci zo soboty na nedeľu sa presúva čas o hodinku dozadu a tak je času na dospanie až až. Všetci sú hore omnoho skôr, dobré raňajky a tak sa len tak motáme okolo ihrísk a sledujeme hry. O 11tej mi Maloch z Whoever hovori niečo o hrách a že hráme o 12tej. To ma zaskočí, idem overiť a naozaj, moja chyba, hráme o 12tej. Rýchlo rozcvička príprava a hráme proti PD. A znovu to isté ako v sobotu proti Whoever, rešpekt. Slabé nábehy, hráči si neveria, nikto akoby na seba nechcel zobrať zodpovednosť. PD nehrajú nič extra ale stačí im to. Hrajú taký typický coed. Krátkymi prihrávkami sa prepracúvajú až do zóny. Ku koncu hry sa trošku prebúdzame ale nič to nemení na zlom pocite z hry. Prehrávame 3:12, kde 2 body dal Branki. No radšej zabudnúť.

Tak finále nám ušlo. Budeme hrať o tretie miesto a s kým ? No predsa s Whoever. Ideálna šanca opraviť si reputáciu. Whoever má dnes o zápas viac a mohla by to byť naša výhoda. V tíme je dobrá nálada, každý chce vyhrať. Na tento zápas s nami nastupujú dve holky z Winony Raiders Marion a Doris. Janka už nemôže hrať skrz neskutočne veľké pluzgiere, ktoré dostala od kopačiek. Nastupujeme do hry a hned od začiatku začíname dobre. Vynikajúco hrá Buty a Branki. Vychádzajú nám kombinácie a veľmi dobre bránime. Oliz hádam 5x zobrala disk Aji, Branki tiež často fake pouchom bral disky. Vyzerá že hru máme pevne v rukách, vyhrávame 10:5 a nastáva pomalý obrat. Prestáva sa dariť. Finálna prihrávka akoby vždy bola zakliata. Pár nevydarených longov z mojej strany a Whoever nasadzuje na nás zónovú obranu a doťahuje. Je koniec času a hrá sa do 14. Vyzerá to už dramatickejšie, celý tím maká. Dobrá obrana a dobrý útok, nikto ani nepomyslí, že by sme mohli prehrať. A ani sme neprehrali. Buty famózne chytá moju riskantnú prihrávku a je to tu 14:12. Víťazstvo a tretie miesto je naše! Super!

V Kimle sa organizátor vytrápil a každý hráč dostal pekný termo pohár a mohol si počas celého turnaja mohol čapovať buď varené víno alebo čaj. Z našeho pohľadu sa jednalo o vynikajúci turnaj a výsledok určite predčil moje očakávania.

Naša zostava:
Janka, Mariška a od nedele Evka.
Roman, Vavro, Dafy, Pinďo, Brano, Maco, Buty, Juro, Keso a od nedele aj Branki

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nov 5, 2021: Outsiterz » Blog Archive » Pohľad do štatistiky turnajov 5.11.2021

Post a Comment