Frisbeercup 2010

13 April, 2010 – 13:55

Na Frisbeercup 2010 sme sa vybrali s dvoma týmami. „Open tým“ išiel zbierať cenné skúsenosti. „Top tým“ išiel pre dobrý výsledok podporený dobrou hrou. Tento report je o hre „top týmu“.

Nečakajte v ňom žiadne „bulvárne informácie“. Cestoval som s rodinou už v stredu, býval u rodičov a vracal sa až v pondelok. Takže pikošky a zákulisné informácie z turnaja môžu doplniť ostatní účastníci v diskusii.

Naša skupina hrala až poobede a tak sme mali čas pozrieť si pár zápasov prvej skupiny. Trošku nás zaskočila herná úroveň turnaja. Frisbeercup býval vždy veľmi kvalitne obsadený turnaj. Neskorý termín, týždeň pred Paganellom, možno väčšia vzdialenosť do centra Prahy a možno aj niečo, čo vôbec netuším, spôsobili, že turnaj bol hráčskym obsadením skôr taký fun turnaj.

To ale nič nemení na tom, že organizačne bol z môjho pohľadu výborný. Krásna hala, časomiera, bufet, tribúny. Raňajky, večeru ani spanie som nevyužil, ale nepočul so od nikoho žiadne sťažnosti.A teraz k hre.

Outsiterz – Sesquidistus 13 : 1
Po zhliadnutí hier v druhej skupine stanovil Branki jasný cieľ – vyhrať turnaj. S týmto sme nastúpili do zápasu proti francúzskemu týmu zo Štrasburgu s početnou diváckou podporou (hral za nich jeden Čech, ktorého prišli podporiť asi príbuzní). Nevedeli sme, čo od nich čakať a vleteli sme na nich dosť zhusta. Asi sa z toho spamätali až v ďalšom zápase. Výsledok hovorí jasne. Ale hrali oveľa lepšie ako sa zdá. Nakoniec skončili piati. Podľa mňa to bola naša najlepšia hra v celom turnaji. Môj otec začul z hlúčika ich priaznivcov na konci zápasu povzdych: „Nad Tatrou sa blýska…“

Outsiterz – FUJ (asi 13 : 6)
Možno si to zle pamätám, ale zdá sa mi, že FUJ bol jediný tým, ktorý s nami viedol. Nastúpili vo veľmi mladom zložení (aj na FUJ) s dvoma skúsenými hráčmi. Zo začiatku sme si mysleli, že nám snáď budú nahrávať oni. Od stavu 3 : 3 sme sa ale trochu prebrali a nenechali nič na náhodu.

Outsiterz – Terrible Monkeys (asi 10 : 5)
Opice potvrdili svoju povesť „psov obranárov“ a ako jediný tým nám nedovolili dosiahnuť bodový limit 13. Možno náš najťažší zápas. Ale napriek tomu sme ho mali pod kontrolou a v pohode vyhrali.

Outsiterz – Foundation (13 : niečo, čo netuším)
Hanbím sa, ale z tohoto zápasu si nepamätám vôbec, ale vôbec nič. Vyhrali sme.

Outsiterz – Stack Overflow 13 : 1
Tento zápas si naopak budem pamätať veľmi dlho. Nikdy som nehral proti odovzdanejšiemu súperovi. Dokonca aj keď bol ten súper o dosť slabší ako Stack Overflow na tomto turnaji. Strašne sa nás báli. Asi ich načala Kesova neúmyselná psychlogická hra pri flipe. V každom prípade si nepamätám, že by som bol v tomto zápase nútený pobehnúť. Prakticky nikto ma nebránil a keď som mal disk, boli vždy minimálne dvaja naši hráči voľní. Jednoznačné víťazstvo.

Outsiterz – Furious Goats (asi 13 : 5)
Poľský tým sa pre mňa prekvapujúco dostal do semifinále. Behali, makali, nevzdávali sa, ale zápas sme mali pod kontrolou. Víťazstvo a hurá do finále.

Outsiterz – Prague Devils 13 : 7
Bez niekoľkých svojich opôr (Bobeš, Frankie, Štěpán) sa PD dostali do finále. Tam nedokázali pokryť naše dlhé bodové prihrávky, Keď k tomu pridali zopár nechytených diskov v zóne, bolo rozhodnuté. Outsiterz vyhrali Frisbeercup 2010 a zapísali si tretie turnajové víťazstvo vo svojej histórii!

Spätne nás mrzelo, že na turnaji nebol tým, ktorý by nás poriadne preveril. Na druhú stranu sme sa dokázali sústrediť každý zápas a v každom potvrdili, že na tomto turnaji sme boli najlepší. Hovoril som si, že sa už ani nevieme radovať. Furt na niečo frfleme aj keď raz za dlhý čas vyhráme. Ale keď pozriem na fotky z vyhlasovania, vidím že sa usmievame ako 5ročné deti nad novou autodráhou. A tak to má byť – hráme pre radosť a radosť je najväčšia keď vyhráme 😉

Výsledky turnaja sú tu.

Zostava: Beatka, Keso, Branki, Joey, Xao, Pedro, Mesi, tomas.

Fotky nájdete v našej galérii (dúfam, že tam Lucka časom pridá náš prvý bod na turnaji, ktorý grandiózne skóroval nemenovaný famózny hráč).

Všetkým organizátorom aj účastníkom díky za turnaj.

tomas.

PS. Winterliga bol ďalší veľký skok dopredu. Dúfam, že nám to dodá ešte väčšiu chuť do tréningu a takto bude pokračovať celá sezóna.

  1. 4 Responses to “Frisbeercup 2010”

  2. Do galérie som pridal fotky od môjho otca.

    By tmalec on Apr 15, 2010

  3. Úplne skvelý turnaj, pre mňa osobne špecifický aj tým maratónom desiatich zápasov v sobotu (po desiatom sa mi chcelo ešte stále hrať 🙂 a prvým aj posledným miestom. To si vystihol, tá radosť po finále a tie super pocity, na to sa nezabúda 🙂 Neviem, či som bol jediný, pre koho to bol prvý víťazný turnaj (tie ostatné sú Lemon Cup a MSR?), ale zapamätám si ho navždy, bez ohľadu na kvalitu súperov.
    Ten prvý bod a grandiózne skórovanie si bohužiaľ vôbec nepamätám, aj ja sa teším na fotku 🙂

    By Mesi on Apr 15, 2010

  4. pekne tomas

    By cyr0 on Apr 15, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. May 2, 2010: Outsiterz » Blog Archive » Wiena Winter League – PRO division

Post a Comment